Sfaturi pentru a-ți susține sănătatea inimii. Cum poți proteja acest organ vital

Publicat: 8 februarie 2025, 08:08

Pentru a-ți proteja sănătatea inimii este important să urmezi un stil de viață sănătos și să renunți la obiceiurile care pot dăuna funcționării acestui organ vital. Citește despre sfaturi pentru a-ți susține sănătatea inimii.

Există mai mulți pași pe care îi poți adopta pentru a-ți proteja sănătatea inimii și a vaselor de sânge. Printre cele mai frecvente sfaturi este să renunți la fumat, în cazul în care ești fumător. În același timp, evitarea fumatului pasiv poate fi la fel de importantă.

Sfaturi pentru a-ți susține sănătatea inimii

Există mai multe schimbări pe care le poți face pentru a-ți menține sănătatea inimii și a preveni bolile cardiace. Îmbunătățirea dietei, implicarea în activități fizice și îngrijirea sănătății mintale se pot dovedi măsuri utile.

În plus, recuperarea somnului pierdut în weekend poate fi utilă pentru a compensa orele pierdute în timpul săptămânii. Dacă vrei să obții mai multe informații despre susținerea sănătății acestui organ vital, poți cere sfatul unui medic. Acesta te poate ajuta să-ți organizezi un stil de viață sănătos.

Poți bea constant ceai

Consumul de până la trei căni de ceai pe zi poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace. De exemplu, se pot asocia cu rate mai scăzute de angină pectorală și atacuri de cord. De exemplu, ceaiul verde și ceaiul negru sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra organismului.

Te poți mișca frecvent pe parcursul zilei

Includerea unor mișcări frecvente pe parcursul zilei se numără printre aceste sfaturi pentru a-ți susține sănătatea inimii. Indiferent ce greutate corporală ai avea, statul pe scaun pentru perioade lungi de timp îți poate scurta durata de viață. Dacă lucrezi la un birou, este important să-ți amintești să iei pauze regulate pentru a te deplasa. Poți merge la o plimbare în pauza de prânz și poți face exerciții fizice constante în timpul liber.

Poți gestiona grăsimea corporală în exces

Excesul de grăsime abdominală se poate asocia cu creștere a tensiunii arteriale și dezechilibre ale nivelurilor de lipide din sânge. Dacă ai grăsime în plus în jurul mijlocului, poți include schimbări în stilul de viață. Consumul unui număr mai redus de calorii și supravegherea mărimii porțiilor pot fi măsuri foarte utile, conform Healthline.

Te poți implica în hobby-uri

Activitățile manuale te pot ajuta să-ți lucrezi mintea. Angajarea în activități precum tricotatul, cusutul și croșetatul poate ajuta la ameliorarea stărilor de stres. Alte hobby-uri relaxante, cum ar fi prelucrarea lemnului, gătitul sau completarea puzzle-urilor, pot contribui la obținerea unor stări de calm.

Îți poți lua un animal de companie

Creșterea unui animal de companie poate oferi numeroase beneficii organismului, fiind printre aceste sfaturi pentru a-ți susține sănătatea inimii. Multe studii sugerează că deținerea unui animal de companie poate contribui la îmbunătățirea funcției inimii și a celei pulmonare. În plus, poate ajuta la reducerea riscului de deces din cauza bolilor cardiace.

Urmează o dietă echilibrată

O dietă echilibrată poate contribui la protejarea inimii, poate echilibra tensiunea arterială, poate regla colesterolul și poate reduce riscul de diabet de tip 2. O alimentație benefică pentru sănătatea inimii poate include: carne slabă, carne de pește, cereale integrale, legume, fructe, fasole sau alte leguminoase, alimente cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi sau grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline și fructele de avocado, potrivit Mayo Clinic.

Poți merge pe jos mai des

Includerea unor plimbări în rutina zilnică se numără printre aceste sfaturi pentru a-ți susține sănătatea inimii. Dacă te confrunți cu emoții negative precum cele de furie, poți face o plimbare. Chiar și o plimbare de cinci minute poate ajuta la limpezirea gândurilor și la reducerea nivelului de stres. De exemplu, o plimbare de o jumătate de oră în fiecare zi poate fi benefică pentru sănătatea ta fizică și mentală.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
De ce poți acumula kilograme în plus când faci exerciții fizice. Care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți
De ce poți acumula kilograme în plus când faci exerciții fizice. Care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți
Exerciții cu impact redus pentru slăbit care se pot face dimineața. Te pot ajuta să te menții în formă încă de la primele ore
Exerciții cu impact redus pentru slăbit care se pot face dimineața. Te pot ajuta să te menții în formă încă de la primele ore
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
PARTENERI