Dacă nu te asiguri că-ți periezi corect dinții, acest lucru poate avea efecte serioase asupra sănătății tale orale și a aspectului tău estetic. Din acest motiv, se recomandă să acorzi mare atenție igienei dentare. Află cum eviți greșeala care îți poate afecta culoarea dinților.
În general, este indicat să menții periajul dentar pe durata a minimum două minute și să verifici dacă ai suficientă pastă de dinți. Însă, există un pas pe care mulți oameni uită să-l pună în aplicare. Înainte de a aplica pasta, se umezește bine periuța de dinți.
Greșeala care îți poate afecta culoarea dinților
Umezirea periuței de dinți reduce riscul de apariție a iritațiilor și rănilor la nivelul gingiilor. O periuță de dinți uscată poate crește riscul de a dezvolta astfel de probleme.
Udarea periuței înainte de a te spăla pe dinți este esențială din mai multe motive. Acest lucru are ca rezultat o eficiență ridicată de curățare și o îndepărtare mai profundă a plăcii și a resturilor de mâncare.
De asemenea, există experți care recomandă să speli și să dezinfectezi periuța de dinți înainte de a o folosi. Bacteriile pot rămâne între peri și se pot răspândi în orele în care o lași în suport, potrivit News Medical.
Poți îmbunătăți efectele ingredientelor active din pasta de dinți
Umezirea periuței de dinți poate îmbunătăți efectele ingredientelor active ale pastei de dinți, cum ar fi fluorul. Acestea devin mai eficiente în combaterea bacteriilor și menținerea igienei orale. În acest mod, îți poți întări smalțul dentar și-ți poți proteja dantura împotriva cariilor dentare.
Poți distribui uniform pasta de dinți pe peri
O periuță umedă poate ajuta la distribuirea uniformă a pastei de dinți pe peri și te poate ajuta să eviți greșeala care îți poate afecta culoarea dinților. Asigură acoperirea unei suprafețe mai mari și vizează zonele greu accesibile. În plus, umezirea perilor ajută la distribuirea mai eficientă a pastei de dinți. Aceștia asigură o acoperire mai bună a suprafeței dinților.
Poți evita decolorarea dinților
Periajul uscat al dinților poate elimina petele de suprafață, dar poate cauza o decolorare în timp. O periuță de dinți umedă este mai moale, ceea ce reduce riscul de iritare a gingiilor și a altor părți ale gurii. Este o metodă de a preveni periajul agresiv.
Poți să-ți îmbunătățești periajul dentar
Prin umezirea periuței de dinți, îți poți îmbunătăți periajul dentar în general și poți avea rezultate mai bune pentru sănătatea ta orală. Practic, îți menții mai ușor o rutină zilnică de îngrijire dentară, conform Daily Record.
Poți obține un periaj mai eficient
Umiditatea de pe peri poate susține crearea unei spume atunci când o combini cu o pastă de dinți. Aceasta poate ajuta la slăbirea și extragerea resturilor de mâncare, a plăcii dentare și a particulelor de alimente. Te poate sprijini să corectezi greșeala care îți poate afecta culoarea dinților.
Poți avea un periaj mai confortabil
O periuță de dinți umedă se poate simți mai confortabil în gură, în special pentru persoanele cu dinți sau gingii sensibile. Umiditatea poate oferi un efect calmant și poate reduce disconfortul potențial din timpul periajului.
Umezirea periuței înmoaie perii, ceea ce face ca periajul dentar să fie mai blând față de gingii și smalțul dinților. Astfel, reduci riscul de apariție a iritării sau deteriorării.
Îți poți proteja smalțul dentar
Unele formule de pastă de dinți pot fi abrazive, mai ales dacă sunt aplicate direct, fără a umezi mai întâi peria. Umezirea periuței de dinți înainte de aplicarea pastei de dinți ajută la diminuarea potențialului său abraziv, deoarece protejează smalțul dentar de uzura excesivă.
În plus, după ce înveți să eviți greșeala care îți poate afecta culoarea dinților, poate fi util să afli cum poți trata demineralizarea. Demineralizarea apare când smalțul dinților pierde din minerale. Pentru a o trata, poți încerca: fluorizarea, periajul profesional, detartrajul, cremele remineralizante, sigilarea dentară sau refolosirea unei paste de dinți cu fluor.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.