Antena

Ceaiurile cu efect antiinflamator. Ce rezultate pot avea în organism

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 20 februarie 2024, 07:27

Inflamația poate fi ameliorată cu ajutorul remediilor naturale. Lăsată netrată, poate cauza afecțiuni serioase, care îți pot afecta sănătatea pe termen lung. Află care sunt ceaiurile cu efect antiinflamator și ce rezultate pot avea în organism.

Reclamă

Inflamația reprezintă o reacție naturală și benefică a corpului uman pentru: a lupta împotriva bolilor, a vindeca rănile și a preveni instalarea infecțiilor. Atunci când devine cronică, poate cauza o serie de probleme de sănătate.

Ceaiurile cu efect antiinflamator

Multe afecțiuni cronice se asociază cu inflamația, precum: diabetul, artrita, afecțiuni cardiovasculare, boala Alzheimer și cancerul. Combaterea constantă a inflamației de grad scăzut reprezintă un efort mare pentru organism și, în timp, îți poate slăbi sistemul imunitar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sprijinirea unui răspuns inflamator sănătos implică mai mulți factori: somn adecvat, obiceiuri alimentare sănătoase și câteva schimbări benefice ale stilului de viață. Alimentele pe care le consumi pot lupta împotriva inflamației cronice, mai ales când conțin substanțe nutritive importante.

Polifenolii din ceai, prezenți în unele dintre ierburile și condimentele utilizate într-o varietate de amestecuri de ceai, pot avea proprietăți antiinflamatoare puternice. Deși acestea pot varia în funcție de sortiment, majoritatea ceaiurilor pot avea efecte antioxidante mai puternice decât legumele și fructele.

Reclamă

De asemenea, pentru a reduce în mod eficient inflamația cronică, se recomandă să urmezi o dietă generală bogată în: fructe, legume, cereale integrale, nuci și pește. Nu este indicat să te concentrezi pe un singur ingredient, cum ar fi ceaiurile cu efect antiinflamator.

În plus, pentru a obține efecte antiinflamatoare, poți consuma castravete amar. Extractul său concentrat conține concentrații ridicate de compuși antiinflamatori.

Ceai verde

Ceaiul verde conține compuși care pot suprima inflamația și pot bloca căile proinflamatorii din organism. Acesta ar putea contribui la protejarea inimii de leziuni si la prevenirea bolilor cardiovasculare. Unele sortimente pot avea concentrații ridicate de antioxidanți și compuși benefici, inclusiv galat de epigalocatechină, care ar putea avea efecte pozitive asupra: metabolismului, glucozei și factorilor de risc cardiovascular.

Reclamă

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel reprezintă un ceai floral, care poate preveni inflamația și poate fi folosit în tratamentul cancerului. Acesta poate asigura numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea insomniei și problemelor digestive.

Ceai de scorțișoară

Printre ceaiurile cu efect antiinflamator se numără ceaiul de scorțișoară. Scorțișoara are efecte antioxidante și antibacteriene. Are capacitatea de a ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și poate declanșa eliberarea de insulină. În plus, poate reduce durerea cauzată de inflamație.

Ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir este un aliment foarte sănătos, conform Real Simple. Ghimbirul conține gingeroli, substanțe ce-i oferă proprietăți antiinflamatoare care pot sprijini organismul să răspundă la inflamația cronică și la durerea cauzată de aceasta.

Ceai de măceșe

Ceaiul de măceșe are un conținut bogat în antioxidanți, inclusiv polifenoli și galactolipide, ce pot avea activități antiinflamatoare, mai ales în cazul bolilor inflamatorii precum artrita. Ceaiul poate reduce durerea asociată cu alte inflamații cauzate de diferite boli.

Ceai de cuișoare

Ceaiul de cuișoare este printre ceaiurile cu efect antiinflamator. Cuișoarele conțin un compus chimic numit eugenol, potrivit Artful Tea. De aceea ceaiul de cuișoare poate oferi proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene. Acesta are un gust aromatic și o aromă puțin dulce și condimentată.

Ceai de turmeric

Turmericul conține curcumină. Aceasta sprijină combaterea substanțelor din organism care pot crește inflamația. Datorită proprietăților antiinflamatoare, poate lupta împotriva radicalilor liberi, aceștia fiind responsabili de durere și inflamație. Mai mult, suplimentele cu curcumină pot ameliora durerea artritică.

Ceai de busuioc sfânt (Ceai tulsi)

Ceaiul de busuioc sfânt, denumit și ceai tulsi, are un gust puternic și se folosește în medicina tradițională a anumitor țări. Acesta susține răspunsul antiinflamator al organismului atât la inflamația acută, cum ar fi roșeața în jurul unei leziuni, cât și la inflamația cronică, precum artrita.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Reclamă
PARTENERI
icon