Antena

Cele mai bune fructe pentru micul dejun. Cum îți pot completa alimentația de dimineață

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 16 august 2024, 08:45

În general, micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei. Dimineața ai nevoie de o serie de substanțe nutritive esențiale pentru a-ți asigura aportul necesar zilnic. Acestea se pot obține ușor dintr-o varietate de alimente vegetale. Citește despre cele mai bune fructe pentru micul dejun.

Reclamă

Mulți nutriționiști sunt de părere că un mic dejun echilibrat are un rol foarte important deoarece îți poate oferi nivelurile necesare de energie pentru a începe ziua. Datorită conținutului bogat în fibre și nutrienți vitali, fructele pot fi utile pentru a completa un mic dejun.

Cele mai bune fructe pentru micul dejun

Dacă vrei să-ți pregătești un mic dejun hrănitor, poți opta pentru mai multe fructe bogate în nutrienți, pe care le poți pregăti ca gustare sau le poți adăuga într-o serie de preparate, cum ar fi: salate, smoothie-uri, sucuri sau dulciuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a-ți organiza dieta, poți cere sfatul unui nutriționist. Acesta te poate ajuta să consumi un aport echilibrat de nutrienți și să-ți diversifici alimentația.

Zmeură

Zmeura poate oferi o varietate de fitonutrienți și are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. În plus, asigură concentrații ridicate de vitamina C și fibre. Datorită proprietăților sale medicinale, poate lupta împotriva stresului oxidativ.

Reclamă

Fructe citrice

Categoria fructelor citrice include: lămâi, portocale, grepfrut și lime. Acestea se regăsesc printre cele mai bune fructe pentru micul dejun și pot oferi surse bune de: potasiu, fibre, vitamina C și fitonutrienți. Fructele citrice prezintă proprietăți de detoxifiere și antiinflamatoare, care pot îmbunătăți sănătatea inimii.

Mere

Merele sunt o sursă foarte bună de quercetină, un flavonoid cu proprietăți antivirale și antibacteriene. Acesta poate stimula sistemul imunitar și poate fi util în tratarea alergiilor sezoniere. Datorită fibrelor din compoziție, pot asigura senzație de sațietate pe parcursul zilei, conform Byrdie.

Semințe de rodie

Rodiile oferă o sursă bună de: folat (vitamina B9), vitamina C, vitamina K, fibre și potasiu. Semințele de rodie includ o varietate de substanțe nutritive esențiale. Acestea sunt surse bogate de polifenoli antioxidanți numiți antociani care pot avea un rol în protejarea celulelor.

Reclamă

Mai mult, semințele de rodie pot lupta împotriva efectelor dăunătoare provocate de radicalii liberi și pot preveni cancerul de prostată, colon, plămâni sau sân.

De asemenea, consumul de rodie poate întări sistemul imunitar și poate susține sănătatea rinichilor.

Fructe kiwi

Fructul de kiwi este bogat în vitamina C, un nutrient care poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. Conține cantități mari de fibre, poate oferi senzație de sațietate și poate ajuta digestia. Mai mult, pot îmbunătăți sănătatea ochilor și vederea, fiind printre cele mai bune fructe pentru micul dejun.

Caise

Caisele sunt o sursă bună de substanțe nutritive, care au un rol în susținerea sănătății vederii. Printre acestea se pot regăsi: luteina, vitamina E și beta-carotenul, un compus vegetal pe care corpul îl transformă în vitamina A, potrivit Good Housekeeping.

Afine

Afinele au un profil nutritiv bogat, care include: vitamina C, mangan și fitonutrienți numiți polifenoli. Aceștia prezintă proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Totodată, pot contribui la menținerea sănătății inimii și la ameliorarea altor afecțiuni cronice. Mai mult, se numără printre cele mai bune fructe pentru micul dejun.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Tipuri de apă. Prin ce se diferențiază și cum se pot filtra
Tipuri de apă. Prin ce se diferențiază și cum se pot filtra
Tipuri de apă. Prin ce se diferențiază și cum se pot filtra
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
Cum alegi cele mai bune suplimente cu Omega 3. Ce să verifici pe etichetă
Cum alegi cele mai bune suplimente cu Omega 3. Ce să verifici pe etichetă
Cum alegi cele mai bune suplimente cu Omega 3. Ce să verifici pe etichetă
Reclamă
PARTENERI
icon