Aplicațiile de pe telefoanele mobile pot fi folosite pentru a monitoriza nivelurile zilnice de activitate fizică. Numărarea pașilor reprezintă metoda de urmărire a activității fizice zilnice cu cele mai semnificative rezultate. Află cât de util este să faci mai mulți pași.
Relația dintre numărul zilnic de pași și mai multe boli cronice a fost intens documentată în numeroase studii. Acestea examinează relațiile dintre numărul de pași făcuți zilnic și o serie de rezultate privitoare la starea sănătate.
Cum poți slăbi eficient prin mers
Mersul pe jos este o formă importantă de activitate fizică. Acesta te poate ajuta să consumi mai multe calorii și să arzi grăsime corporală. Are un impact redus, poate fi ușor inclus în rutina zilnică și poate fi accesibil pentru majoritatea oamenilor, conform Boxrox.
Tot mai mulți adulți trăiesc într-un surplus de energie cronic care poate provoca o creștere nedorită în greutate. O reducere a activității fizice poate fi principala cauză a măririi circumferinței taliei. Numărul de pași reprezintă un indicator bun al activității fizice.
Greutatea unei persoane este mai puțin importantă pentru sănătatea sa decât proporția pe care o are masa corporală formată din: mușchi, mușchi slabi și oase. Persoanele care au grăsime corporală în proporții mari tind să meargă mai puțin. Însă, pot să-și modifice această proporție dacă merg mai mult în fiecare zi.
Cum se numără corect pașii
Dacă te întrebi cât de util este să faci mai mulți pași, gândește-te că creșterea activității fizice prin intermediul numărului de pași poate fi eficientă pentru a obține o pierdere în greutate mai redusă. Modalitățile de numărare a pașilor utilizate în multe studii de gestionare a greutății sunt deseori stabilite într-o manieră individuală, cum ar fi vizarea a 10000 de pași pe zi.
Dacă datele se folosesc individualizate, se bazează pe caracteristici comportamentale inițiale, cum ar fi adăugarea unui anumit număr de pași la ceea ce o persoană acumulează deja într-o zi obișnuită. Din nefericire, rareori, studiile de cercetare se bazează pe atributele fizice ale participanților.
Greutatea, procentele de grăsime corporală, numărul mediu de pași și vârsta te pot ajuta să slăbești mai eficient. Compoziția corporală poate prezice mai bine starea de sănătate decât greutatea corporală. O persoană care cântărește mai mult decât o altă persoană poate avea o sănătate mai bună dacă are mai multă masă musculară și un procent mai mic de grăsime corporală decât o altă persoană care cântărește mai puțin, dar are o proporție mai mare de grăsime corporală.
Cât de util este să faci mai mulți pași
Unei persoane cu o greutate mai mare i se recomandă să meargă mai mult pentru a menține o compoziție corporală mai slabă. Procentul de grăsime corporală al unei persoane este la fel de important ca greutatea sa. Masa musculară afectează senzația de foame, precum și numărul de calorii pe care le arzi, potrivit Fortune Well.
Masa musculară necesită energie pentru a se menține. Această cerință duce la o creștere a poftei de mâncare, ceea ce înseamnă acumularea mai multor calorii. De exemplu, un om cu o greutate mai mare consumă mai multe alimente pentru a-și menține masa musculară slabă. De aceea, are nevoie să meargă mai mult pentru a-și susține la un nivel inferior procentul de grăsime corporală.
Deși poate părea o creștere mare a numărului de pași zilnici, majoritatea oamenilor pot acumula 1000 de pași în 10 minute sau mai puțin. Chiar și cu un ritm confortabil, această doză suplimentară zilnică de mers pe jos ar dura mai puțin de 30 de minute. Mai mult, pașii pot fi acumulați pe parcursul zilei, prin călătorii mai lungi sau mai frecvente.
Dacă vrei să știi cât de util este să faci mai mulți pași, amintește-ți că apetitul impune un impuls care se bazează în mare parte pe nevoia de a consuma alimente fără grăsimi, indiferent de nivelul de activitate. Este indicat să faci suficientă activitate fizică pentru a contracara caloriile pe care le acumulezi prin alimentație.
Mersul pe jos reprezintă o formă eficientă de activitate fizică pentru persoanele supraponderale. Chiar persoanele aflate la o vârstă mai înaintată sau care nu au depus efort fizic de multă vreme pot face plimbări scurte.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.