La ce ajută acupunctura. Efectele pe care le poate avea asupra sănătății

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 5 noiembrie 2023, 05:52

Acupunctura este un tip de terapie, care provine din medicina tradițională chineză. În general, poate fi practicată în siguranță și poate avea efecte benefice asupra sănătății în cazul mai multor afecțiuni. Citește la ce ajută acupunctura.

Reclamă

Acupunctura este o terapie din medicina tradițională chineză pentru echilibrarea energiei corpului, numită și qi, care călătorește prin diferite căi energetice. Aceste căi energetice poartă denumirea de meridiane. Printre cele mai frecvente afecțiuni pe care le tratează se regăsesc: durerile de spate, stresul, insomnia și durerile menstruale.

La ce ajută acupunctura

În medicina tradițională chineză se crede că inserarea unor ace mici din oțel inoxidabil în anumite zone numite acupuncte, situate de-a lungul meridianelor, poate ajuta la reechilibrarea fluxului de qi. Astfel, acestea îți pot restabili sănătatea generală, potrivit Everyday Health.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acupunctele reprezintă locurile de pe corp care eliberează anumite substanțe chimice dacă le stimulezi. Atunci când sunt privite printr-o lentilă biomedicală convențională, pot cauza un răspuns imun și pot contribui la susținerea homeostaziei fiziologice. Prin urmare, limitează potențialele simptome ale diferitelor afecțiuni.

Poate ameliora durerea cronică

Acupunctura poate contribui la reducerea durerii de spate și a durerii de genunchi, cauzate de osteoartrită. Poate diminua disconfortul, poate îmbunătăți funcțiile organismul imediat după terminarea sesiunii și poate ajuta la gestionarea durerii cronice.

Reclamă

Dacă te întrebi la ce ajută acupunctura, gândește-te că atunci când un practicant de acupunctură introduce un ac, acesta pătrunde în fascia, un tip de țesut conjunctiv bogat inervat care se înfășoară în jurul tuturor mușchilor și organelor. Organismul simte acțiunea acestuia și trimite: sânge, lichid limfatic și alți nutrienți pentru a ajuta zona stimulată să se vindece.

Pe lângă faptul că ajută la ameliorarea anumitor tipuri de durere cronică, acupunctura poate ameliora durerile de cap sau migrenele. De asemenea, poate fi eficientă în tratarea durerilor menstruale.

În plus, poți încerca ceaiuri pentru dureri de cap, precum ceaiul de mentă sau ceaiul de mușețel. Acestea le pot ameliora în mod semnificativ simptomele, dacă le combini cu alte metode de tratament.

Reclamă

Poate controla simptomele de vărsături și greață

Acupunctura poate calma efectele secundare frecvente ale chimioterapiei, printre care se regăsesc greața și vărsăturile. Mai mult, poate ușura și preveni greața în timpul sarcinii. Aceasta poate ajuta la reglarea nervilor și a neurotransmițătorilor care îndeplinesc un rol major în provocarea acestor simptome și la menținerea funcției gastrointestinale.

Dacă vrei să știi la ce ajută acupunctura, ia în considerare că folosirea acesteia după o operație poate îmbunătăți în mod semnificativ calitatea somnului și poate ameliora simptomele: anxietății, durerii, oboselii, greței și somnolenței.

Poate contribui la tratarea astmului alergic

Acupunctura poate fi un tratament adjuvant util pentru astmul bronșic, mai ales pentru astmul alergic. Combinarea acupuncturii cu tratamentele convenționale pentru astm poate sprijini o reducere semnificativă a simptomelor de astm. De asemenea, poate diminua inflamația.

Poate ajuta vindecarea

Acele de acupunctură stimulează anumite puncte pentru a activa și întări abilitățile naturale de vindecare ale corpului. De exemplu, pentru a calma durerea, poate declanșa o creștere a nivelului de endorfine, analgezicele naturale ale organismului, conform Cam Therapies.

Poate îmbunătăți calitatea somnului

Când vrei să știi la ce ajută acupunctura, amintește-ți că acupunctura poate fi o terapie utilă pentru persoanele care suferă de tulburări de somn, precum insomnia. Poate trata insomnia prin calmarea sistemului nervos simpatic sau a răspunsului de luptă sau de fugă, pentru a pregăti mai bine organismul pentru somn.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Remedii naturale pentru a opri sângerarea. Cum pot sprijini vindecarea rănilor
Remedii naturale pentru a opri sângerarea. Cum pot sprijini vindecarea rănilor
Remedii naturale pentru a opri sângerarea. Cum pot sprijini vindecarea rănilor
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Reclamă
PARTENERI
icon