Antena

Sfaturi pentru sănătatea pielii. Cum îți poți sprijini acest organ

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 24 august 2024, 07:24

Menținerea sănătății și aspectului pielii necesită mai mulți pași, pe care ai nevoie să-i adopți în mod constant pentru a obține rezultatele dorite. Aceștia pot acționa atât intern, cât și extern. Citește despre sfaturi pentru sănătatea pielii.

Reclamă

Susținerea sănătății pielii include mai mult decât adoptarea unei rutine externe de îngrijire a pielii. Aceasta vizează includerea unor obiceiuri benefice asociate stilului de viață, care pot susține bunăstarea generală a organismului.

Sfaturi pentru sănătatea pielii

Sănătatea pielii este influențată de o serie de factori care vizează îngrijirea sa, alimentația, starea ta mintală, calitatea somnului și factorii de mediu prezenți în jurul tău. Aceasta poate fi îmbunătățită dacă alegi să adopți o serie de schimbări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, dacă observi simptome la nivelul pielii care persistă sau se agravează, se recomandă să ceri consultul medicului dermatolog pentru a primi un diagnostic și un tratament corespunzător.

Hidratare optimă

Hidratarea optimă ocupă un rol esențial pentru menținerea sănătății pielii. Apa ajută la eliminarea toxinelor, menține celulele pielii hidratare și-i susține elasticitatea. Poți încerca să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi.

Reclamă

Totodată, poți lua în considerare adăugarea în dietă a alimentelor hidratante precum castraveții, pepenele verde și țelina. De asemenea, dacă pielea se usucă sau se înroșește poate indica deshidratare.

Gestionarea stărilor de stres

Reducerea nivelului de stres se regăsește printre aceste sfaturi pentru sănătatea pielii. Stresul cronic declanșează eliberarea de hormoni precum cortizolul, care poate determina afecțiuni dermatologice, cum ar fi: acnee, eczeme și îmbătrânire prematură. Poți include în rutina zilnică tehnici de reducere a stresului, cum ar fi meditația, exercițiile de respirație profundă, yoga sau petrecerea timpului în natură. Aceste activități pot susține bunăstarea mentală, care poate influența sănătatea pielii.

Alimentație echilibrată

Consumul regulat al mai multor substanțe nutritive în dietă provenite din alimente precum: legume, fructe, cereale integrale, grăsimi sănătoase și proteine ușoare poate fi eficient. Aceste alimente pot asigura antioxidanți, vitamine și minerale, care pot aduce beneficii sănătății pielii.

Reclamă

Exerciții practicate cu regularitate

Exercițiile fizice pot stimula circulația sângelui, care poate transporta oxigen și substanțe nutritive celulelor pielii. În același timp, poate elimina toxinele, potrivit Times of India. În plus, poate ocupa un rol în gestionarea stresului, care poate avea un impact negativ asupra sănătății pielii.

Somn suficient în fiecare noapte

Somnul odihnitor ocupă un rol esențial pentru regenerarea și vindecarea pielii. În timpul somnului profund, organismul produce colagen, o proteină care menține rezistența și elasticitatea pielii. Poți încerca să dormi între 7-9 ore în fiecare noapte pentru a te asigura că are destul timp pentru a se putea regenera.

Aplicarea cremei de protecție solară

Expunerea excesivă la soare este o cauză principală a îmbătrânirii premature. Din acest motiv, rutina de îngrijire necesită includerea unei creme cu factor de protecție solară, fiind printre aceste sfaturi pentru sănătatea pielii. Ai nevoie de o cremă cu cel puțin SPF 30. În același timp, poate fi util să porți îmbrăcăminte largă și vaporoasă pentru a-ți proteja pielea și să eviți expunerea la soare între orele 11-18.

Evită fumatul

Fumatul poate îmbătrâni pielea și poate contribui la formarea ridurilor, conform Mayo Clinic. Fumatul îngustează vasele de sânge mici din straturile exterioare ale pielii, ceea ce scade fluxul de sânge și o face mai palidă. Acest lucru epuizează pielea de oxigen și nutrienți. Mai mult, fumatul dăunează colagenului și elastinei, cele două fibrele care oferă pielii rezistență și elasticitate.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Cauze ale durerilor de glezne. Ce poate sta la baza acestui disconfort
Cauze ale durerilor de glezne. Ce poate sta la baza acestui disconfort
Cauze ale durerilor de glezne. Ce poate sta la baza acestui disconfort
Cum poți întări sistemul imunitar toamna. Metode prin care îți poți îmbunătăți imunitatea
Cum poți întări sistemul imunitar toamna. Metode prin care îți poți îmbunătăți imunitatea
Cum poți întări sistemul imunitar toamna. Metode prin care îți poți îmbunătăți imunitatea
Ce este astmul alergic: cauze, simptome și metode de tratament
Ce este astmul alergic: cauze, simptome și metode de tratament
Ce este astmul alergic: cauze, simptome și metode de tratament
Reclamă
PARTENERI
icon