Remedii naturale împotriva bătăturilor. Cum le poți trata acasă

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 4 octombrie 2023, 06:22

Există o mulțime de remedii naturale, care pot ajuta la reducerea aspectului neplăcut și a disconfortului cauzat de bătături. Acestea pot fi utile și ușor de folosit în casă. Află ce remedii naturale împotriva bătăturilor poți încerca.

Reclamă

Bătăturile reprezintă zone dure și groase ale pielii, care deseori lasă senzații incomode. Presiunea excesivă sau frecarea le pot face să se dezvolte pe aproape orice zonă a pielii. Cel mai adesea se regăsesc în zone precum: picioarele, vârfurile degetelor și palmele mâinilor.

Remedii naturale împotriva bătăturilor

Bătăturile reprezintă modalitatea corpului de a proteja pielea de presiunea și frecarea repetată, potrivit Health Shots. Acestea se pot dezvolta pe orice parte a tălpii piciorului, dar se găsesc cel mai frecvent în zona călcâielor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De regulă, poți scăpa de bătături prin metode naturiste pe care le poți face acasă. Cu răbdare și atenție, exfolierea și hidratarea regulată a zonelor afectate poate ajuta. Evită utilizarea obiectelor ascuțite pentru a îndepărta sau ameliora bătăturile. Acestea pot răni pielea și pot cauza sângerare sau infecții.

Persoanele cu diabet zaharat, în special cele cu neuropatie periferică sau boală arterială periferică, este indicat să evite tratarea acasă și să ceară sfatul unui medic de specialitate. Aceștia au un risc mai mare de apariția a leziunilor la nivelul pielii și al nervilor.

Reclamă

De asemenea, în cazul în care te rănești, poți folosi remedii naturale. Astfel, ajuți rana să se vindece mai repede. Printre acestea poți încerca: aloe vera, usturoi, ulei de cocos sau miere.

Creme exfoliante

Printre aceste remedii naturale împotriva bătăturilor se numără creme sau loțiuni exfoliante, cu care poți îndepărta celulele moarte ale pielii. Produsele care se folosesc pentru a trata bătăturile conțin de obicei ingrediente precum: acid salicilic, uree sau lactat de amoniu. Poate fi necesar să le aplici zilnic pentru a încuraja exfolierea celulelor pielii. În timp, pielea se înmoaie, iar bătăturile pot deveni mai puțin vizibile.

Branțuri sau căptușeală

Dacă o anumită zonă a piciorului este predispusă la bătături, poți utiliza branțuri sau căptușeli pentru a reduce presiunea și frecarea în acea zonă. Există multe tipuri diferite de branțuri și căptușeli, așa că îl poți selecta pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Reclamă

Pastă din bicarbonat de sodiu

O pastă din bicarbonat de sodiu este o alternativă la cremele exfoliante. Pentru a prepara una, poți amesteca 2 linguri de apă cu bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă. Apoi se adaugă puțin suc de lămâie. Seara, poți aplica pasta pe zonele cu bătături și le poți acoperi cu șosete sau un bandaj de tifon.

Creme pentru catifelarea pielii

Poți încerca să aplici creme hidratante sau vaselină pe zonele afectate, fiind printre aceste remedii naturale împotriva bătăturilor. Le poți lăsa să acționeze peste noapte pentru a ajuta la înmuierea bătăturilor și la prevenirea uscării pielii. Purtarea șosetelor de bumbac după hidratare poate contribui la protejarea zonei și blocarea umezelii.

Săruri Epsom

Sărurile Epsom pot ajuta la înmuierea bătăturilor în pregătirea pentru alte tratamente, cum ar fi exfolierea manuală cu ajutorul unei pietre ponce sau pile pentru picioare. Poți încerca să înmoi pielea afectată timp de 10 minute, în apă caldă combinată cu săruri Epsom, conform Medical News Today.

Pietre ponce

Pietrele ponce reprezintă pietre ușoare și poroase, pe care mulți oameni le folosesc pentru a exfolia pielea moartă și bătăturile. Aceste pietre funcționează cel mai bine după ce o persoană își înmoaie pielea în apă, înainte de a le utiliza.

Pile pentru picioare

Printre aceste remedii naturale împotriva bătăturilor se numără pilele pentru picioare. Pila pentru picioare reprezintă un alt instrument pentru exfoliere. Aceasta are de obicei un grătar metalic și un mâner din cauciuc sau plastic.

La fel ca în cazul pietrelor ponce, cel mai bine este să înmoi pielea cu bătături în apă caldă înainte de a folosi o pilă. Mulți oameni folosesc pile pentru picioare la baie sau la duș. După pilirea bătăturilor, folosirea unei creme hidratante poate ajuta la menținerea unei pielii moi.

Perne de protecție

Reducerea frecării sau presiunii responsabile pentru bătături poate încuraja zona să se vindece în mod natural. Tampoanele pentru bătături reprezintă un tip de bandaje care pot proteja sau preveni bătăturile. Acestea se găsesc într-o varietate de dimensiuni și forme.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană. Efectele asupra sănătății creierului
Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană. Efectele asupra sănătății creierului
Proprietățile medicinale ale rădăcinii de valeriană. Efectele asupra sănătății creierului
Alimente cu proprietăți antibacteriene. Cum îți pot proteja organismul
Alimente cu proprietăți antibacteriene. Cum îți pot proteja organismul
Alimente cu proprietăți antibacteriene. Cum îți pot proteja organismul
Ceaiuri pentru congestie nazală. Cum îți pot îmbunătăți respirația
Ceaiuri pentru congestie nazală. Cum îți pot îmbunătăți respirația
Ceaiuri pentru congestie nazală. Cum îți pot îmbunătăți respirația
Reclamă
PARTENERI
icon