Ce este indicat să știi despre rădăcina de brusture. Ce modificări poate oferi această plantă medicinală

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 21 martie 2024, 08:36

Brusturele este o plantă folosită datorită proprietăților sale medicinale. În funcție de rețetă și mod de preparare, i se întrebuințează diferite părți componente. Citește ce este indicat să știi despre rădăcina de brusture.

Reclamă

Rădăcina de brusture poate trata diferite afecțiuni și poate fi utilizată sub mai multe forme, cum ar fi: tinctură, extract, pulbere, ceai și supliment. Dacă vrei să o administrezi pe termen lung, se recomandă să ceri sfatul unui medic.

Ce este indicat să știi despre rădăcina de brusture

În unele zone ale planetei, oamenii consumă rădăcina de brusture ca pe o legumă. Brusturele are frunze mari în formă de inimă și produce flori violet primăvara și toamna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brusturele conține uleiuri și compuși numiți taninuri și steroli vegetali. În medicina tradițională a anumitor țări, în special în cea chinezească, se consideră că rădăcinile de culoare închisă pot oferi beneficii pentru sănătate.

De asemenea, ceaiul din rădăcină de brusture poate trata balonarea. Acesta poate diminua producerea de acid prezentă în stomac.

Reclamă

Poate preveni și trata infecțiile

Rădăcina de brusture poate trata: răceli obișnuite, dureri în gât și alte boli. Aceasta poate asigura proprietăți antibacteriene și poate fi utilă în distrugerea biofilmelor, care sunt colonii mari și lipicioase de bacterii dăunătoare. De exemplu, poate combate placa orală ce stă la baza cariilor dentare și poate acționa împotriva infecțiilor de tract urinar.

Poate îmbunătăți nivelurile de zahăr din sânge și poate ajuta la tratarea diabetului

Rădăcina de brusture ar putea preveni nivelurile foarte crescute ale glicemiei. În plus, în forma sa fermentată poate diminua în mod semnificativ glicemia. Din acest motiv, poate fi utilizată în tratarea diabetului.

Poate diminua inflamația

Rădăcina de brusture poate diminua inflamația în organism. Efectele radicalilor liberi, afecțiunile autoimune și alte afecțiuni medicale pot determina inflamație cronică. Inflamația se asociază cu o serie de probleme medicale, inclusiv cu osteoartrita. Rădăcina de brusture poate scădea în mod semnificativ simptomele de inflamație la persoanele cu osteoartrită la nivelul genunchiului.

Reclamă

Poate sprijini vindecarea pielii

Pentru afla ce este indicat să știi despre rădăcina de brusture, reține că produsele topice care o conțin pot atenua simptomele afecțiunilor dermatologice. Rădăcina de brusture poate calma și poate trata probleme frecvente ale pielii, precum: acnee, eczeme și psoriazis, conform Dr. Axe.

Poate avea efecte diuretice

Rădăcina de brusture poate avea efecte diuretice. Diureticele contribuie la eliminarea apei din organism. Această proprietate poate fi foarte benefică pentru persoanele care se confruntă cu simptome ale retenției de apă.

Poate oferi proprietăți antioxidante

Rădăcina de brusture poate oferi proprietăți antioxidante. Antioxidanții contribuie la combaterea efectelor cauzate de radicalii liberi în corp. Radicalii liberi sunt substanțe chimice din organism care dăunează celulelor corpului și pot cauza o serie de afecțiuni cronice, inclusiv: cancer, îmbătrânire prematură și afecțiuni inflamatorii.

Poate preveni sau trata cancerul

Radicalii liberi și inflamația reprezintă factori care pot favoriza dezvoltarea cancerului. În acest caz, rolul brusturelui ca antioxidant antiinflamator ar putea oferi efecte anticancerigene și ar putea încetini dezvoltarea celulelor canceroase, potrivit Medical News Today.

Poate provoca reacții adverse

Odată ce reții ce este indicat să știi despre rădăcina de brusture, alege un producător sigur, care specifică ingredientele folosite la prepararea produselor din rădăcină de brusture. În caz contrar, poți risca să te otrăvești.

De asemenea, poate cauza reacții alergice, mai ales dacă suferi deja de alergii la alte plante. În același timp, poate interacționa cu unele medicamente, cum ar fi: diuretice, anticoagulante sau antidiabetice.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
articol cu video
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
Reclamă
PARTENERI
icon