Remedii pentru a înlătura cearcănele. Cum le poți trata în mod eficient

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 30 iulie 2023, 07:27

Dacă ai cearcăne, probabil ai senzația că te fac să pari obosit sau bătrân. În acest caz, poți încerca să găsești metode de a le minimiza efectele pentru a obține aspectul dorit. Află ce remedii pentru a înlătura cearcănele poți folosi.

Reclamă

Odată ce înțelegi de ce îți apar cearcăne, poți selecta un tratament adecvat. Unele persoane aleg să-și schimbe stilul de viață, în timp ce altele optează pentru produsele pe care le găsesc în magazinele de înfrumusețare.

Remedii pentru a înlătura cearcănele

Cearcănele de sub pleoapele inferioare se întâlnesc frecvent. Pot apărea din cauza factorilor genetici, a alergiilor sau din alte motive. Din fericire, există remedii naturale și tratamente medicale care te pot ajuta să le ameliorezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cearcănele de sub ochi, cunoscute și sub numele de hiperpigmentare periorbitală (POH), pot apărea cu nuanțe de: maro, albastru, negru sau violet. În general, se consideră că sunt cauzate de oboseală, potrivit Healthline.

Pot afecta pe oricine, însă apar mai des în cazul anumitor persoane: oameni cu o predispoziție genetică de a dezvolta această afecțiune, adulți aflați la o vârstă mai înaintată și persoane cu tonuri ale pielii mai închise la culoare, care sunt predispuse la hiperpigmentare în jurul ochilor.

Reclamă

Asigură-ți un somn odihnitor

Dacă vrei să afli remedii pentru a înlătura cearcănele, asigură-ți un somn odihnitor. Unii oameni observă cearcănele de culoare închisă atunci când nu s-au odihnit suficient pentru perioade lungi. Lipsa somnului poate agrava cearcănele. Odihna și sănătatea generală bună le diminuează efectele.

De asemenea, poți încerca remedii potrivite pentru ochii obosiți. Poți aplica o mască de ochi cu lapte rece sau vitaminele A, C și E.

Ridică-ți capul în timpul somnului

Când te trezești cu cearcăne în jurul ochilor dimineața, care se estompează ușor pe parcursul zilei, poți avea vasele de sânge sau vascularizația crescută în jurul ochilor. Culoarea întunecată a cearcănelor poate fi o consecință a inflamației. Atunci când îți ridici capul în timpul somnului, sângele va circula de la cap și față spre restul corpului. Acesta poate reduce inflamația și poate diminua culoarea închisă a cearcănelor de sub ochi.

Reclamă

Folosește apă de trandafiri

Apa de trandafiri este o sursă importantă de compuși fenolici care oferă antioxidanți pielii și previne apariția stresului oxidativ. În plus, proprietățile sale de hidratare a pielii ajută la reducerea simptomelor pielii uscate și deteriorate. Astfel, reprezintă un remediu eficient pentru cearcăne. Pentru a folosi apa de trandafiri și a reduce cearcănele, pune pe ochi tampoane de bumbac înmuiate în apă de trandafiri, în fiecare seară, conform Be Beautiful.

Pune comprese reci

Dacă vrei să încerci remedii pentru a înlătura cearcănele, pune comprese reci. Persoanele cu vascularizație crescută sub ochi pot beneficia de aplicarea compreselor reci. Compresele reci pot contracta vasele de sânge din jurul ochilor. Acestea pot reduce aspectul pielii de la suprafață. Compresele pot diminua inflamația și culoarea închisă a ochilor.

Diminuează expunerea la soare

Îți poți reduce cearcănele dacă îți protejezi pielea de lumina soarelui. În unele cazuri, radiațiile ultraviolete le pot agrava. Îți poți proteja pielea de expunerea la soare pentru a preveni agravarea cearcănelor, dacă îți iei măsuri de siguranță. Poartă ochelari de soare și pălării. Aplică loțiuni de protecție solară și creme hidratante.

Aplică pliculețe de ceai și felii de castraveți

Îți poți aplica felii de castraveți pe ochi pentru a reduce aspectul cearcănelor. Temperatura rece a feliilor de castravete ar putea îmbunătăți inflamația cauzată de lipsa somnului, eczemei ​​sau alergiilor.

Unii oameni folosesc pliculețe de ceai. Dacă le aplici după ce le păstrezi în frigider, ar putea produce același efect ca feliile de castraveți și compresele reci. Unii experți sugerează folosirea pliculețelor de ceai cafeinizate, potrivit Medical News Today.

Alege creme special concepute

Când cauți remedii pentru a înlătura cearcănele, poți folosi creme special concepute pentru a le trata. Cremele cu retinoizi, care se găsesc în magazinele de frumusețe, pot ajuta la susținerea producției de colagen și la ameliorarea cearcănelor. Aceste creme derivate din vitamina A scad conținutul de melanină din piele. Melanina este cea care dă culoarea pielii.

Hidrochinona, acidul kojic și arbutina sunt compuși care perturbă producția de melanină în piele. Aceștia o pot decolora. Totuși, nu sunt potriviți pentru oricine. De aceea, se recomandă să ceri părerea unui medic înainte de a le folosi.

Folosește produse care conțin vitamina C

Vitamina C poate crește producția de colagen. Creșterea producției de colagen sub ochi poate reduce staza sângelui, ceea ce poate provoca decolorarea. Staza sângelui se referă la sângele care se acumulează în vasele de sânge. În acest caz, poți folosi produse, care conțin vitamina C.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Conținutul acestora poate preveni simptomele
Alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Conținutul acestora poate preveni simptomele
Alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Conținutul acestora poate preveni simptomele
articol cu video
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și tratament
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Reclamă
PARTENERI
icon