Antena

Cum se tratează unghiile galbene. Metode naturale de vindecare

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 1 septembrie 2024, 07:48

Unghiile galbene pot avea un aspect supărător, culoarea lor fiind cauzată de un factor extern sau intern. Printre principalii factori dăunători pot fi: coloranții, unele produse cosmetice, loviturile sau infecțiile. Află cum se tratează unghiile galbene.

Reclamă

Unghiile galbene sunt o problemă des întâlnită și pot dezvălui multe despre starea ta de sănătate. Acestea pot indica dacă suferi de anumite afecțiuni, alergii sau infecții. De aceea, este important să afli cauza înainte de a încerca să-ți recapeți culoarea sănătoasă.

Ce cauzează unghiile galbene

De obicei, când unghiile se decolorează, se poate să fi contractat o infecție sau o ciupercă a unghiilor. De asemenea, poate însemna că s-au pătat din cauza unor produse, cum ar fi ojele sau că suferi de o reacție alergică. Uneori, unghiile se pot îngălbeni ca simptom al unei boli mai grave, precum: malignități interne, afecțiuni pulmonare cronice, obstrucții limfatice și chiar artrită reumatoidă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă unghiile tale au fost deteriorate de coloranți sau produse dăunătoare, porțiunile noi, abia crescute, ar trebui să aibă o culoare sănătoasă și clară. Dacă unghiile tale continuă să fie galbene, este posibil să fie cauzate de ceva ce se întâmplă în organismul tău, conform Healthline.

Deficiențele de vitamine sau minerale pot face ca unghiile să pară galbene. Introducerea unui supliment de multivitamine în dieta ta poate rezolva problema.

Reclamă

Câteodată, unghiile care rămân galbene în ciuda tratamentelor repetate pot fi un simptom al afecțiunilor tiroidiene, psoriazisului sau diabetului. În situații rare, unghiile galbene pot indica prezența cancerului de piele sau a sindromului de unghii galbene.

Cum se tratează unghiile galbene

Tratamentul unghiilor galbene depinde de cauză. Din acest motiv, se recomandă să iei în considerare toate variantele pentru a identifica simptomele specifice fiecărei probleme.

Dacă unghiile tale nu-și recapătă culoarea în câteva zile, se recomandă să ceri sfatul unui medic, cel mai indicat al unui dermatolog. Acesta poate stabili un diagnostic și ce medicamente cu prescripție medicală îți poți administra.

Reclamă

Bicarbonat de sodiu

Ciuperca poate crește doar într-un mediu în care nivelul pH-ului este acid. Ținerea picioarelor sau a degetelor de la picioare în apă fierbinte amestecată cu bicarbonat de sodiu poate împiedica răspândirea ciupercii. Bicarbonatul de sodiu creează un mediu alcalin. Pe parcursul a câteva băi, te poate scăpa de o bună parte din nuanța galbenă a unghiilor.

Oțet alb

Dacă unghiile tale galbene sunt cauzate de infecții fungice, le poți scufunda în oțet alb. Pentru prepararea soluției, amestecă o jumătate de cană de oțet alb într-un vas cu apă. Această soluție va elimina ciuperca, potrivit The First Refresh. Dacă îți ții zilnic în ea unghiile timp de 10 minute, obiceiul poate contribui la curățarea și la susținerea creșterii sănătoase a acestora.

Ulei de oregano

Dacă te întrebi cum se tratează unghiile galbene, poți folosi ulei de oregano. Poate avea proprietăți antimicrobiene. Este eficient împotriva bacteriilor și ciupercilor. Se recomandă să-l amesteci cu un ulei purtător înainte de a-l aplica local pe unghia sau unghiile afectate.

Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai poate fi o metodă eficientă de tratament pentru unghiile decolorate, care sunt afectate de infecții bacteriene sau fungice. Poate opri în mod eficient creșterea tulpinilor frecvente de ciuperci ale unghiilor.

Pentru a-l folosi, îl poți dilua într-un ulei purtător, cum ar fi: ulei de măsline, ulei de jojoba sau ulei de cocos. În plus, uleiul de măsline extravirgin este cel mai sănătos tip de ulei pe care îl poți consuma.

Vitamina E

Când vrei să știi cum se tratează unghiile galbene, află că vitamina E ajută celulele să rețină umiditate și să aibă un aspect mai sănătos. Aceasta poate fi un tratament eficient împotriva sindromului de unghii galbene. Deoarece vitamina E stimulează creșterea sănătoasă a unghiilor, poate fi aplicată local sau administrată pe cale orală. Astfel, îți poate sprijini unghiile să crească repede.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Remedii naturale pentru strănuturi frecvente. Cum poți opri acest simptom
Remedii naturale pentru strănuturi frecvente. Cum poți opri acest simptom
Remedii naturale pentru strănuturi frecvente. Cum poți opri acest simptom
Ce este astmul alergic: cauze, simptome și metode de tratament
Ce este astmul alergic: cauze, simptome și metode de tratament
Ce este astmul alergic: cauze, simptome și metode de tratament
Alimente pe care le poți consuma când ai gripă. Cum te pot ajuta modificările în dietă
Alimente pe care le poți consuma când ai gripă. Cum te pot ajuta modificările în dietă
Alimente pe care le poți consuma când ai gripă. Cum te pot ajuta modificările în dietă
Reclamă
PARTENERI
icon