Importanța purificatorului de aer. De ce e bine să-l avem în casă

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 15 martie 2023, 07:23

Calitatea aerului pe care îl respirăm a devenit o preocupare pentru toată lumea, însă puțini sunt cei care înțeleg importanța purificatorului de aer în casă. Vlad Pleșca, medic O.R.L, a vorbit în platoul MediCOOL despre riscurile la care ne expunem dacă nu avem un astfel de dispozitiv.

Reclamă

Pentru că o mare parte a timpului o petrecem în casă, alături de familie, trebuie să știm cum să avem un mediu sănătos și plăcut. În plus, statul în interior a devenit un obicei în ultimii ani, mai ales pentru cei care lucrează de acasă.

Deși suntem în siguranță atunci când stăm acasă, există o mulțime de factori poluanți ce ne pot pune viața în pericol. Specialiștii sunt de părere că aerul din interior este de cinci ori mai dăunător decât cel de afară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există o mulțime de soluții prin care poți menține o calitate bună a aerului în casă. Printre acestea se numără și purificatorul de aer. Mulți aleg să nu folosească un astfel de dispozitiv pe motiv că aerisesc foarte bine locuința, însă nu este suficient.

În episodul 5 din sezonul 4 MediCOOl, Vlad Pleșca, medic O.R.L, a discutat despre importanța purificatorului de aer. Iată de ce este bine să avem un aparat de igienizare a aerului acasă.

Reclamă

Importanța purificatorului de aer în casă

Orice locuință trebuie să aibă un purificator de aer. Dispozitivul este o metodă eficientă și sigură prin care se pot filtra partriculele poluante, alergenii și virusurile. Așadar, aparatul are rolul de a purifica aerul poluat din interiorul locuinței.

Este foarte important să știm cum să ne alegem purificatorul de aer. Trebuie să ținem cont că un dispozitiv de igienizare a aerului este mai bun dacă filtrul său are capacitatea de a extrage particule foarte mici.

Aparatul este foarte ușor de utilizat și întreținut. Astfel, filtrul din purificatorul de aer se schimbă în funcție de cât de des îl folosim. De asemenea, specialiștii recomandă ca acesta să fie înlocuit o dată la 3 – 6 luni.

Reclamă

Purificatorul de aer poate funcționa constant sau în anumite intervale ale zilei. Totul depinde de factorii poluanți din zona în care locuim. În plus, dispozitivul intră în modul standby atunci când aerul din interior este purificat.

Riscul la care ne expunem dacă nu avem un purificator de aer

Lipsa unui aparat de igienizare a aerului în locuință ne poate expune la mai multe riscuri. Vlad Pleșca, medic O.R.L, a vorbit despre acestea în platoul MediCOOL.

Poluarea este principalul pericol pentru sănătatea noastră. Factorii poluanți din interior pot avea efecte secundare pe termen scurt sau pe termen foarte lung. Așadar, efectele pe termen lung pot duce la afectarea unor organe vitale: inima sau plămânii.

De asemenea, efectele pe termen scurt se manifestă prin dureri de cap, oboseală, scăderea randamentului în viața de zi cu zi.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Cum ne protejăm de aerul poluat de afară, potrivit specialiștilor
Cum ne protejăm de aerul poluat de afară, potrivit specialiștilor
Cum ne protejăm de aerul poluat de afară, potrivit specialiștilor
articol cu video
Sfaturi pentru un aer curat în casă. Ce trebuie să facem, potrivit specialiștilor
Sfaturi pentru un aer curat în casă. Ce trebuie să facem, potrivit specialiștilor
Sfaturi pentru un aer curat în casă. Ce trebuie să facem, potrivit specialiștilor
Reclamă
PARTENERI
icon