Antena

Proprietățile ceaiului de trandafiri. Cum îți poate îmbunătăți sănătatea

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 23 martie 2024, 06:42

Trandafirii sunt printre cele mai apreciate flori datorită parfumului foarte plăcut și aspectului care deseori exprimă un simbol al iubirii. Pe lângă aceste calități, pot avea întrebuințări culinare și medicinale. Află proprietățile ceaiului de trandafiri.

Reclamă

Toate soiurile de trandafiri pot fi comestibile și se folosesc la prepararea ceaiului. Dar numai o parte dintre acestea oferă un gust mai dulce decât celelalte. Ceaiul se obține din petale și muguri de trandafiri aromați și este considerat un potențial remediu natural.

Proprietățile ceaiului de trandafiri

Ceaiul de trandafir conține substanțe fitochimice. Acesta poate ameliora durerile menstruale, stresul și anxietatea. Poate îmbunătăți digestia, poate favoriza relaxarea și poate ajuta în gestionarea diabetului. Poate fi consumat de oricine, însă consumul în exces poate cauza vărsături și greață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Extractele apoase din flori de trandafir au efecte antiinflamatoare și analgezice și echilibrează hidratarea organismului. Acestea ar putea fi legate de componentele bioactive prezente în flori. Ceaiul de trandafir poate îmbunătăți sănătatea menstruală și poate reduce: anxietatea, durerea și bolile inflamatorii. Acesta are proprietăți antioxidante, potrivit Stylecraze.

Menține hidratarea

Printre proprietățile ceaiului de trandafiri se numără hidratarea. Datorită parfumului și gustului său plăcut te poate ajuta să-ți crești consumul total de apă. Un nivel optim de hidratare poate avea efecte benefice asupra organismului. Spre exemplu, menține o piele sănătoasă și curată și asigură hrana celulelor.

Reclamă

Poate avea proprietăți antimicrobiene

Anumite soiuri de trandafir pot avea proprietăți antimicrobiene. Flavonoidele, taninurile, acizii fenolici și carotenoizii din petalele de trandafir asigură aceste efecte. Petalele de trandafir pot avea un efect inhibitor împotriva mai multor tulpini de bacterii.

Înlocuiește băuturile cu cofeină

Cafeaua și anumite ceaiuri conțin cofeină, iar atunci când le bei în exces, pot cauza: nervozitate, anxietate și iritabilitate. Ceaiul de trandafiri pur nu conține cofeină și poate fi un înlocuitor bun pentru băuturile care au cofeină.

Are un conținut bogat în vitamina C

Vitamina C contribuie la protejarea pielii, celulelor corpului și vaselor de sânge. Proprietățile ceaiului de trandafiri includ un conținut foarte bogat în vitamina C. Consumul său regulat poate susține sănătatea pe termen lung.

Reclamă

Întărește sistemul imunitar

Ceaiul de trandafir se formează din antioxidanți care pot sprijini prevenirea și combaterea efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ. În plus, poate diminua riscul de a dezvolta boli cronice deoarece susține un sistem imunitar sănătos și bunăstarea generală. De asemenea, poate lupta împotriva răcelilor și gripei.

În plus, poți încerca băuturi pentru imunitate. În acest caz poți opta pentru: ceai de ghimbir, amestec de miere cu suc de lămâie, apă infuzată, smoothie din spanac sau alte amestecuri ce includ morcovi și mere.

Susține digestia

Proprietățile ceaiului de trandafiri ajută la stimularea sucurilor digestive, care descompun alimentele. Sprijină organismul să absoarbă mai mulți nutrienți din alimente și să eficientizeze procesul digestiei. Acesta previne apariția problemelor la stomac și îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv.

Ameliorează durerea menstruală

Aproape toată populația feminină suferă de dureri menstruale. Unele femei preferă remediile naturale în locul medicamentelor. În acest caz, ceaiul de trandafiri poate fi o alegere bună. Contribuie la reglarea hormonilor și la atenuarea crampelor. Mai mult, poate calma schimbările de dispoziție în timpul perioadei de menstruație.

Susține pierderea în greutate

Ceaiul de trandafiri stimulează pierderea în greutate, conform The Times of India. Consumul său crește metabolismul, ceea ce ajută la reducerea grăsimii corporale. În același timp, are un conținut scăzut de calorii, de aceea te poți bucura de aroma acestuia, fără a adăuga kilograme în plus.

Îmbunătățește calitatea somnului

Ceaiul de trandafiri se obține din petale de trandafir, fiind un sedativ natural. Acesta are un efect calmant asupra corpului și minții. Reglează hormonii asociați somnului, cum ar fi cortizolul și melatonina. Aceștia îmbunătățesc calitatea somnului, fiind printre proprietățile ceaiului de trandafiri.

Are un efect calmant și de relaxare

Ceaiul de trandafiri conține terpene naturale care reduc inflamația și susțin o stare de bine. În plus, aroma trandafirului are un efect calmant asupra simțurilor. Poate ajuta la stimularea și crearea unui mediu relaxant.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Reclamă
PARTENERI
icon