Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi

Publicat: 25 aprilie 2024, 07:13

Ceaiul din coji de portocală are o aromă specifică și poate oferi o serie de beneficii. Acesta poate fi preparat într-un timp scurt și poate îmbunătăți o serie de funcții din organism. Citește despre proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală.

Ceaiul din coji de portocală este bogat în vitamina C și flavonoide. Aceste substanțe vegetale au proprietăți antioxidante care pot întări sistemul imunitar și pot ajuta la prevenirea afecțiunilor și bolilor, precum cancerul, hipertensiunea arterială, diabetul și gripa.

Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală

Ceaiul din coji de portocală proaspete sau uscate poate fi consumat simplu sau i se poate da o aromă cu scorțișoară, ghimbir și miere. Pentru a obține beneficiile pentru sănătate ale acestui ceai, este important să-l incluzi într-un stil de viață sănătos și într-o alimentație echilbrată.

Ceaiul din coji de portocală te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, deoarece are concentrații ridicate de potasiu. Acest mineral asigură proprietăți diuretice care contribuie la eliminarea excesului de lichide din corp și poate ajuta la reducerea simptomelor digestive neplăcute de la nivelul abdomenului.

Poate ajuta la gestionarea unei greutăți optime

Deoarece conține cantități semnificative de potasiu, ceaiul din coji de portocală sprijină eliminarea excesului de lichide din corp. Acesta poate reduce balonarea și poate contribui la pierderea în greutate.

În plus, coaja de portocală conține de patru ori mai multe fibre decât fructul propriu-zis. Din acest motiv, acest ceai poate ajuta la prelungirea senzației de sațietate și poate scădea apetitul.

Poate susține sănătatea creierului

Ceaiul din coji de portocală poate susține sănătatea creierului. Flavonoidele prezente în cojile de portocală, cum ar fi nobiletina, pot ameliora deficiențelor cognitive și pot diminua riscul de tulburări neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson, conform Clean Eating Kitchen.

Poate trata venele varicoase

Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală se caracterizează prin cantități ridicate de hesperidină, un flavonoid cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante care poate îmbunătăți circulația sângelui. Din acest motiv, ceaiul din coji de portocală poate fi eficient pentru prevenirea și tratarea venelor varicoase.

Poate preveni cancerul

Ceaiul din coji de portocală este bogat în vitamina C și flavonoide precum hesperidina și naringenina. Acestea pot asigura acțiune antioxidantă care ajută la combaterea excesului de radicali liberi, de aceea pot preveni unele tipuri de cancer, potrivit Tua Saúde.

Poate echilibra tensiunea arterială

Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală includ concentrații ridicate de potasiu, un mineral care poate sprijini eliminarea excesului de sodiu din corp prin urină. Astfel, poate avea un rol major în gestionarea hipertensiunii arteriale.

Mai mult, coaja de portocală conține cantități bune de antioxidanți, precum hesperidina și nobiletina. Aceștia pot îmbunătăți tensiunea arterială și pot preveni formarea radicalilor liberi, care pot favoriza dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

De asemenea, consumul de portocale poate sprijini sănătatea inimii. Acestea pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, pot subția sângele și pot diminua nivelurile de colesterol din organism.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
PARTENERI