În general, condimentele adaugă aromă preparatelor culinare, iar o parte dintre acestea pot fi utile pentru a îmbunătăți textura în timpul gătitului. Pe lângă întrebuințările gastronomice, pot aduce beneficii sănătății pe parcursul anotimpului cald. Citește despre condimente pentru vară.
În timpul verii, majoritatea oamenilor își pierd apetitul pentru a consuma alimente, au indigestie, se confruntă cu deshidratare, suferă arsuri solare, dezvoltă iritații, simt senzație constantă de oboseală, transpiră mai mult ca de obicei sau fac insolație.
Căldura verii îți poate epuiza nivelul de energie. În același timp, adăugarea sau evitarea anumitor condimente în dietă te poate ajuta să lupți împotriva temperaturilor ridicate.
Condimente pentru vară
Căldura provoacă frecvent disconfort digestiv și respirator. De obicei, poate fi util să consumi alimente, care îți pot scădea temperatura corpului. În acest caz, îți poți îmbunătăți alimentația în timpul verii, dacă adaugi câteva condimente la prepararea rețetelor culinare.
Totodată, este de preferat să eviți sau să consumi în cantități reduse condimentele, care pot crește temperatura corpului. Printre acestea se regăsesc: ghimbir, ardei iute, piper negru sau usturoi. Dacă nu ești sigur în ce privește organizarea dietei, poți cere sfatul unui medic sau al unui nutriționist.
Mentă
Menta este un condiment, care poate lăsa senzația de răcoare, indiferent de modalitatea de administrare. Menta se folosește frecvent pentru ameliora mirosurile neplăcute, dar poate avea o mulțime de alte benefice. Aceasta poate contribui la scăderea temperaturii corpului, poate atenua indigestia, poate diminua durerile în piept, poate trata arsurile solare de la nivelul pielii și poate ameliora arsurile la stomac.
De asemenea, menta poate atenua sindromul colonului iritabil, poate ameliora indigestia, poate preveni reacțiile alergice și poate trata răceala. Aceasta poate fi administrată sub formă de extract, capsule, pastă sau ceai.
Chimen
Semințele de chimen se folosesc frecvent ca remediu naturist pentru a trata simptomele de balonare provocate de afecțiunile gastrice. În plus, pot acționa ca un agent de detoxifiere și de răcire a temperaturii corpului, atunci când vremea este caldă. Chimenul se regăsește printre aceste condimente pentru vară.
Coriandru
Frunzele de coriandru pot avea proprietăți răcoritoare, potrivit Health Shots. Acestea pot ajuta la reducerea inflamației din corp, care a fost cauzată de căldura din timpul verii. Coriandrul poate ajuta la reducerea efectelor secundare provocate de caniculă, poate elimina toxinele din organism, poate calma simptomele de la nivelul sistemului digestiv și poate lupta împotriva inflamației. Acesta poate stimula transpirația și poate reduce temperatura internă a corpului uman.
Scorțișoară
Scorțișoara se numără printre aceste condimente pentru vară care îți pot sprijini organismul să poată face față căldurii într-un mod mai eficient. În plus, poate diminua inflamația și poate scădea nivelurile de colesterol din sânge. Scorțișoara are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice.
Fenicul
Proprietățile de răcire ale semințelor de fenicul ajută la stimularea sucurilor intestinale. Mai mult, pot susține sănătatea digestiei și pot ameliora refluxul gastric, conform Times of India. Acesta poate menține sănătatea inimii, poate contribui la gestionarea unei greutăți optime, poate susține sănătatea pielii și poate ameliora simptomele anemiei.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.