Beneficiile sucului de rodie. Cum îți poate sprijini sănătatea

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 27 octombrie 2023, 08:05

Sucul de rodie poate fi o băutură foarte sănătoasă, pe care o poți include ușor în dietă. Acesta poate oferi un profil nutritiv bogat și numeroase proprietăți medicinale, care îți pot susține sănătatea pe termen lung. Află care sunt beneficiile sucului de rodie.

Reclamă

Majoritatea nutrienților săi sunt asimilați mai bine atunci când stomacul rămâne gol. De aceea, este de preferat consumarea sucului de rodie dimineața, înainte de a mânca. Rodia conține antioxidanți și substanțe antiinflamatoare. Sucul de rodie poate fi benefic pentru persoanele cu afecțiuni inflamatorii și diabet.

Beneficiile sucului de rodie

Sucul de rodie poate avea efecte antioxidante, care pot contribui la prevenirea cancerului și a altor afecțiuni. În plus, oferă vitamina C, care stimulează sănătatea digestivă și diminuează rezistența la insulină. Poate susține imunitatea și fertilitatea și poate preveni cancerul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul regulat al sucului de rodie poate aduce numeroase avantaje sănătății și poate ajuta la ameliorarea anumitor afecțiuni. Totodată, dacă suferi de anumite afecțiuni precum diabetul, este indicat să ceri sfatul unui medic înainte de a-l include în alimentație.

Mai mult, rodia se numără printre plantele folosite din fitoterapie. Aceasta poate fi utilizată pentru a prepara extracte cu efecte antibacteriene și antiinflamatoare.

Reclamă

Poate îmbunătăți fertilitatea

Rodia poate stimula producția de acid folic, acesta fiind necesar pentru concepție. În plus, conține antioxidanți care ar putea ajuta la creșterea fluxului de sânge către uter și la susținerea mucoasei uterine, importantă pentru a avea o sarcină sănătoasă.

Conține antioxidanți

Printre beneficiile sucului de rodie se regăsesc proprietățile antioxidante. Sucul de rodie poate asigura proprietăți antiinflamatoare și conține antioxidanți care pot ajuta la prevenirea cancerului și a altor afecțiuni. Sucul de rodie poate diminua efectele stresului oxidativ și peroxidarea lipidelor. În plus, poate avea efecte anticancerigene.

Poate întări imunitatea

Rodia te poate ajuta să lupți împotriva infecțiilor, prin întărirea sistemului imunitar, conform Health Shots. Consumul de suc de rodie poate contribui la creșterea imunității și la prevenirea bolilor deoarece este bogat în antioxidanți și vitamina C.

Reclamă

Poate susține sănătatea inimii

Consumul moderat de suc de rodie poate preveni dezvoltarea bolilor de inimă. Conține compuși polifenolici care sprijină sănătatea inimii. Poate reduce frecvența și severitatea durerii în piept, un simptom al afecțiunilor cardiace.

Poate sprijini sănătatea rinichilor

Printre beneficiile sucului de rodie se regăsește sprijinirea sănătății rinichilor. Rodia conține potasiu, un mineral ce poate ajuta la diminuarea riscului de apariție a pietrelor la rinichi. O alimentație bogată în antioxidanți poate contribui la protejarea și menținerea sănătății rinichilor.

Poate grăbi vindecarea rănilor

Florile și extractul de rodie pot grăbi vindecarea rănilor, potrivit Medical News Today. Pot ajuta structura noii pieli să se formeze bine, alături de putine celule inflamatorii în zonă. De asemenea, se poate ca sucul de rodie să aibă proprietăți de vindecare.

Poate contribui la echilibrarea tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială se manifestă prin forța prea mare a sângelui care împinge în artere, ceea ce crește riscul de a dezvolta boli de inimă. Sucul de rodie conține carbohidrați complecși care ajută la îmbunătățirea fierului seric și la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Consumul său regulat reduce riscul de apariție a hipertensiunii.

Poate ajuta pierderea în greutate

Pierderea în greutate reprezintă unul dintre beneficiile sucului de rodie. Rodia este un fruct bogat în fibre, cu un conținut scăzut de calorii, de aceea poate fi util pentru persoanele care încearcă să slăbească. Mai mult, conține polifenoli care pot contribui la stimularea metabolismului și la arderea surplusului de grăsimi. De asemenea, sprijină prevenirea și gestionarea diferitelor boli prin menținerea unui control al greutății.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Surse de vitamina D pentru vegetarieni. De ce pot fi incluse în dietă
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Condimente pentru sănătatea ficatului. Cum îți pot proteja acest organ vital
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Reclamă
PARTENERI
icon