Pe parcursul vieții poți întâmpina mai multe tipuri de dureri de cap, de la cele tensionale până la migrene. Indiferent de cauză sau de simptome, primele remedii pe care le poți încerca sunt cele naturiste. Află care sunt cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap.
Durerile de cap pot fi o adevărată problemă, în special dacă nu răspund la tratamentele obișnuite. De aceea, câteva ceaiuri de plante pot fi alternative ușor accesibile și eficiente. Acestea pot fi găsite și ca suplimente alimentare și se recomandă să ceri sfatul unui medic dacă vrei să le consumi în această formă.
Cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap
O durere de cap îți poate distruge starea de bine și puterea de concentrare pe tot parcursul zilei. Ceaiul nu poate vindeca toate simptomele acesteia, dar atunci când este combinat cu alte metode de tratare a durerii, poate oferi o senzație de confort și relaxare.
Remediile naturiste pot fi la fel de eficiente precum medicamentele. Însă, înainte de a alege să urmezi un tratament naturist, este indicat să ceri sfatul unui medic deoarece unele plante pot interacționa cu medicația.
Ceai de mentă
Aplicarea locală a uleiului de mentă pe frunte poate ameliora durerile de cap tensionale. Uleiul medicinal de mentă este de obicei mult mai puternic decât ceaiul de mentă. Iar ceaiul de mentă poate avea, de asemenea, efecte de calmare a durerii.
Ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap, ghimbirul fiind unul dintre cele mai frecvent utilizate condimente culinare. Acesta oferă o serie de beneficii pentru sănătate și poate trata migrenele. Conține antioxidanți puternici care ajută la reducerea inflamației, ce poate cauza dureri de cap.
Ceai din scoarță de salcie
Scoarța de salcie se folosește pentru a trata durerea și inflamația, potrivit Healthline. Scoarța de salcie, care este o scoarță obținută de la o varietate de arbori de salcie, conține un ingredient activ numit salicină. Salicina are o compoziție similară chimic cu aspirina. Din acest motiv, se recomandă ca persoanele alergice la aspirină, să nu o consume.
Ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel se folosește în mod obișnuit pentru a trata insomnia și anxietatea. Efectele sale relaxante pot ajuta la calmarea durerilor de cap tensionale. Totuși, consumul de mușețel poate provoca reacții alergice dacă ai alergie la: ambrozie, gălbenele, crizanteme sau margarete.
Ceai de turmeric
Turmericul oferă o nuanță aurie oricărui ceai la care îl adaugi și are un gust lemnos. Ingredientul activ din turmeric este curcumina. Curcumina are efecte neuroprotectoare și poate ajuta la atenuarea migrenelor și durerilor de cap. De aceea, ceaiul de turmeric este printre cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap.
În plus, turmericul conține fitonutrienți. Aceștia sunt antioxidanți puternice care protejează corpul împotriva radicalilor liberi, ce pot deteriora celulele. Turmericul poate ameliora inflamația din organism și simptomele depresiei.
Ceai de cuișoare
Cuișoarele sunt condimente originare din Indonezia și se cultivă oriunde în lume. Se folosesc pentru a trata diferite tipuri de dureri, inclusiv durerile de cap. Acest lucru s-ar putea datora proprietăților sale antinociceptive. Antinociceptivele ajută la blocarea sau reducerea percepției durerii.
Ceai de spilcuță
Spiculța este o plantă cu proprietăți medicinale recunoscute. Ceaiul de spilcuță poate trata durerea generală de cap și poate preveni migrenele, fiind printre cele mai bune ceaiuri pentru dureri de cap. Poate cauza iritație la nivelul gurii, de aceea se recomandă să pui mai multă apă decât frunze când îl prepari.
Ceai de lavandă
Lavanda este o plantă medicinală cu efecte de calmare, folosită în medicina pe bază de plante pentru a trata o mare varietate de boli, de la dureri de cap la anxietate și depresie. Aromaterapia cu lavandă poate ajuta la tratarea migrenei și la reducerea severității cefaleei, conform Artful Tea.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.