Antena

Metode pentru a trata pungile de sub ochi. Cum le poți estompa aspectul în mod natural

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 9 septembrie 2024, 08:31

Pungile de sub ochi pot avea un aspect neplăcut și pot fi cauzate de mai mulți factori. Din fericire, le poți estompa în mod natural dacă alegi să-ți impui câteva schimbări în stilul tău de viață. Află ce metode pentru a trata pungile de sub ochi poți încerca.

Reclamă

Uneori, pungile de sub ochi se pot moșteni genetic. Însă, pot fi provocate de o serie de alți factori: eczeme, alergii, expunere la soare, stări de oboseală, probleme de pigmentare și oboseală cronică. În funcție de cauză, poți alege tratamentul potrivit.

Metode pentru a trata pungile de sub ochi

De obicei, pungile de sub ochi sunt o preocupare cosmetică și nu necesită tratament medical. Există o mulțime de modalități prin care le poți ameliora sau elimina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câteva obiceiuri simple, cum ar fi schimbarea programului de somn sau folosirea unor substanțe eficiente pot fi remedii utile. De asemenea, poți cere sfatul unui dermatolog pentru a aplica cele mai bune metode, când cele naturale nu dau rezultate.

Folosește comprese reci

Poți scăpa de pungile de sub ochi dacă folosești comprese reci din materialele pe care le ai deja în casă, conform Healthline. Aplicarea unui material rece în zona afectată poate ajuta vasele de sânge să se îngusteze rapid, ceea ce-ți poate oferi o ameliorare temporară.

Reclamă

Aplică pliculețe de ceai

Poți aplica sub ochi pliculețe de ceai care conțin cofeină pentru a scăpa de cearcăne și pungi. Cofeina din ceai conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul de sânge din piele. În plus, aceste pliculețe pot proteja împotriva razelor ultraviolete, pot încetini procesul de îmbătrânire și pot avea proprietăți antiinflamatoare.

Dormi cu capul ridicat

Încearcă să-ți ridici capul cu ajutorul pernelor în timp ce dormi. Aceasta este una dintre principalele metode pentru a trata pungile de sub ochi. Când îți ții capul ridicat previi acumularea de fluide în pleoapele inferioare. Dacă atunci când îți sprijini capul, te doare gâtul sau nu poți adormi, poți lua în considerare și ridicarea întregului capăt superior al patului cu câțiva centimetri.

Hidratează-te

Deshidratarea poate contribui la apariția pungilor de sub ochi. De aceea este important să-ți asiguri aportul zilnic de apă. Acest aport poate varia în funcție de: nivelul de activitate fizică, vârstă, climat, sex biologic, iar în cazul femeilor, sarcina poate fi un alt factor. Deși ai la dispoziție o mulțime de lichide, apa este singura variantă care nu conține calorii.

Reclamă

Consumă mai multe alimente bogate în fier

Anemia cu deficit de fier este o afecțiune în care sângelui îi lipsesc globule roșii. Aceste celule transportă oxigen către țesuturile din organism. Deficitul de fier poate provoca cearcăne sub ochi și piele palidă. Alte simptome pot include: unghii fragile, oboseală puternică, mâini și picioare reci.

Dacă vrei să-ți crești aportul, poți consuma alimente bogate în fier, cum ar fi: curmale, stafide, smochine, prune uscate, fasole verde, broccoli, verdețuri, cartofi, pastă de roșii, varză și varză de Bruxelles.

Poartă zilnic cremă de protecție solară

Protejarea pielii împotriva razelor solare poate ajuta în cazul unei serii de probleme dermatologice, cum ar fi: decolorare, îmbătrânire prematură sau cancer de piele. Crema de protecție solară te poate ajuta, fiind una dintre aceste metode pentru a trata pungile de sub ochi.

Curăță-ți bine fața înainte de a merge la culcare

Îmbunătățirea rutinei de noapte te poate ajuta să estompezi pungile de sub ochi. În plus, se recomandă să-ți cureți bine fața înainte de culcare, în fiecare seară, mai ales dacă obișnuiești să porți machiaj. Dacă adormi cu mascara sau alte produse de machiaj aplicate în zona ochilor se poate întâmpla să experimentezi o reacție alergică, o iritație sau o posibilă infecție. Aceste produse te pot predispune la efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, care cauzează stres oxidativ.

Redu timpul de expunere la soare

Poți diminua șansele de a avea pungi sub ochi, dacă reduci timpul de expunere la soare, potrivit North Raleigh Plastic Surgery. Razele ultraviolete de tip A și B pot avea efecte dăunătoare asupra tenului tău când te expui timp îndelungat.

Evită alimentele cu un conținut ridicat de sare

Consumul ridicat de alimente sărate poate contribui la apariția pungilor de sub ochi. Sarea afectează retenția de lichide a corpului și îți poate provoca inflamație în general. O modalitate prin care poți reduce rapid aportul de sare din dietă este să eviți consumul de alimente ambalate și procesate.

Dormi minim 8 ore pe noapte

Adulții ar trebui să doarmă între 7 și 8 ore pe noapte și să aibă un somn odihnitor, acestea fiind metode pentru a trata pungile de sub ochi. Poți să-ți creezi un program special pentru somn. Este indicat să eviți să privești în ecran, cu minim o oră înainte de a adormi. Nu consuma alcool, cofeină sau nicotină înainte de culcare deoarece acestea îți pot afecta calitatea somnului.

Consumă mai multe alimente bogate în colagen

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, mușchii și țesuturile care îți susțin pleoapele se slăbesc. Astfel, pielea ta poate începe să se lase, inclusiv grăsimea care se află de obicei în jurul ochilor. Alimentele bogate în vitamina C și aminoacizi te pot ajuta să menții producția de colagen prin creșterea nivelului de acid hialuronic, ceea ce poate menține o piele mai sănătoasă. Printre acestea se numără: căpșuni, broccoli, portocale, varză de Bruxelles, kale (varză furajeră) sau ardei roșii.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Statul prelungit pe scaun poate afecta sănătatea inimii. Un studiu arată că poate fi dăunător inclusiv persoanelor care fac sport în timpul liber
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Sauna umedă sau uscată? Ce beneficii are fiecare din ele
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
Alimentația în cancer. Recomandări nutriționale pentru pacienții oncologici
Reclamă
PARTENERI
icon