Comunicarea dintre parteneri: cheia succesului în relația de cuplu

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 12 martie 2023, 07:55

În episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL, doctorul Mihail Pautov a vorbit despre cât de mult ajută comunicarea dintre parteneri ca o relație să fie fericită. Alături de el au fost Mincu și Maria Popovici care au scos la iveală cheia succesului în căsnicia lor.

Reclamă

Iubirea este un subiecte delicat și plin de înțelesuri, motiv pentru care episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL a fost dedicat romantismului și relațiilor de cuplu. Așadar, doctorul Mihai Pautov a abordat teme controversate cu privire la acest aspect.

De data aceasta, gazda emisiunii a explicat care este cheia succesului într-o relație. Acesta a fost ajutat să dezbată pe larg subiectul de către invitații săi speciali: Mincu și Maria Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toți știm că viața în doi nu este întotdeauna roz. Certurile și tensiunile pot apărea ușor în cuplu, însă este foarte bine să le gestionăm rapid pentru a nu complica situația. Deseori, neînțelegerile dintre parteneri duc la despărțire sau chiar la divorț.

De multe ori, pentru a înțelege o problemă și pentru a o rezolva, trebuie să ajungem fix în mijlocul ei. Fiecare cuplu întâmpină la rândul său o serie de neplăceri printre care se numără viața sexuală sau lipsa comunicării.  

Reclamă

Comunicarea dintre parteneri: cheia succesului în relație

Pentru că suntem persoane cu păreri și obiceiuri diferite, întotdeauna vor exista discuții sau mici conflicte între parteneri. Adesea, obișnuim să observăm la persoana iubită unele defecte sau gesturi care nu ne plac, dar despre care preferăm să nu vorbim.

Mincu și Maria Popovici au discutat despre cele mai întâlnite probleme în cuplul lor de-a lungul celor 12 ani de relație. Cei doi au scos la iveală detalii care l-au ajutat pe doctorul Mihai Pautov să explice de ce este comunicarea dintre parteneri cheia succesului într-o relație.

Odată cu certurile și neînțelegerile este posibil să apară și alte situații care pot complica relația. Gazda emisiunii a susținut că fiecare dintre noi avem un mecanism de apărare atunci când există tensiuni cu partenerul de viață. În urma acestora, putem ajunge să-l pedepsim involuntar pe celălalt prin abstinență sexuală.

Reclamă

Potrivit specialiștilor, lipsa de comunicare în cuplu poate duce și la probleme pe plan sexual. Partenerii pot ajunge să se refuze unul pe celălalt când ajung în dormitor.

Ceea ce poți să faci când te deranjează ceva este să te pui cumva într-o poziție vulnerabilă și să nu neapărat o cerți, ci să îi explici de ceea ce ai tu nevoie.

– Mihail Pautov

Așadar, comunicarea este principalul pas pentru ca o relație să fie fericită și liniștită. Este foarte important să rezolvăm situațiile tensionate din cuplu atunci când ele apar. Discuția cu partenerul într-un mod cât mai calm și explicit, dar și căutarea unei soluții poate duce la înlăturarea problemelor.

În ciuda conflictelor, partenerii trebuie să se înțeleagă unul pe celălalt și să ajungă la consens. Specialiștii recomandă să vorbim des cu persoana iubită despre lucrurile care ne deranjează.

Nu cred că poți avea o relație de lungă durată dacă nu vorbești și nu spui ce te deranjează.

– Mincu

Doctorul Mihail Pautov a explicat că este recomandat să discutăm cu partenerul de cuplu despre dorințele noastre pe plan sexual. Comunicarea în ceea ce privește acest aspect poate duce la o viață sexuală sănătoasă.

Eu cred că o relație sănătoasă și de lungă durată, care să fie și fidelă, implică o viață sexuală sănătoasă. O viață sexuală sănătoasă înseamnă și comunicare. Dacă ai o fantezie, trebuie să o spui. Partenerul tău trebuie să își spună dacă se simte sau nu confortabil să facă asta.

– Maria Popovici

În urma subiectului prezentat mai sus, gazda emisiunii a evidențiat faptul că cea mai bună rezolvare a problemelor este comunicarea.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Importanța comunității pentru prelungirea duratei de viață. Ce rol are
Importanța comunității pentru prelungirea duratei de viață. Ce rol are
Importanța comunității pentru prelungirea duratei de viață. Ce rol are
Reclamă
PARTENERI
icon