Băuturi pentru sănătatea oaselor. Ce efecte pot avea asupra sistemului osos

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 25 februarie 2024, 06:13

Pe lângă necesitatea de a practica un sport, sistemul osos poate fi dezvoltat și menținut cu ajutorul alimentației, inclusiv al consumului de anumite lichide. Conținutul lor nutritiv poate preveni instalarea anumitor afecțiuni. Citește despre băuturi pentru sănătatea oaselor.

Reclamă

Sprijinirea sănătății sistemului osos îndeplinește un rol esențial pentru a-ți asigura bunăstarea și o sănătate generală optimă. În acest caz, este important să-ți asiguri un aport adecvat de calciu și vitamina D. Poți încerca o serie de băuturi, care pot fi benefice pentru structura scheletului.

Băuturi pentru sănătatea oaselor

Calciul susține dezvoltarea oaselor, în timp ce vitamina D ajută organismul să absoarbă și să folosească acest calciu în mod eficient. Împreună, susțin oasele sănătoase și rezistente. Există o varietate de băuturi, care te pot ajuta să menții o dietă echilibrată pentru ca sistemul osos să poată primi un aport optim nutrienți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În funcție de diferiți factori, cum ar fi: vârstă, sex, înălțime, construcție corporală și nevoi individuale, necesarul de substanțe nutritive poate varia. În același timp, diversificarea alimentației cu ajutorul mai multor alimente poate fi utilă.

Smoothie-uri verzi

Smoothie-urile verzi conțin verdețuri cu un conținut ridicat de calciu, potrivit Times of India. Alimente vegetale, precum: spanacul, kale și alte legume cu frunze verzi acționează ca nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor și le poate întări.

Reclamă

Lapte

Laptele este o sursă bună de calciu, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor. Laptele de vacă poate îmbunătăți rezistența oaselor, însă dacă suferi de intoleranță la lactoză sau alergie la lapte, poți încerca să consumi lapte vegetal fortificat cu calciu.

Lapte de soia

Laptele de soia poate fi o alternativă utilă deoarece asigură proteine complete ​​și calciu. Se regăsește printre aceste băuturi pentru sănătatea oaselor și poate fi un înlocuitor bun pentru laptele obișnuit, dacă nu-l poți consuma sau vrei să urmezi o dietă, care îl exclude complet, cum ar fi cea vegană.

Ceai latte de turmeric

Ceaiul latte de turmeric îți poate susține sistemul osos, conform Only My Health. Turmericul conține curcumină, cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, care ameliorează bolile inflamatorii ale oaselor, cum ar fi artrita reumatoidă. În același timp, laptele oferă o combinație de calciu și vitamina D esențială pentru sănătatea oaselor.

Reclamă

Supă de oase

Supa de oase este bogată în minerale esențiale, inclusiv calciu și magneziu. Magneziul din compoziție contribuie la absorbția calciului. În plus, este printre puținele preparate, care au colagen și sprijină structura osoasă.

Ceai verde

Proprietățile antioxidante din ceaiul verde ajută la reducerea stresului, iar nutrienții săi esențiali îl fac să se numere printre aceste băuturi pentru sănătatea oaselor. De asemenea, ceaiul Matcha, un alt sortiment de ceai verde poate avea efecte de creștere a densității minerale osoase și are niveluri ridicate de compuși vegetali.

Suc de broccoli

Sucul de broccoli se diferențiază printr-un gust distinctiv și oferă concentrații ridicate de nutrienți. Acesta asigură un conținut ridicat de calciu și alți nutrienți care pot oferi efecte benefice asupra oaselor. În plus, această legumă verde, sub formă lichidă, oferă proprietăți antiinflamatoare.

Suc de portocale

Sucul de portocale se caracterizează printr-un gust acidulat și conține concentrații ridicate de vitamina C, un nutrient care îndeplinește un rol esențial în formarea colagenului pentru oase mai puternice. Sucul de portocale este una dintre aceste băuturi pentru sănătatea oaselor.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile untului de cocos. Cum îți poate sprijini dieta
Beneficiile untului de cocos. Cum îți poate sprijini dieta
Beneficiile untului de cocos. Cum îți poate sprijini dieta
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Reclamă
PARTENERI
icon