Antena

Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 31 ianuarie 2025, 14:29

Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Un studiu sugerează că aceste două obiceiuri te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei. Cercetătorii au vrut să identifice ce poate afecta starea mentală pe parcursul desfășurării activităților zilnice.

Reclamă

Cercetarea a fost efectuată de oamenii de știință de la Wake Forest University, Virginia Commonwealth University (VCU), și Northeastern University din Statele Unite ale Americii. În prima etapă, aceștia au chestionat 44 de contabili despre obiceiurile lor de lucru. În doua etapă au organizat un experiment controlat despre oboseala și micro-pauzele la care au participat alte 179 de persoane.

Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă

Oamenii de știință sugerează că luarea unor micro-pauze și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala de la sfârșitul zilei. În plus, pot avea efecte benefice asupra calității somnului și energiei din ziua următoare. Folosirea concomitentă a ambelor măsuri s-a dovedit cea mai eficientă împotriva oboselii, conform Science Alert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cazul contabililor s-a observat că beneficiile acestor intervenții au fost semnificative doar în perioada cea mai aglomerată a anului. Aceasta poate indica faptul că sunt cele mai utile atunci când se dovedesc necesare, în perioadele de stres ridicat.

Micro-pauzele se pot asocia cu o îmbunătățire a acurateții în timpul auditurilor la locul de muncă. Această calitate se poate reduce atunci când companiile de contabilitate sunt supuse mai multor presiuni.

Reclamă

Micro-pauzele care durează doar un minut pot fi eficiente, potrivit Hindustan Times. De exemplu, pot implica citirea unui articol scurt de știri, cumpărarea unei cafele sau executarea câtorva exerciții de întindere. În același timp, asistența unui superior ar putea implica verificarea angajaților, oferirea ajutorului și exprimarea aprecierii pentru munca depusă.

Nivelurile de oboseală se pot gestiona

Studiul a fost publicat în Contemporary Accounting Research. Oboseala cognitivă la locul de muncă primește tot mai mult atenție. Aceasta se întâmplă deoarece profesioniștii din industrii se confruntă cu creșterea nivelurilor de epuizare. Problemă a fost agravată de nivelurile mai mari de muncă la distanță care au fost impuse după pandemie.

Studiul nu a analizat momentele optime pentru micro-pauze. Rezultatele sale s-au bazat pe pauze de doar un minut. Mulți angajați pot lucra asupra nivelului lor de oboseală. Aceștia pot lua în considerare modalități de a-și segmenta volumul de muncă pentru a include scurte momente de repaus.

Reclamă

„În primul rând, micro-pauzele sunt o modalitate simplă și rentabilă de a gestiona oboseala, mai ales atunci când sarcinile de lucru sunt mari. În al doilea rând, sprijinul de supraveghere joacă un rol critic în atenuarea oboselii. Împreună, aceste două mecanisme oferă cea mai substanțială ușurare pentru profesioniștii care lucrează în sezoane aglomerate sau în alte perioade de muncă cu stres intens.” a explicat Lindsay Andiola, autoare al studiului și contabilă la VCU School of Business.

Dacă vrei să obții niveluri mai ridicate de energie, poți opta pentru unele alimente hrănitoare, care te pot ajuta. De exemplu, poți include în dietă: fructe oleaginoase, cereale integrale, verdețuri, avocado, citrice, ciocolată neagră, ouă, iaurt grecesc și somon.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile mersului cu cortul. Cum te poate ajuta timpul petrecut în natură
Beneficiile mersului cu cortul. Cum te poate ajuta timpul petrecut în natură
Beneficiile mersului cu cortul. Cum te poate ajuta timpul petrecut în natură
articol cu video
Ce trebuie să facem pentru a preveni deshidratarea în zilele de vară
Ce trebuie să facem pentru a preveni deshidratarea în zilele de vară
Ce trebuie să facem pentru a preveni deshidratarea în zilele de vară
articol cu video
Cât de mult pot contamina tocătoarele mâncarea. Ce substanțe chimice pot curăța eficient aceste suprafețe
Cât de mult pot contamina tocătoarele mâncarea. Ce substanțe chimice pot curăța eficient aceste suprafețe
Cât de mult pot contamina tocătoarele mâncarea. Ce substanțe chimice pot curăța eficient aceste suprafețe
Reclamă
PARTENERI
Chec cu cocos și coacăze roșii
Rețete Fel De Fel
Chec cu cocos și coacăze roșii
Din categoria deserturilor delicioase cu fructe, azi avem pentru tine o rețetă minunată de chec cu cocos și coacăze roșii. Este rețeta unui desert parfumat, ușor exotic, cu o notă acrișoară și răcoritoare. Textura este ușor umedă, datorită laptelui de cocos și fructelor. Iar aroma echilibrează dulceața exotică a nucii de cocos cu prospețimea coacăzelor. Acest chec este o prăjitură care încântă din prima clipă prin aspectul său luminos, natural. Are un miez alb străbătut de pete rubinii de coacăze roșii, care îți dau impresia că au fost pictate în aluat. Glazurat ușor cu zahăr pudră sau presărat cu fulgi de cocos, pare desprins dintr-o dimineață de vară, când prospețimea și lumina se îmbină cu pofta de dulce simplu și curat. Mai găsești pe blog și o rețetă de chec cu cocos și căpșuni. Și acesta este un desert parfumat și pufos, perfect pentru mic dejun, gustare sau o cafea de după-amiază. Iar din categoria deserturilor cu coacăze îți recomandăm să încerci chec pufos cu coacăze negre. Este un desert perfect echilibrat între dulce și acrișor, cu o textură moale și aerată, și o aromă intens fructată. Despre rețeta de chec cu cocos și coacăze roșii Aluatul are o finețe aparte, aerat, dar consistent și ușor umed. Fiecare mușcătură îți oferă o alternanță de dulce cald și exotic. Dar are și o aciditate explozivă și răcoritoare de la coacăzele roșii. Aceste fructe, mici și lucioase, aduc nu doar o culoare vie și atrăgătoare, ci și o notă tonică, care taie din dulceață și te îndeamnă să mai iei o felie. Nuca de cocos nu domină, ci creează o aromă de fundal subtilă și exotică. Folosită sub formă de fulgi uscați aceasta oferă o ușoară granulație plăcută în aluatul moale. Laptele de cocos înmoaie compoziția și adaugă o delicatețe cremoasă, dar fără să încarce sau să îngreuneze desertul. Este un chec perfect pentru vară. Este ușor, fructat, cu arome proaspete. Poate fi servit atât ca mic dejun, cât și la ceaiul de după-amiază. Este perfect și ca desert la finalul unei mese lejere. Dacă este servit rece, după ce a stat câteva ore la frigider, devine și mai răcoritor. Este un echilibru între desert și gustare de vară. Decorul simplu cu zahăr pudră și câteva coacăze proaspete întărește impresia de prospețime, fără să concureze cu parfumul discret de cocos și vanilie din interior. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru deliciosul chec cu cocos și coacăze roșii.
icon