Moda, un pericol pentru sănătate. Trendurile care ne pot îmbolnăvi

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 13 mai 2023, 13:04

Moda poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate, în mod special în rândul femeilor care obișnuiesc să poarte în mod constant tocuri sau haine mulate. În episodul 13 din sezonul 4 MediCOOL, Carmen Brumă și Alin Burileanu, kinetoterapeut, au vorbit despre trendurile care ne pot îmbolnăvi.

Reclamă

Toți trebuie să știm că ce e la modă nu e neapărat sănătos. Adesea, oamenii preferă să poarte anumite piese vestimentare care le pot afectată starea de sănătate.

De asemenea, există o mulțime de trucuri de înfrumusețare la care femeile apelează fără să știe ca au o influența negativă asupra sănătății lor. Printre acestea se numără și purtatul tocurilor în viața de zi cu zi. Deși ridică stima de sine și oferă încredere deplină, acestea pot avea un efecte negative.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tocurile au fost inventate ca să îmbunătățească cumva poziția centrului de greutate în corpul uman. Centrul de greutate este unde se leagă cureaua. Este și un truc estetic pe care îl foloseau în istorie pentru a duce bazinul mai în față”, spune Alin Burileanu, kinetoterapeut.

Purtatul tocurilor are beneficii, dar și dezavantaje. Potrivit invitatului special din platoul MediCOOL în episodul 13 din sezonul 4, pantofii cu platformă ajutau la rezolvarea problemelor de spate.

Reclamă

Din păcate, moda devine un real pericol pentru sănătate când vorbim despre tocuri. Acestea pot influența într-un mod negativ poziția degetelor și a picioarelor. De asemena, cu cât pantofii au tocul mai înalt cu atât ne este mai greu să ne menținem echilibrul.

Alin Burileanu, kinetoterapeut, susține că trebuie să evităm purtarea pantofilor cu toc în fiecare zi. Dacă nu este posibil acest lucru, ei trebuie să fie cât mai comozi.

Când este moda un pericol: trendurile care ne pot îmbolnăvi

În ultimii ani au fost la modă hainele strâmte atât la femei cât și la bărbați. Specialiștii din episodul 13 al sezonului 4 MediCOOL sunt de părere că aceste piese vestimentare pot afecta starea de sănătate a oamenilor. Astfel, este recomandat să purtăm pantaloni sau lenjerie intimă cât mai lejeră, care permit corpului să respire.

Reclamă

Și materialul hainelor pe care le purtăm joacă un rol foarte important în menținerea stării de bine. Este indicat să îmbrăcăm lenjerie intimă din bumbac și cât mai comodă. De asemenea, dantela poate influența apariția iritației sau unor infecții.

Corsetul este o altă piesă vestimentară care a devenit la modă în zilele de astăzi. Puțini știu că acesta poate avea efecte negative asupra musculaturii spatelui și a poziției oaselor. Este indicat să fie purtat la ocazii sau la recomandarea medicului specialist, nu în fiecare zi.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Sfaturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți poți menține vederea
Sfaturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți poți menține vederea
Sfaturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți poți menține vederea
articol cu video
Ce alimente poți consuma în vacanță. Cum menții o dietă echilibrată
Ce alimente poți consuma în vacanță. Cum menții o dietă echilibrată
Ce alimente poți consuma în vacanță. Cum menții o dietă echilibrată
Reclamă
PARTENERI
icon