Beneficiile floricelelor de porumb. De ce să consumi această gustare

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 19 ianuarie 2024, 06:27

Floricelele de porumb sunt printre cele mai populare gustări datorită aromei lor foarte plăcute și ușurinței cu care se pot prepara. Alături de calitățile lor culinare, pot asigura o serie de proprietăți medicinale. Citește despre beneficiile floricelelor de porumb.

Reclamă

Floricelele de porumb fac parte din categoria de alimente obținute din cereale integrale. Acestea se prepară ușor prin expunerea la temperaturi ridicate, cu ajutorul unui cuptor sau a altei surse de căldură. Necesită costuri reduse și pot fi consumate și depozitate oriunde.

Beneficiile floricelelor de porumb

Floricelele de porumb reprezintă gustări sănătoase, care pot fi rapid incluse în dietă. Totuși, dacă le combini cu diferite arome sau le adaugi: sare, unt sau uleiuri în exces, pot deveni alimente dăunătoare pentru sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, floricelele de porumb simple nu conțin deloc grăsimi saturate. Acestea au un profil nutritiv bogat în substanțe esențiale, inclusiv: compuși fenolici, fibre, complex de vitamine B, magneziu, mangan și antioxidanți.

Mai mult, indiferent de preparat, consumul de porumb asigură mai multe proprietăți medicinale. Acesta poate preveni instalarea anemiei, poate îmbunătăți sănătatea pielii și poate controla simptomele diabetului

Reclamă

Au proprietăți antioxidante

Polifenolii din floricelele de porumb acționează ca potențiali antioxidanți în organism. Aceștia pot contribui la diminuarea efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ, pot preveni dezvoltarea afecțiunilor cronice și pot încetini procesul de îmbătrânire. Pot atenua semnele asociate înaintării în vârstă, cum ar fi ridurile sau petele pigmentare.

Pot regla nivelurile de zahăr din sânge

Creșterea treptată a zahărului din sânge se asociază cu alimente bogate în fibre, fiind printre beneficiile floricelelor de porumb. Conținutul bogat în fibre al acestora poate contribui la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge și al insulinei. Astfel, poate scădea șansele de a dezvolta diabet de tip 2.

Pot reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer

Floricelele de porumb au un conținut bogat în polifenoli, denumiți și acizi fenolici, potrivit Business Insider. Aceștia pot diminua riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, inclusiv cancer de sân și cancer de prostată. Această proprietate se datorează faptului că pot lupta împotriva efectelor cauzate de stresul oxidativ.

Reclamă

Pot îmbunătăți digestia

Fiind preparate din cereale integrale, floricelele de porumb au în compoziție: fibre, complex de vitamine B, vitamina E și minerale. Concentrațiile ridicate de fibre pot contribui la: reglarea mișcărilor intestinale, sprijinirea funcției digestive și ameliorarea disconfortului intestinal.

Pot preveni afecțiunile cardiace

Beneficiile floricelelor de porumb pot include prevenirea afecțiunilor cardiace. Fibrele solubile prezente în floricelele de porumb pot scădea nivelurile de colesterol deoarece se pot lega de această substanță în intestinul subțire și pot preveni absorbția acesteia în fluxul sanguin. Această reducere a colesterolului total poate diminua riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, precum atacuri de cord și accidente vascular cerebrale, conform Organic Facts.

Te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Floricelele de porumb reprezintă gustări cu un conținut scăzut de calorii, recunoscute pentru efectele benefice de gestionare a greutății. În același timp, o cantitate mică de floricele de porumb poate oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei la fel ca o porție mult mai mare de chipsuri de cartofi. De aceea pot fi utile pentru gestionarea aportului de calorii și susținerea pierderii în greutate.

Mai mult, concentrațiile ridicate de fibre contribuie la diminuarea senzației de foame deoarece pot încetini rata digestiei și pot prelungi durata senzației de sațietate.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile consumului de pere. De ce îți pot completa alimentația
Beneficiile consumului de pere. De ce îți pot completa alimentația
Beneficiile consumului de pere. De ce îți pot completa alimentația
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Reclamă
PARTENERI
icon