Aspectul nasului poate fi îmbunătățit cu ajutorul unei proceduri de injectare care urmărește proporționalitatea feței. Alexandru Karkhi, medic rezident chirurgie maxilofacială, a fost invitatul medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 9, din sezonul 6, la MediCOOL. Află cum se realizează corecția non-chirurgicală a nasului.
Alexandru Karkhi a prezentat cum corectează forma nasului prin intermediul injecțiilor cu produse de umplere. Acesta a vorbit despre modul în care se diferențiază procedura de injectare de intervențiile chirurgicale clasice.
Cum se realizează corecția non-chirurgicală a nasului
Corecția non-chirurgicală a nasului se poate realiza prin schimbarea formei și aspectului extern cu ajutorul unei injecții simple. Atunci nu se aplică toate aspectele care țin de o operație, ci doar o simplă procedură de injectare.
Multe intervenții la nivelul nasului se execută prin metode chirurgicale. De regulă, acestea vizează îndepărtarea anumitor părți ale acestui organ pentru a-i da o altă formă mai estetică. Corecțiile non-chirurgicale se fac prin modificarea proporției deoarece se poate adăuga volum în alte zone, astfel încât să se camufleze defectele.
,,Tu poți să faci nasul să pară mai mic, dacă adaugi și îi mărești dimensiunea.”
– Mihail Pautov, medic chirurg
În primul rând, se ține cont de câteva principii pentru intervențiile estetice. Fruntea, baza nasului și bărbia se aliniază pe același plan pentru a urma o idee de proporționalitate a feței. Pentru a modifica aspectul acestui organ, se realizează modificări la nivelul pomeților pentru a crește distanța dintre aceștia.
,,Dacă vrei să faci nasul să pară mai îngust, adaugi volum în pomeți. Modifici practic zonele osoase fixe ale feței, le mărești. Atunci când distanța dintre pomeți crește, nasul rămâne la același nivel și poți să adaugi orice volum cu un filler. Filler-ul este un produs, o denumire pe care o folosim pentru produse de umplere.” – Alexandru Karkhi, medic rezident chirurgie maxilofacială
Dacă te întrebi cum se realizează corecția non-chirurgicală a nasului, ia în considerare toate ajustările de la nivelul mai multor părți ale feței. Pentru ca nasul să pară mai mic din profil, de foarte multe ori poate fi necesar să se dea volum în bărbie.
Deseori, nasul pare mai mare atunci când ai o bărbie retrognată. În unele cazuri, osul mentonier și mandibula sunt din naștere subdezvoltate. Oferind mai mult volum mentonului, deja din profil nasul va părea mai mic. Astfel, i se îmbunătățește aspectul fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală care să taie anumite părți.
Diferențele dintre corecția non-chirurgicală a nasului și intervențiile chirurgicale clasice
Chiar dacă injecțiile cu produse de umplere adaugă volum, acestea nu lasă impresia că nasul crește în dimensiuni. Dimpotrivă, nasul va arăta mai bine proporționat. În general, intervențiile cu injecții pot dura până la 15 minute, iar efectele se pot păstra câțiva ani în funcție de filler-ul pe care îl folosești. La început, se recomandă frecvent acidul hialuronic pentru utilizare.
,,Recomand pacienților să se orienteze mai întâi către acidul hialuronic fiindcă este reversibil și îl poți îndepărta oricând, iar apoi, dacă lucrurile sunt în regulă, se pot alege și alte tipuri de polimeri, care au o durabilitate mai mare.” – Alexandru Karkhi, medic rezident chirurgie maxilofacială
Spre deosebire de o operație clasică de rinoplastie și o intervenție cu filler, cea din urmă se diferențiază deoarece nu este permanentă. În timp, filler-ul se absoarbe și trebuie să se repete procedura. Poate fi considerat un dezavantaj faptul că procedura se repetă anual sau la 18 luni.
În același timp, odată ce afli cum se realizează corecția non-chirurgicală a nasului, poți lua în considerare că ai avantajul costului mult mai redus pentru că o astfel de intervenție costă mult mai puțin decât o operație clasică. Aceasta poate însemna 10% din valoarea unei operații chirurgicale.
Ai aici toate edițiile sezonului 6 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.