Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 18 aprilie 2024, 06:08

Cuticulele au un rol important în menținerea sănătății unghiilor și pot fi afectate de o serie de factori. Dacă nu le îngrijești corespunzător, acest lucru poate favoriza apariția infecțiilor și poate afecta aspectul estetic al mâinilor. Află cum îți poți trata cuticulele.

Reclamă

Cuticulele sunt straturile de piele din partea inferioară a unghiilor. Acestea au scopul de a împiedica bacteriile să pătrundă în rădăcina unghiei atunci când apare o nouă creștere.

Cum îți poți trata cuticulele

Zona cuticulei este sensibilă. Se poate usca și crăpa ușor. Acest lucru se poate întâmpla mai frecvent în lunile mai reci din cauza lipsei de umiditate în aer și a expunerii la căldura și aerul uscat din interior, potrivit Healthline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Uscarea cuticulelor poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi: eczema, malnutriția, lipsa de hidratarea a pielii, vremea rece, mușcatul cuticulelor, folosirea dezinfectantului de mâini, folosirea acetonei, spălatul pe mâini mult prea des și administrarea anumitor medicamente.  

Îți poți da seama când cuticulele tale sunt uscate dacă se descuamează sau se crapă. Cuticulele crăpate și descuamate pot permite bacteriilor să intre în unghii și să provoace o infecție. Prin urmare, este indicat să le tratezi imediat ce observi că se usucă.

Reclamă

Evită să tai cuticulele

Cuticulele sunt bariera de protecție a unghiilor tale împotriva bacteriilor dăunătoare. Când îți îndepărtezi cuticulele, riști să le tai prea scurt și să le faci să sângereze. Ar putea fi dureros și îți poate lăsa unghiile mai vulnerabile și mai predispuse la infecții pe măsură ce bariera se deteriorează. În schimb, le poți împinge pentru a lăsa unghia vizibilă.

Vitamina E

Dacă te întrebi cum îți poți trata cuticulele, poți încerca să le hidratezi cu vitamina E. Previne crăparea unghiilor și reține lichidele. Ajută la vindecarea unghiilor galbene și fragile. Vitamina E te poate ajuta să-ți păstrezi unghiile și cuticulele sănătoase și îngrijite.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți hidratante recunoscute, conform LeSalon. Poate fi o modalitate bună și ieftină de a-ți trata cuticulele uscate. Îl poți aplica și poți masa zonele până ce acesta intră în piele. Îl poți folosi seara, înainte de a adormi. Uleiul de cocos poate oferi strălucire unghiei.

Reclamă

Biotină

Dacă vrei să știi cum îți poți trata cuticulele, află că poți lua tablete de biotină, cunoscută sub numele de vitamina B7, pentru a-ți asigura sănătatea unghiilor, părului și pielii. În acest caz, este indicat să consulți un medic înainte de a le administra. Biotina ajută la susținerea unei creșteri sănătoase a celulelor și sprijină aminoacizii să formeze proteine din unghii.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este bogat în vitamina E, aceasta fiind recunoscută pentru capacitățile sale hidratante. Are efecte mai eficiente decât cremele, deoarece tinde să rețină umezeala pe termen lung și poate pătrunde mai adânc în piele. Astfel, poate menține unghiile hidratate mai mult timp.

De asemenea, uleiul de măsline extravirgin poate aduce nenumărate beneficii pentru sănătate. Acesta reduce riscul de a dezvolta boli cronice precum: diabetul de tip 2, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, declinul funcției cognitive, cancerul de sân sau cancerul colorectal.

Unt de shea

Odată ce afli cum îți poți trata cuticulele, poți folosi untul de shea. Are proprietăți de catifelare pentru a menține cuticulele hidratate și a preveni orice crăpare sau exfoliere ca urmare a uscăciunii. Conține acizi grași esențiali naturali care pot susține vindecarea patului unghial deteriorat. Aplică unt de shea înainte de culcare pentru a-i permite să pătrundă în unghii în timpul somnului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Ce ascund durerile de cap. Metode de tratament împotriva simptomelor
Ce ascund durerile de cap. Metode de tratament împotriva simptomelor
Ce ascund durerile de cap. Metode de tratament împotriva simptomelor
articol cu video
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
Ce este rejuvenarea vaginală. În ce situații se aplică
articol cu video
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Reclamă
PARTENERI
icon