Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Publicat: 1 mai 2024, 08:54

Datorită conținutului bogat în uleiuri și substanțe nutritive, fructele oleaginoase pot fi incluse rapid într-o dietă. Acestea pot ajuta la limitarea numărului de calorii pe care le consumi și pot contribui la prevenirea mai multor afecțiuni și boli. Citește despre cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit.

O rată metabolică ridicată sprijină pierderea în greutate. În acest caz, metabolismul necesită calorii pentru a îndeplini toate funcțiile corpului. Pentru a arde mai multe calorii, ai nevoie de un metabolism puternic. Astfel, poți scăpa de kilogramele în plus.

Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit

Fructele oleaginoase au un conținut nutritiv bogat în: fibre, proteine, fier, acizi grași omega-3, vitamina B2 (riboflavină), vitamina B9 (folat), mangan și diferiți antioxidanți. Acest profil le face utile pentru a fi adăugate în mai multe gustări sau preparate.

Datorită profilului nutritiv bogat, fructele oleaginoase pot sprijini procesul de slăbire deoarece te pot ajuta să creezi un deficit caloric dacă le consumi în cantități moderate. Fibrele prezente în compoziția acestora pot încetini digestia, ceea ce poate contribui la diminuarea riscului de a dezvolta diabet.

Nuci

Nucile conțin proteine ​​și grăsimi polinesaturate. Grăsimile polinesaturate asigură acizi grași omega-3 și acizi grași omega-6. În plus, oferă acid alfa-linoleic, care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor și sprijină sănătatea inimii. Nucile ar putea stimula regiunea din creier care reglează apetitul și oferă senzație de sațietate pe parcursul zilei.

Nuci caju

Nucile caju au concentrații ridicate de: proteine, vitamina K, magneziu, mangan, zinc, fier, seleniu, cupru și fibre, fiind printre cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Acestea asigură un conținut bogat în grăsimi nesaturate, care scad riscul de a dezvolta mai multe afecțiuni cardiace și de apariție a decesului prematur. Mai mult, asigură o sursă importantă de fibre și proteine, cu un conținut redus de zahăr, conform HealthifyMe.

Alune de pădure

Alunele de pădure au un profil nutritiv bogat în: magneziu, mangan, proteine, fibre, vitamina E, carbohidrați și grăsimi. Alunele de pădure cresc termogeneza, un proces de producere a căldurii, care apare când corpul își ridică temperatura pentru a arde caloriile în exces. Totodată, grăsimea prezentă în compoziția acestora nu se absoarbe în organism, ci se excretă în materiile fecale.

Nuci braziliene

Nucile braziliene sunt bogate în grăsimi sănătoase, care asigură senzație de sațietate. Astfel, pot diminua probabilitatea de a consuma gustări pe parcursul zilei sau de a mânca alimente în exces. Acestea oferă o sursă bună de fibre și conțin multă arginină, un aminoacid care susține consumul de energie și arderea grăsimilor, potrivit MedicineNet.

Fistic

Fisticul include în compoziție: vitamina B1, vitamina B6, proteine, fibre și fosfor, în timp ce are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Acesta sprijină sănătatea imunologică și metabolică, poate reduce tensiunea arterială și poate crește în mod semnificativ nivelul de antioxidanți din sânge.

Migdale

Migdalele se regăsesc printre cele mai populare și cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Acestea pot susține dezvoltarea creierului și sănătatea inimii. Asigură substanțe nutritive esențiale, cum ar fi: fibre, proteine, vitamina E, magneziu și antioxidanți.

Migdalele ajută la scăderea colesterolului LDL, denumit și colesterol rău și la reducerea grăsimilor. Conțin o cantitate suficientă de fibre care sprijină pierderea în greutate. În plus, conțin grăsimi nesaturate, care pot diminua inflamația în organism și pot sprijini sănătatea inimii.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Proprietățile ceaiului de merișor. Ce efecte poate avea această băutură în organism
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
Semne ale deficienței de acizi grași Omega 3. Cum poți identifica nivelurile scăzute
PARTENERI