Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 7 mai 2024, 06:14 / Actualizat: 7 mai 2024, 7:52

Cuișoarele sunt condimente care se adaugă la prepararea rețetelor culinare și, în același timp, se folosesc în medicina ayurvedică. Acestea se pot consuma sub diferite forme, inclusiv în băuturi benefice pentru sănătate. Citește despre proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare.

Reclamă

Proprietățile antiinflamatoare și antibacteriene ale cuișoarelor pot ajuta la stimularea digestiei și la ameliorarea anumitor afecțiuni. În general, pentru pregătirea ceaiului pot fi suficiente apa fiartă și câteva cuișoare, la care se pot adăuga mirodenii, în funcție de propriul gust.

Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare

Ceaiul de cuișoare se caracterizează printr-o compoziție bogată în substanțe nutritive de origine vegetală, care pot avea efecte benefice asupra organismului. Datorită proprietăților sale medicinale poate fi consumat pentru a trata mai multe simptome neplăcute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De obicei, consumul moderat de ceai de cuișoare nu cauzează efecte adverse asupra sănătății, însă excesul poate fi dăunător. Dacă bei o cantitate mare te poți confrunta cu simptome neplăcute, precum: tulburări gastrointestinale, dureri musculare sau oboseală, conform Times of India.

Poate ameliora simptomele de la nivelul sinusurilor

Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare pot ameliora congestia toracică și pot atenua simptomele infecțiilor de la nivelul sinusurilor. Prezența eugenolului în condiment poate elimina congestia. Cuișoarele conțin vitamina E și vitamina K care pot avea un rol benefic în combaterea infecțiilor bacteriene. Mai mult, băutura poate fi eficientă în tratarea febrei.

Reclamă

Poate stimula vindecarea rănilor de la nivelul pielii

Cuișoarele asigură proprietăți antiseptice care pot contribui la tratarea afecțiunilor dermatologice și la eliminarea toxinelor din organism. În plus, pot ajuta la combaterea stresului oxidativ, care poate încetini apariția ridurilor și a petelor pigmentare cauzate de înaintarea în vârstă.

De asemenea, cuișoarele pot calma senzația de mâncărime de la nivelul pielii datorită proprietăților analgezice și antiinflamatoare și pot ajuta la tratarea răcelilor. Totuși, dacă ai o piele mai sensibilă se recomandă să testezi înainte pe o porțiune mică dacă vrei să le aplici la suprafață, pentru a evita senzațiile de arsură.

Poate atenua durerile gingivale și dentare

Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare pot susține sănătatea orală. Datorită conținutului bogat în compuși antiinflamatori, cuișoarele pot atenua durerilor dentare și cele ale gingiilor umflate. Acest ceai poate ajuta la eliminarea bacteriilor din gură, de aceea poate oferi o atenuare a problemelor dentare într-un timp scurt.

Reclamă

Poate îmbunătăți digestia

O ceașcă cu ceai de cuișoare înainte de prânz sau cină poate stimula fluxul sanguin și poate îmbunătăți producția de salivă. Astfel, poate asigura o digestie mai bună a alimentelor, potrivit The Health Site. Totodată, ceaiul de cuișoare poate stimula secrețiile gastrice și oferă proprietăți analgezice care pot combate aciditatea și durerile de stomac cauzate de indigestie sau flatulență. În același timp, acest ceai are efecte anti-emetice, mai exact poate trata senzația de greață.

Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus

Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare pot ajuta la îmbunătățirea digestiei. Compusul prezent în cuișoare poate îmbunătăți procesul de digestie, care te poate ajuta să pierzi în greutate. Condimentele sunt cunoscute pentru efectele benefice asupra ratei metabolice, ceea ce poate accelera procesul de ardere a grăsimilor.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Reclamă
PARTENERI
icon