Sucul de mere este recunoscut pentru valoarea nutritivă ridicată, chiar și atunci când nu conține pulpa fructului. Această băutură poate completa ușor o dietă echilibrată și se poate prepara rapid. Citește despre proprietățile sucului de mere.
Merele întregi sunt bogate în fibre alimentare, care pot susține sănătatea digestivă, ajută la controlul apetitului și pot încetini absorbția zahărului. Sucul obținut din acestea poate aduce mai multe beneficii organismul, dacă îl consumi în cantități optime.
Proprietățile sucului de mere
Sucul de mere are proprietăți antioxidante puternice datorită polifenolilor prezenți în compoziția sa. Acesta asigură diverse beneficii, cum ar fi o sursă de vitamina C și hidratare. Vitamina C ocupă un rol esențial în menținerea sistemul imunitar și susținerea sănătății pielii, în timp ce hidratarea este vitală pentru sănătatea generală a organismului.
De asemenea, este de preferat să iei în considerare potențialele efecte adverse ale sucului de mere. Printre acestea se pot regăsi: tulburări gastrointestinale, carii dentare, acumulare de kilograme în plus, niveluri ridicate de zahăr în sânge și niveluri reduse de vitamine și minerale.
Pot lupta împotriva stresului oxidativ
Datorită antioxidanților din compoziție, inclusiv vitamina C, consumul de suc de mere poate lupta împotriva efectelor dăunătoare provocate de radicalii liberi în organism. Radicalii liberi pot determina stres oxidativ, un proces care poate accelera semnele de îmbătrânire ale organismului și poate crește riscul de a te confrunta cu afecțiuni cronice.
Pot avea efecte de hidratare
Este important să-ți asiguri un nivel optim de hidratare zilnic pentru a preveni deshidratarea, care poate determina diferite simptome în organism, inclusiv dificultăți de gândire. Pe lângă consumul de apă, proprietățile sucului de mere pot avea efecte la fel de eficiente.
Pot susține sănătatea pielii
Vitamina C poate contribui la vindecarea rănilor, poate sprijini coagularea optimă a sângelui și poate menține sănătatea celulelor. În același timp, poate funcționa eficient, inclusiv în regenerarea și vindecarea țesuturilor pielii, conform MedicineNet.
Pot îmbunătăți performanța sportivă
Combinația de aromă și carbohidrați poate fi eficientă pentru a sprijini performanța sportivă și recuperarea în urma antrenamentelor. Această variantă poate fi utilă în special dacă alte opțiuni de hidratare sunt mai puțin atrăgătoare sau mai greu de tolerat.
Pot preveni afecțiunile cronice
Consumul moderat de suc de mere poate oferi efecte pozitive asupra markerilor legați de sănătatea cardiovasculară, cancer și boli neurovegetative. Sucul de mere cu pulpă poate aduce mai multe beneficii sănătății deoarece prezintă niveluri mai ridicate de fibre și antioxidanți. În plus, consumul de mere poate diminua riscul de diabet de tip 2.
Conțin fitonutrienți
La fel ca merele întregi, sucul de mere conține fitonutrienți precum flavonoide și polifenoli. Acești compuși pot contribui la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol și sprijinirea sănătății cardiovasculare, fiind printre proprietățile sucului de mere.
Pot susține sănătatea digestivă
Sucul de mere conține fibre solubile, care sunt prezente în cantități mai mici spre deosebire de cele din merele întregi. Acest tip de fibre poate contribui la susținerea sănătății digestive pentru că poate menține regularitatea mișcărilor intestinale și poate preveni constipația, potrivit Parade.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.