Ceaiuri împotriva senzației de greață. Cum te pot ajuta aceste băuturi

Publicat: 20 decembrie 2023, 07:17

Senzația de greață se caracterizează prin disconfort stomacal și senzația de vomă. Aceasta poate fi tratată ușor acasă cu ajutorul unor remedii naturale pe care le poți prepara singur. Citește despre ceaiuri împotriva senzației de greață.

Ceaiurile sunt ușor de preparat și de administrat, mai ales dacă alegi să le consumi încă de la primele simptome. În același timp, dacă simptomele nu par să se amelioreze, se recomandă să ceri sfatul unui medic.

Ceaiuri împotriva senzației de greață

Există o mulțime de factori diferiți, care pot cauza greață. Pentru unele persoane, aceasta se declanșează când se află într-un vehicul în mișcare sau consumă un aliment care o provoacă. În alte cazuri, aceasta poate fi declanșată de stres sau anxietate.

De asemenea, senzația de greață poate indica unele boli, precum: răceală, migrene și virusuri, precum norovirusul. De aceea doar un consult medical poate stabili un diagnostic și un tratament corect.

Ceai de lămâie cu miere

Ceaiul de lămâie cu miere este un ceai popular, care combină o aromă dulce cu cea a citricelor. Simplul miros de lămâie poate ameliora senzația de greață. Mierea echilibrează aciditatea lămâii. În plus, poate oferi proprietăți antibacteriene, care te pot proteja împotriva infecțiilor care pot provoca simptome digestive neplăcute.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel se prepară dintr-o floare cu aromă dulce, recunoscută pentru gustul său distinct, fiind printre aceste ceaiuri împotriva senzației de greață. Acesta se poate folosi pentru a relaxa mușchii de la nivelul tubului digestiv și pentru a trata afecțiuni, precum: rău de mișcare, senzație de greață, vărsături, gaze și indigestie, potrivit Healthline.

Ceai de lemn dulce

Lemnul dulce este o plantă cu o aromă dulce-amăruie. Pe lângă faptul că se adaugă la prepararea: bomboanelor, gumei de mestecat și băuturilor, se folosește de mult timp în medicina tradițională pentru a trata tulburările digestive.

Ceai de fenicul

Feniculul reprezintă o plantă aromatică, înrudită cu: morcovii, țelina, coriandrul și mărarul. Ceaiul de fenicul poate fi folosit ca remediu natural pentru: durere, diaree și constipație. De asemenea, poate fi eficient în atenuarea senzației de slăbiciune.

Ceai verde

Ceaiul verde se regăsește printre aceste ceaiuri împotriva senzației de greață și te poate ajuta dacă suferi de simptome, precum vărsături sau diaree. Acesta poate calma tractul digestiv. Totodată, conține cofeină. Dacă nu suporți cofeina, aceasta îți poate agrava starea, conform Nutra Tea.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă reprezintă unul dintre cele mai populare ceaiuri pentru a trata durerile de stomac și senzația de greață. În plus, poate ameliora acest simptom după o intervenție chirurgicală. Uleiul de mentă poate reduce durerea și poate relaxa mușchii de la nivelul tractului digestiv.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este o infuzie pe bază de plante, care se obține din rădăcină de ghimbir, fiind unul dintre aceste ceaiuri împotriva senzației de greață. Ghimbirul poate ameliora senzația de greață și vărsăturile cauzate de: afecțiuni, chimioterapie, medicamente și intervenții chirurgicale.

De asemenea, ceaiul de ghimbir poate reduce trigliceridele. Rădăcina de ghimbir are în compoziție compuși cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante care pot contribui la îmbunătățirea metabolismului grăsimilor. 

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
PARTENERI