Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză. De ce este important să accepți această schimbare în organism pentru a fi fericită

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 21 septembrie 2023, 05:45

Este foarte important ca oamenii să învețe din experiențele de viață ale altor persoane deoarece acestea îi pot sprijini să ia decizii corecte. Artista Anca Țurcașiu a fost invitata doctorului Mihail Pautov în a patra ediție din sezonul cinci MediCOOL. Află care sunt sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză.

Reclamă

Anca Țurcașiu a explicat de ce menopauza este o perioadă normală din viața oricărei femei, cum pot fi gestionate mai bine simptomele menopauzei, ce măsuri poți lua pentru a te menține în formă și cum poți accepta această transformare.

Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză

-Care a fost experiența ta în perioada menopauzei?
-Consider că ar trebui să acceptăm fiecare etapă a vieții noastre cu părțile sale bune și rele. Acceptarea lucrurilor te face fericit. Dacă doar intrăm în panică nu rezolvăm absolut nimic. Am stat de vorbă cu specialiști, am stat de vorbă cu medici, am luat anumite suplimente. Am trecut prin toate stările neplăcute hormonale cu bufeurile și transpirațiile de rigoare. Dar am avut răbdare și le-am depășit. Cred că cea mai importantă formă prin care am depășit această situație a fost ignorarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

-În ce sens?
-În facultate, am avut o profesoară care ne preda dansuri. Eram destul de bolnavă, aveam o sciatică și nu mă puteam întinde pe parchet. Ea spunea: nu există boală și durere. Percepția ei era cumva mentală. Dacă ne panicăm, agravăm lucrurile în orice circumstanță ne-am afla și în orice situație. Atunci când primim un diagnostic sau când trăim o experiență care ne aduce ceva în neregulă cu noi sau corpul nostru, intrăm în panică. Această panică agravează orice fel de situație.

,,Atât timp cât accepți că este normal ca la această vârsta să trăiești aceste schimbări, treci mult mai ușor peste toate simptomele perioadei, mai ales dacă le ignori. Le ignori în sensul în care nu te lași atât de influențat și nu te panichezi, dar cauți o rezolvare. Verbul a ignora nu are neapărat o conotație negativă. Vreau să fie perceput în sensul în care accepți un diagnostic și faci tot ce poți fără să intri în panică. Consider foarte mult că atitudinea ta față de orice situație și boală îi favorizează vindecarea. Este important să fii pozitiv, să ai o energie bună și să te gândești că ai în jur oameni care te ajută, iar totul va fi bine.”

– Anca Țurcașiu, artistă
Reclamă

Provocările menopauzei

Dacă vrei să știi care sunt sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză, află că în toată această perioadă, cel mai greu lucru pe care a reușit să-l depășească a fost durerea care a apărut în timpul menopauzei.

Aceasta nu mai suferise de simptome asemănătoare și nu știa cum să le gestioneze. Medicii i-au descoperit cu dificultate, după 6 luni, cauza pentru a-i oferi un tratament adecvat. Doi dintre medicii săi i-au recomandat să renunțe la carnea și lactatele din alimentație. Ea renunțase la consumul de carne de aproximativ 30 de ani, așa că a trebuit să elimine doar lactatele. Artista admite că i-a fost foarte greu să excludă din dietă: iaurtul, untul și toate sortimentele de brânză. După 9 luni de la adoptarea acestei schimbări, durerile au încetat.

Există anumite alimente la care poți dezvolta o intoleranță, pe care nu o simți. Dar, în anumite momente, cum este cel al menopauzei, o intoleranță se poate simți puțin mai agresiv. Atunci poți exclude selectiv anumite alimente.

Reclamă

Dacă vrei să afli sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză, ia în considerare că pe parcursul acestei perioade pot apărea kilograme în plus, ceea ce reprezintă o manifestare normală a organismului. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă faci sport și consumi aceleași porții de mâncare.

,,Am învățat că de la an la an, cantitatea de mâncare trebuie să devină mai mică și să fiu foarte atentă la ceea ce mănânc ca să pot să fiu în forma pe care mi-o doresc. Trebuie să fiu în formă maximă pentru absolut orice. Cred că nu trebuie să renunți niciodată. În fiecare zi trebuie să faci tot ce poți ca să devii o versiune mai bună a ta.”

– Anca Țurcașiu, artistă

Ai aici toate edițiile sezonului 5 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
De ce ne îngrășăm la menopauză și cum putem preveni creșterea în greutate
De ce ne îngrășăm la menopauză și cum putem preveni creșterea în greutate
De ce ne îngrășăm la menopauză și cum putem preveni creșterea în greutate
Reclamă
PARTENERI
icon