Junk food, cunoscut și ca fast food sau mâncare nesănătoasă, are efecte nocive asupra organismului uman. În episodul 14 din sezonul 4 MediCOOL, doctorul Mihail Pautov a explicat cum sunt afectate organele noastre atunci când avem o alimentație precară.
Alimentația a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea populației în zilele de astăzi. Pentru că timpul este limitat, multe persoane aleg să consume anumite produse ce au o influență negativă asupra întregul corp.
De asemenea, junk food-ul a devenit un stil de viață pentru cei mai mulți oameni. Mâncarea nesănătoasă pe care o luăm de la patiseri sau diferite restaurante de tip fast food își pun amprenta asupra sănătății noastre, în timp.
Trebuie să ținem cont de faptul că dulciurile, chipsurile sau produse bogate în grăsimi au efecte nocive asupra multor organe. Cei care au o astfel de alimentație în mod frecvent încep să se prezinte în cabinetul medicului specialist cu diferite probleme.
Doctorul Mihail Pautov a scos la iveală pericolele acestui obicei alimentar în episodul 14 din sezonul 4 MediCOOL. Specialistul a explicat prin ce trece organismul nostru atunci când mâncăm des produse nesănătoase.
Junk food: ce efecte nocive are
Mâncarea de tipul junk food este un inamic al corpului uman. O alimentație dezechilibrată își va spune cuvântul după o anumită perioadă. Primele sale efecte vor apărea la o vârstă mai înaintată.
Trebuie să știm că produsele junk food sau fast food cresc riscul de a face cancer de sân, potrivit doctorului Mihail Pautov. De altfel, și plămânii sunt afectați de alimentele nesănătoase. Fiecare kilogram în plus de la junk food are o influență negativă asupra funcției respiratorii.
Alte probleme de sănătate din cauza alimentației precare pot apărea și la nivelul ficatului sau pancreasului. Hrana de aceste fel este bogat în calorii, motiv pentru care poate avea o influență negativă asupra organelor umane.
„La exterior nu se vede cum ficatul tău ușor, ușor se ofilește. Mai mult decât atât, acest junk food are foarte multe grăsimi nesănătoase care fac colesterol rău”, a spus doctorul Mihail Pautov.
Lucrurile se pot complica în timp din cauza junk food-ului. Printre produsele care intră în această categorie se numără: alimentele cu zahăr sau multe grăsimi, fast food-ul sau marfa vândută de patiseri (merdenele, covrigi, ștrudele etc).
Și creierul poate fi afectat de alimentația dezechilibrată. Din cauza alimentelor nesănătoase, multe persoane pot deveni anxioase sau depresive. Aceste stări pot ajunge un obstacol în viața de zi cu zi. Astfel, pacienții nu își pot desfășura activitățile profesionale într-un mod productiv.
Diabetul este o afecțiune care poate apărea în urma consumului excesiv de mâncare nesănătoasă. Această boală a apărut tot mai des în rândul oamenilor, fiind influențată de stilul de viață.
Așadar, medicii recomandă să acordăm o mare atenție produselor pe care le mâncăm. O alimentație sănătoasă înseamnă un corp sănătos.
Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.