Cum alegi animalul potrivit pentru familie: sfaturi utile de la un medic veterinar

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 30 mai 2023, 07:58

Este foarte important să știi cum alegi animalul potrivit pentru familie, în mod special când cei mici își doresc asta. Iată câteva sfaturi utile de la Alexandru Buzdea, medic veterinar.

Reclamă

Un animal de companie în casa reprezintă o responsabilitate. Acesta are nevoie de atenție, hrană și iubire. Adesea, adulții aleg să adopte sau să cumpere un patruped în mod special pentru micuții lor, însă acest lucru vine la pachet cu unele obligații.

Fie ca este vorba de un câine, o pisică, un papagal sau un hamster, cei mici vor avea parte de o experiență deosebită alături de animalul de companie. De cele mai multe ori copiii pot învăța de la aceștia ce înseamnă dragostea necondiționată și loialitatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, dacă ești părinte trebuie să ții cont de unele reguli când alegi să aduco în familie un animal. Aceștia trebuie să-i învețe pe micuți că noul lor prieten are nevoie să fie îngrijit cu atenție. Așadar, hrănirea lui sau plimbarea devin sarcini obligatorii în casă pentru adulți sau cei mici.

În episodul 15 din sezonul 4 MediCOOL, Alexandru Buzdea, medic veterinar, a explicat cum alegi animalul potrivit pentru familie. Iată câteva sfaturi utile de la specialist.

Reclamă

Cum alegi animalul potrivit pentru familie

În primul rând este indicat să discuți cu copilul. Recomandat ar fi să-l întrebi ce fel de animal își dorește și ce vrea de la el. Află dacă își dorește să îl mângâie, să-l plimbe sau doar să-l privească de la distanță, iar în funcție de acest detaliu poți face alegerea cea mai bună.

Specialiștii sunt de părere că ar trebui ca cei mici să primească un animal de companie, dacă asta își doresc cu adevărat. Este o responsabilitate pe care copilul și-o asumă, dar de care și adulții trebuie să țină cont. O astfel de obligație poate aduce în viața micuților o schimbare esențială. Aceștia vor învăța să fie mai responsabili, chiar dacă nu o să aibă grijă în permanență de el.

Înainte de a face acest pas trebuie să te asiguri dacă ai timpul necesar pentru îngrijirea unui animal de companie. Deseori, copiii trebuie să meargă la școală, iar părinții la muncă, motiv pentru care noul prieten va sta singur acasă o perioadă.

Reclamă

Potrivit medicului veterinar Alexandru Buzdea, cea mai importantă perioadă din viața unui animal este copilăria. Acesta are nevoie de timp și multă afecțiune când este doar un pui.

Pisica, broasca țestoasă, hamsterul, șopârla sau peștele sunt doar câteva dintre animalele de companie care nu necesită atât de mult timp din partea stăpânilor.

Un aspect care trebuie luat în considerare este părul pe care îl lasă animalele în casă. Astfel, aceasta este un criteriu cu ajutorul căruia poți lua o decizie.

Alexandru Buzdea, medic veterinar, a oferit și trei sfaturi simple despre cum alegi animalul potrivit pentru familie:

  • Trebuie să alegi bugetul de timp;
  • Trebuie să fii conștient că animalul trăiește o perioadă lungă în casa voastră;
  • Trebuie să te gândești la buget și pentru îngrijirea animalului de companie.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Cum îți prelungesc animalele de companie durata de viață. Ce schimbări benefice pot aduce
Cum îți prelungesc animalele de companie durata de viață. Ce schimbări benefice pot aduce
Cum îți prelungesc animalele de companie durata de viață. Ce schimbări benefice pot aduce
Reclamă
PARTENERI
icon