Tratamente naturale împotriva osteoporozei. Cum le poți aplica în mod eficient

Publicat: 6 august 2023, 06:48

Persoanele cu osteoporoză pot folosi remedii naturale, care ajută la prevenirea sau încetinirea efectelor afecțiunii. Un doctor poate recomanda câteva schimbări în stilul de viață, alături de administrarea medicamentelor. Află ce tratamente naturale împotriva osteoporozei poți aplica.

În funcție de cât de multă densitate osoasă a pierdut o persoană, aceasta poate necesita tratamente medicale pentru osteoporoză. Cu toate acestea, remediile naturale pot sprijini atenuarea simptomelor sau încetinirea progresiei bolii.

Tratamente naturale împotriva osteoporozei

Opțiunile tradiționale de tratament pentru osteoporoză includ: prevenirea căderilor, exercițiile fizice, alimentația adecvată și medicamentele. Pe lângă opțiunile tradiționale, remediile naturale pot fi benefice. Scopul tratării osteoporozei este de a preveni continuarea deteriorării oaselor, conform VeryWellHealth.

Unele pierderi osoase reprezintă o parte naturală a procesului de îmbătrânire, dar modificările hormonale, istoricul familial și anumiți factori ce țin de stilul de viață, cum ar fi o dietă de o calitate slabă și fumatul, pot contribui la apariția osteoporozei. În acest caz, poți încerca opțiuni de tratament naturist care pot fi folosite în tratamentul și gestionarea osteoporozei.

Calciu și vitamina D

Obținerea unei cantități suficiente de calciu și vitamina D poate ajuta o persoană să trateze osteoporoza. Calciul din oase le menține puternice, iar vitamina D ajută ca acestea să-l absoarbă. De asemenea, un medic îți poate recomanda să iei suplimente de calciu și vitamina D3, dacă nu reușești să le absorbi din alte surse.

Unele alimente sunt surse bune de calciu, cum ar fi: produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, brocoli, verdețurile cu frunze de culoare închisă, lapte de soia, tofu, suc de portocale, sardine, somon, cereale fortificate și pâine fortificată. Dietele care includ aceste produse pot fi tratamente naturale împotriva osteoporozei.

Pielea produce vitamina D după expunerea la soare. Alimentele, care conțin surse bune de vitamina D, includ: uleiuri de pește, ficat, pește gras și gălbenușuri de ou.

De asemenea, uleiul de pește susține sănătatea oaselor. Acizii grași omega-3 conținuți ar putea preveni demineralizarea și calcifierea oaselor, datorită proprietăților antiinflamatoare.

Schimbări în stilul de viață

Fumatul, inactivitatea și consumul excesiv de alcool pot crește riscul pierderii de masă osoasă. Dacă fumezi, ia în considerare obținerea ajutorului pentru a renunța la acest obicei. Redu consumul de alcool dacă bei mai mult decât se recomandă. De asemenea, amintește-ți să te miști zilnic. Mersul pe jos este un exercițiu bun pentru început. Un stil de viață sănătos poate avea efecte benefice alături de alte tratamente naturale împotriva osteoporozei.

Dietă

O dietă sănătoasă și echilibrată poate ajuta la tratarea osteoporozei. Aceasta poate include: multe fructe și legume, alimente și băuturi bogate în calciu și vitamina C, surse alimentare de vitamina D, cantități specifice de calorii pentru: vârsta, înălțimea și greutatea unei persoane. Următoarele alimente pot avea un efect pozitiv asupra sănătății oaselor la persoanele cu osteoporoză: alimente din cereale integrale, carne din păsări de curte, produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, leguminoase, nuci, pește și alimente neprocesate.

Plante medicinale

Anumite ierburi, cum ar fi: trifoiul roșu, coada-calului, turmericul și salvia roșie pot avea efecte benefice în tratarea osteoporozei. Totuși, dacă vrei să le incluzi în dieta ta, este indicat să ceri părerea unui medic deoarece rezultatele acestora nu sunt suficient documentate, potrivit Medical News Today.

Activitate fizică și exerciții fizice

Exercițiile fizice reprezintă tratamente naturale împotriva osteoporozei. Activitatea fizică regulată ajută persoanele cu osteoporoză în privința mai multor aspecte: îmbunătățesc calitatea și densitatea osoasă, construiesc masa musculară, îmbunătățesc echilibrul și coordonarea, susțin funcționarea organismului și mobilitatea.

Poate fi util să practici activități, care includ ridicarea greutăților: jogging, antrenamente de forță, mers rapid, drumeții, urcarea și coborârea scărilor, dansul sau tenisul. De asemenea, antrenamentul de forță sau de rezistență poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor unei persoane în mod natural. Cel mai bine este ca o persoană cu osteoporoză să evite activitățile cu un mare impact.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Tratamentul medicamentos pentru bolile cardiovasculare. Care sunt riscurile administrării fără recomandarea medicului
Tratamentul medicamentos pentru bolile cardiovasculare. Care sunt riscurile administrării fără recomandarea medicului
PARTENERI