Eficiența uleiului de ricin asupra desimii genelor. Mituri despre frumusețe

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 26 septembrie 2023, 06:05

Genele sunt printre principalele zone care atrag atenția asupta feței. De aceea, multe femei încearcă diverse trucuri populare în mediul online pentru a le îmbunătăți aspectul pe termen lung. Cristina Scomoroscenco, chimist, a fost invitata doctorului Mihail Pautov în a cincea ediție din sezonul cinci MediCOOL. Află care este eficiența uleiului de ricin asupra desimii genelor.

Reclamă

Cristina Scomoroscenco a prezentat ce rezultate poate avea uleiul de ricin asupra genelor, cum poate acționa un medicament asupra acestora prin efectele sale secundare și cum poate fi acesta administrat corect.

Eficiența uleiului de ricin asupra desimii genelor

Uleiul de ricin a căpătat popularitate datorită mitului conform căruia ar putea ajuta la creșterea desimii genelor. Astfel, le-ar putea oferi un aspect mai plăcut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

-Poate uleiul de ricin să ne crească în grosime genele?
-Da. Uleiul de ricin poate să le crească în grosime. Este susținut științific. Dar n-o să le facă mai dese, mai multe. Uleiul de ricin nu are studii dovedite științific că ar ajuta la creșterea genelor. Doar poate să le ofere strălucire și îmbunătățește flexibilitatea genelor și a părului.

Uleiul de ricin poate hidrata genele deoarece are o textură, care le apără de efectele factorilor externi. Dacă îl aplici, acoperi genele cu un înveliș care le protejează de mediul exterior.

Reclamă

-Ce fel de soluții pot fi folosite? Există soluții farmacologice?
-Da. Există o soluție medicală, care nu este neapărat un produs cosmetic. Este un activ numit bimatoprost, care se utilizează în afecțiuni oftalmologice. S-a determinat că acest activ ajută ca genele să crească într-un număr mai mare, să fie mult mai dese. Acesta reprezintă un efect secundar.

Dacă te întrebi care este eficiența uleiului de ricin asupra desimii genelor, gândește-te că activul numit bimatoprost este un produs medicamentos, care se aplică pe gene. Totodată, printre produsele cosmetice pe care le poți folosi, se numără biotina. Uleiul de ricin nu face genele mai dese.

,,Biotina ajută foarte mult la creșterea genelor. La fel și cafeina, care este un ingredient activ.”

– Cristina Scomoroscenco, chimist
Reclamă

Ce este uleiul de ricin

Uleiul de ricin reprezintă un ulei vegetal derivat din semințele plantei de ricin, fiind cunoscut și sub numele de Ricinus communis. Principala componentă activă a uleiului de ricin este acidul ricinoleic, un tip de acid gras, cu proprietăți antiinflamatoare, potrivit Very Well Health.

Când vrei să afli eficiența uleiului de ricin asupra desimii genelor, amintește-ți că este un lichid translucid cu o nuanță galbenă. Acesta se obține ușor prin presarea semințelor plantei de ulei de ricin, de obicei exportată din India. Are o densitate și vâscozitate ridicate, care pot cauza probleme la nivelul ochilor și pielii, însă se găsește adesea în produsele de înfrumusețare. Se folosește ca ingredient activ într-o mare varietate de articole de uz casnic, de la produse de curățare la vopsele.

De asemenea, uleiul de ricin și acidul ricinoleic ar putea crește absorbția în piele și se folosesc uneori în tratamentul a diferite afecțiuni ale pielii, inclusiv: psoriazis, acnee și dermatoză. Datorită acidului ricinoleic conținut și a acizi săi grași, uleiul de ricin are unele proprietăți care îl fac un produs util de îngrijire a pielii, în special a feței.

Ai aici toate edițiile sezonului 5 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Doctorul Mihail Pautov, alături de un invitat, în platoul emisiunii MediCOOL
Ce dereglări hormonale cauzează alcoolul. Cum acționează în organism
Ce dereglări hormonale cauzează alcoolul. Cum acționează în organism
articol cu video
Bogdan Pană, medic neurolog, alături de Mihail Pautov, medic chirurg, în platoul emisiunii MediCOOL
Efectul alcoolului asupra creierului. Care sunt recomandările neurologilor
Efectul alcoolului asupra creierului. Care sunt recomandările neurologilor
articol cu video
Alexandru Buzdea, medic veterinar, și Călin, posesorul câinelui Cofee, alături de doctorul Mihail Pautov, în platoul emisiunii MediCOOL
Cum îți prelungesc animalele de companie durata de viață. Ce schimbări benefice pot aduce
Cum îți prelungesc animalele de companie durata de viață. Ce schimbări benefice pot aduce
Reclamă
PARTENERI
icon