Ce se întâmplă când mănânci fructe pe stomacul gol. Care sunt părerile dieteticienilor

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 10 noiembrie 2023, 08:09

Deseori, dacă intri în contact cu mai multe informații asociate consumului de fructe, te poți confrunta cu unele dileme. Poate deveni dificil să alegi cum să le incluzi în dietă. Află ce se întâmplă când mănânci fructe pe stomacul gol.

Reclamă

Unul dintre aspectele alimentației care preocupă foarte multe persoane este ordinea în care se consumă substanțele nutritive într-o dietă. Există o serie de întrebări privitoare la modul în care alimentele cu: proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați afectează hormonii și glicemia.

Ce se întâmplă când mănânci fructe pe stomacul gol

Persoanele cu diabet ar putea observa un răspuns mai echilibrat al glicemiei după masă dacă mănâncă produsele ce au la bază: proteine, grăsimi și fibre, înainte de cele cu carbohidrați. Pentru majoritatea persoanelor cu diabet, mulți specialiști le recomandă să consume fructe și alți carbohidrați după legume, proteine ​​și grăsimi. Astfel, pot susține controlul glicemiei, conform Eating Well.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, există alte aspecte ale alimentației asupra cărora este indicat să te concentrezi mai mult atunci când vrei să susții un nivel sănătos al zahărului din sânge. De exemplu, carbohidrații nu se consumă fără proteine ​​sau grăsimi suplimentare. De aceea, organizarea meselor are un rol important în nutriție.

Rezultatele individuale pot varia în funcție de organism. Astfel, efectele ordinii în care mănânci fructe pot fi relative.

Reclamă

Începerea meselor cu alimente bogate în fibre și apă în loc de alimente care conțin numai proteine ​​sau carbohidrați poate ajuta la creșterea senzației de sațietate. Majoritatea fructelor asigură fibre și apă. Aceste două substanțe te pot face să oprești senzația de foame timp de câteva ore. Totuși, fructele nu sunt singurele care conțin nutrienți importanți.

Consumul de fructe în timpul meselor produce încetinirea digestiei și a descompunerii alimentelor în stomac. Deși fibrele din fructe pot încetini eliberarea nutrienților, nu există nicio dovadă că ar putea cauza: dureri de stomac, indigestie sau alte simptome neplăcute, potrivit Mount Elizabeth.

Cum te poate ajuta consumul de fructe

Dacă te întrebi ce se întâmplă când mănânci fructe pe stomacul gol, ia în considerare că pentru o persoană sănătoasă, fără afecțiuni medicale, ordinea în care consumă alimentele nu afectează modul în care organismul absoarbe substanțele nutritive. Fructele asigură nutrienți esențiali, precum vitaminele și mineralele. Corpul uman are nevoie de acestea pentru a funcționa la un nivel optim.

Reclamă

Consumul regulat al oricărui fruct este benefic pentru sănătate. Este mai sănătos și mai eficient să-l mănânci în orice etapă a mesei sau gustării, decât să simți o presiune constantă cu privire la ordinea în care mănânci fiecare ingredient.

Dacă ai grijă să le combini cu atenție, poți obține mai multe avantaje. De exemplu, fructele, cum ar fi pepenele galben, mango-ul și caisele conțin vitamine solubile în grăsimi care necesită o sursă de grăsimi pentru a profita de toate proprietățile oferite de acestea.

Vitamina A, vitamina D, vitamina E și vitamina K sunt solubile în grăsimi. Orice fruct care conține oricare dintre acești micronutrienți se poate consuma împreună cu câteva nuci. În plus, îl poți include ca ingredient într-un smoothie preparat din avocado sau într-un amestec cu ovăz.

Dacă vrei să știi ce se întâmplă când mănânci fructe pe stomacul gol, află că atunci când alegi să incluzi în dietă fructe uscate sau fructe conservate este important să verifici eticheta. Unele produse pot avea zaharuri adăugate sau aditivi alimentari.

Pentru a-ți diversifica alimentația, poți adăuga prune uscate. Acestea reprezintă surse importante de substanțe nutritive, precum: vitamina A, complex de vitamine B, vitamina K, fibre și carbohidrați.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Reclamă
PARTENERI
icon