Ce este indicat să știi despre ReLEX SMILE. Cea mai nouă intervenție oculară cu laser

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 29 septembrie 2023, 07:07

Visul de a obține un aspect estetic mai plăcut poate împinge unele persoane să-și dorească să scape de ochelari. Lehar Levai, medic oftalmolog, a fost invitatul doctorului Mihail Pautov în a cincea ediție din sezonul cinci MediCOOL. Află ce este indicat să știi despre ReLEX SMILE.

Reclamă

Lehar Levai a explicat ce implică intervenția ReLEX SMILE, cum se realizează, ce criterii trebuie să îndeplinească pacientul pentru a fi operat, ce efecte are la nivelul ochilor și cât de confortabilă poate fi aplicarea acesteia.

Ce este indicat să știi despre ReLEX SMILE

ReLEX SMILE este cea mai nouă operație cu laser, care te scapă de ochelari. Aceasta se efectuează cu un laser special cu femtosecunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

,,Așa cum îi spune și numele acestei intervenții, toți pacienții care trec prin această intervenție sunt doar un zâmbet.”

– Lehar Levai, medic oftalmolog

-Care sunt diferențele între tehnica veche de laser și aceasta nouă?
-Diferențele sunt foarte mari. În primul rând, acuitatea vizuală după această intervenție, revine foarte repede. Rezistența corneei este mult mai mare după această tehnică și pacienții se pot integra într-un timp mai scurt în activitățile lor zilnice.

Reclamă

-Ce alte avantaje are această tehnică nouă?
-Anestezia se face cu picături. Nu există nicio durere, nu există niciun disconfort. Toată intervenția durează doar câteva secunde. Pacientul se întinde pe masă, aparatul se calibrează și în câteva secunde deja poate să-și arunce ochelarii.

Dacă te întrebi ce este indicat să știi despre ReLEX SMILE, gândește-te că efectul se produce instantaneu. Imediat după intervenție, când pacientul se ridică de pe masa de operație, vede mult mai clar. Iar acuitatea vizuală, vederea maximă care se obține, apare după câteva zile.

Cum acționează ReLEX SMILE

Această reechilibrare a vederii se asociază creierului deoarece creierul se reechilibrează pentru a vedea corect prin lentilele corecte. Oamenii văd cu ajutorul creierului, acolo se formează imaginea. De aceea este nevoie de o perioadă de acomodare și neuroacomodare. Însă, există un delay, o perioadă puțin mai tardivă de câteva zile pentru vindecarea locală a corneei în urma acestei intervenții.

Reclamă

-Cum pot beneficia de această procedură pacienții care au prescripție de ochelari sau prescripție de lentile de contact?
-Cei care doresc să facă această procedură sau sunt nevoiți s-o facă pentru că sunt meserii sau sporturi, care până la urmă te constrâng într-un fel sau altul să recurgi la această intervenție, trebuie să treacă printr-un consult oftalmologic preliminar pentru a determina dacă sunt buni candidați. Dacă trec cu bine de acest consult, facem o programare. În ziua operației, în câteva secunde, pacienții trec peste această intervenție.  

Dacă te întrebi ce este indicat să știi despre ReLEX SMILE, există criterii de selecție pentru pacienții care doresc intervenția. Primul criteriu este vârsta. Pacientul trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, pentru a avea o stabilitate a dioptriilor. Următorul criteriu vizează o cornee sănătoasă. Ochiul trebuie să fie sănătos, pentru a avea o grosime a corneei suficientă încât să-ți permită subțierea ei. Laserul folosit în intervenție reduce dioptria prin subțierea corneei.

Ai aici toate edițiile sezonului 5 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Doctorul Mihail Pautov, alături de un invitat, în platoul emisiunii MediCOOL
Ce dereglări hormonale cauzează alcoolul. Cum acționează în organism
Ce dereglări hormonale cauzează alcoolul. Cum acționează în organism
articol cu video
Bogdan Pană, medic neurolog, alături de Mihail Pautov, medic chirurg, în platoul emisiunii MediCOOL
Efectul alcoolului asupra creierului. Care sunt recomandările neurologilor
Efectul alcoolului asupra creierului. Care sunt recomandările neurologilor
articol cu video
Alexandru Buzdea, medic veterinar, și Călin, posesorul câinelui Cofee, alături de doctorul Mihail Pautov, în platoul emisiunii MediCOOL
Cum îți prelungesc animalele de companie durata de viață. Ce schimbări benefice pot aduce
Cum îți prelungesc animalele de companie durata de viață. Ce schimbări benefice pot aduce
Reclamă
PARTENERI
icon