La ce se folosește glicerina. Care sunt întrebuințările sale medicinale

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 27 februarie 2024, 07:48 / Actualizat: 27 februarie 2024, 9:50

Glicerina, denumită și glicerol, este un alcool din zahăr. Se adaugă frecvent ca ingredient în: alimente, săpunuri, medicamente și produse pentru piele. Se poate obține glicerină pură din surse vegetale sau animale. Află la ce se folosește glicerina.

Reclamă

Glicerina este un tip de carbohidrat, care mai poartă denumirea de poliol. Acest lichid inodor are un gust dulce și o consistență siropoasă. În timp ce glicerina apare în mod natural în plante prin fermentarea zaharurilor, cea mai mare parte a glicerinei se produce prin hidroliza grăsimilor și uleiurilor.

La ce se folosește glicerina

Glicerina are un aspect gros și transparent și se caracterizează printr-un gust dulce. Glicerina se adaugă într-o gamă largă din produse din diferite industrii, iar datorită proprietăților sale medicinale poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În general, cauzează rar reacții alergice și efecte adverse. Însă, dacă vrei să o administrezi pe termen lung ca remediu natural, se recomandă să ceri sfatul unui medic.

Dacă te întrebi la ce se folosește glicerina, ia în considerare că se folosește ca ingredient într-o varietate de produse precum: rujuri, produse de colorare a părului, săpunuri, detergenți, produse de îngrijire a pielii, produse de bronzat, produse pentru copii, creme pentru ochi, produse de bărbierit, balsam de păr, produse de îngrijire orală, medicamente orale, îndulcitor pentru dulciuri, solvent și conservant în produsele alimentare.

Reclamă

Poate ameliora constipația

Glicerina poate asigura efecte laxative, care pot fi folosite pentru a trata constipația, conform WebMD. Are proprietăți ușoare de stimulare, ce pot susține mișcările intestinale și pot contribui la eliminarea scaunului. Glicerina acționează ca un lubrifiant, deoarece atrage apa în scaunul întărit și ajută mușchii intestinali să împingă resturile.

Poate susține sănătatea pielii

Multe persoane consideră glicerina ca fiind cel mai eficient umectant. Umectanții sunt substanțe care absorb apa care ajută la menținerea umezelii. Această proprietate a glicerinei poate ajuta la reținerea umidității în piele și îi poate îmbunătăți structura.

Când vrei să știi la ce se folosește glicerina, ia în calcul că poate intensifica abilitatea pielii de a absorbi umezeala sau apa din mediul înconjurător. Aceasta are proprietăți protectoare în combaterea iritanților pielii. Din acest motiv, poate o proteja împotriva multor iritanți și îi poate crește capacitatea de regenerare.

Reclamă

De asemenea, glicerina poate fi folosită ca remediu pentru mâini uscate. Aceasta poate acționa ca un burete care atrage hidratarea în piele, în stratul său exterior.

Poate determina creștere în greutate

Odată ce afli la ce se folosește glicerina, reține că poate determina o creștere a greutății corporale, de aceea este indicat să iei în considerare consumul atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. O posibilă explicație pentru acest efect poate fi capacitatea sa de reținere a apei și faptul că are un conținut ridicat de zahăr în compoziția sa.

Poate îmbunătăți performanța atletică

Glicerina ar putea ajuta la îmbunătățirea performanței atletice deoarece are proprietăți puternice de hidratare și poate susține funcțiile cardiovasculare, potrivit Science Direct. Suplimentele cu glicerină pot crește capacitatea individului de a îndeplini sarcini fizice.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
articol cu video
Simptomele inflamației acute. Ce rol are în organism
Simptomele inflamației acute. Ce rol are în organism
Simptomele inflamației acute. Ce rol are în organism
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
Reclamă
PARTENERI
icon