Antena

Alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Conținutul acestora poate preveni simptomele

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 7 mai 2024, 06:23 / Actualizat: 7 mai 2024, 7:51

Inflamația este un răspuns normal al organismului care apare în cazul unor afecțiuni, boli sau agenți externi dăunători. Aceasta devine o problemă când persistă mai mult timp. În gestionarea simptomelor, dieta îndeplinește un rol important. Citește despre alimente cu proprietăți antiinflamatoare.

Reclamă

Există două tipuri diferite de inflamație. Inflamația acută este răspunsul normal și sănătos al corpului la o anumită leziune sau boală. După aceea, se manifestă inflamația cronică, care apare atunci când răspunsul inflamator al corpului uman durează săptămâni, luni sau ani.

Alimente cu proprietăți antiinflamatoare

Inflamația cronică se asociază cu probleme de sănătate precum artrita, accidentul vascular cerebral și afecțiunile cardiovasculare. În plus, poate crește riscul de a dezvolta: boala Alzheimer, cancerul, alături de multe alte afecțiuni cronice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a preveni și ameliora simptomele inflamației, poți include în dietă alimente care oferă efecte antiinflamatoare dacă le consumi constant. Dacă nu ești sigur în privința obiceiurilor alimentare, poți cere sfatul unui medic sau al unui nutriționist.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatoare și proprietăți antioxidante. Oleocantalul face parte din antioxidanții săi, care pot avea efecte asemănătoare cu cele ale ibuprofenului. În plus, uleiul de măsline poate ajuta la gestionarea nivelurilor de colesterol din sânge.

Reclamă

Afine

Afinele asigură o serie de polifenoli numiți antocianine, conform Men’s Health. Acestea au proprietăți antioxidante și efecte antiinflamatoare. Consumul de afine poate contribui la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge și poate diminua riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace.

Linte

Lintea poate contribui la diminuarea inflamației în organism, fiind printre aceste alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Aceasta are un conținut bogat în fibre și proteine. Poate scădea riscul de dezvolta anumite afecțiuni cronice, poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate ajuta la gestionarea nivelurilor de zahăr din sânge.

Ghimbir

Ghimbirul conține gingerol, un compus fenolic puternic care luptă împotriva bolilor. Acesta are proprietăți antioxidante, care se regăsesc în uleiurile naturale ale rizomului. Mai mult, gingerolul oferă efecte antiinflamatoare.

Reclamă

Morcovi

Morcovii conțin compușii falcarinol și falcarindiol, care pot ajuta organismul să reziste bolilor inflamatorii, prin scăderea secreției de proteine ​​inflamatorii în sânge. Totodată, sunt recunoscuți datorită capacității de a îmbunătăți vederea, potrivit Health.

Turmeric

Turmericul conține un compus numit curcumină, care se caracterizează prin efecte asupra inflamației din corpul uman, de aceea se numără printre aceste alimente cu proprietăți antiinflamatoare. Acesta poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare și poate ajuta la echilibrarea nivelurilor de colesterol din sânge și a tensiunii arteriale.

Somon

Somonul are un conținut ridicat de acizi grași omega-3, care pot combate efectele dăunătoare ale inflamației. Acesta poate susține funcționarea creierului, poate sprijini sănătatea inimii și oferă o sursă bună de proteine. Somonul poate sprijini recuperarea musculară, asigură proprietăți antiinflamatoare și poate susține sănătatea creierului.

Ovăz

Ovăzul are un conținut ridicat de fibre. O alimentație bogată în fibre poate ameliora inflamația din organism. Acesta poate ajuta la gestionarea nivelurilor de colesterol din sânge, poate susține sănătatea intestinală și poate echilibra nivelurile de zahăr din sânge.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
articol cu video
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
articol cu video
Legătura dintre incontinență urinară și menopauză. Cum se pot gestiona simptomele
Legătura dintre incontinență urinară și menopauză. Cum se pot gestiona simptomele
Legătura dintre incontinență urinară și menopauză. Cum se pot gestiona simptomele
Reclamă
PARTENERI
Biscotti cu alune și ciocolată în aluat
Rețete Fel De Fel
Biscotti cu alune și ciocolată în aluat
Biscotti cu alune și ciocolată în aluat sunt o variantă modernă și delicioasă a celebrelor fursecuri italienești crocante. Au o aromă profundă și o textură irezistibilă. Cuvântul biscotti vine din latinul bis coctus, care înseamnă copt de două ori. Este o tehnică folosită pentru a prelungi durata de viață a fursecurilor. Originea biscotti este legată de regiunea Prato din Toscana, unde versiunea clasică era făcută cu migdale întregi. Datorită texturii lor uscate și crocante, biscotti au fost ideali pentru a fi păstrați pe termen lung, de la proviziile marinarilor până la gustările monahilor. În timp, biscotti s-au răspândit și au fost adaptați în diverse variante. Pot fi îmbogățiți cu fistic, fructe confiate, ciocolată, condimente sau diverse nuci. Rețeta de față aduce o notă bogată și decadentă, potrivită atât pentru un desert elegant, cât și pentru înmuiat într-un cappuccino sau vin dulce (vin santo), după tradiția italiană. Descoperă și rețeta clasică de biscotti toscani cu migdale. Descrierea rețetei de biscotti cu alune și ciocolată în aluat Acești biscotti păstrează forma clasică de felii tăiate oblic dintr-un baton copt de două ori. Însă adaugă un strat de savoare prin combinația între alune prăjite și ciocolată încorporată în aluat. Sunt crocanți, dar nu duri. Au o culoare bogată de cacao, un parfum intens și o consistență ușor mai fină decât biscotti clasici cu bucăți de ciocolată. Alunele de pădure întregi sau tocate adaugă textura crocantă perfectă. Sunt un deliciu elegant pentru iubitorii de ciocolată! Sunt perfecți pentru a fi înmuiați în cafea sau chiar în lapte cald. Tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci rețeta de biscuiți Amaretti. Este o rețetă de biscuiți pe bază de migdale măcinate fin sau făină de migdale. Biscuiții ies foarte fragezi și aromați și pot fi consumați ca atare sau folosiți în diverse rețete de prăjituri și torturi. Din bucătăria ungurească și cea austriacă îți recomandăm rețeta de biscuiți Preckedli. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de biscotti cu alune și ciocolată în aluat.
icon