Alimente cu conținut ridicat de vitamina B7. Din ce produse poți obține o cantitate mai mare de biotina

Publicat: 28 octombrie 2024, 10:20

Biotina, denumită și vitamina B7, este unul dintre nutrienții esențiali din complexul de vitamine B și poate contribui la transformarea alimentelor în energie. Aceasta ocupă mai multe funcții în organism, de aceea ai nevoie să o obții constant din dietă. Citește despre alimente cu conținut ridicat de vitamina B7.

Vitamina B7 are o mare popularitate, mai ales datorită rolului pe care îl ocupă în menținerea sănătății pielii, unghiilor și părului. Doza zilnică recomandată pentru adulți este de aproximativ 30 de micrograme. Aceasta poate varia în funcție de mai multe aspecte individuale, cum ar fi: vârstă, sex biologic sau caracteristici individuale.

Alimente cu conținut ridicat de vitamina B7

Biotina este o vitamină solubilă în apă, ceea ce înseamnă că organismul nu o depozitează în același mod în care o face cu vitaminele solubile în grăsimi. Din acest motiv, ai nevoie să o consumi constant pentru a o menține la niveluri adecvate în corp.

În mod normal, nu se poate acumula în exces. Deoarece este o vitamină solubilă în apă, aceasta înseamnă că orice exces se secretă prin urină. Excepție fac interacțiunile cu unele medicamente sau administrarea unei cantități foarte mari din suplimente.

Gălbenușuri de ou

Gălbenușurile de ou se caracterizează prin cantități foarte ridicate de biotină, potrivit Prevention. În plus, profilul lor nutritiv include substanțe esențiale, precum: vitamina A, vitamina B1 (tiamină), vitamina B12, vitamina D, vitamina E, vitamina K, calciu, zinc și fosfor. Acestea pot sprijini sănătatea inimii, pot susține sănătatea sistemului digestiv și pot întări sistemul imunitar.

Migdale

Migdalele sunt alimente cu un conținut ridicat de vitamina B7, vitamina E, fibre, magneziu, fosfor și calciu. Deoarece prezintă cantități ridicate de minerale în compoziție, pot susține sănătatea oaselor și pot reduce șansele de a te confrunta cu afecțiuni osoase.

De asemenea, există și alte soiuri de fructe nucifere care au în compoziție cantități ridicate de biotină. Printre acestea se pot enumera: caju, nuci și alune.

Spanac

Spanacul se caracterizează printr-un conținut ridicat de vitamina B7 și fier. Datorită conținutului bogat în potasiu, poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. Antioxidanții săi pot combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ, un proces care poate crește riscul de a te confrunta cu afecțiuni cronice și care poate accelera procesul de îmbătrânire.

Ciuperci

Ciupercile prezintă cantități de: biotină, seleniu, magneziu și antioxidanți, conform Health Shots. Acestea se regăsesc printre puținele surse alimentare de vitamina D, care ocupă un rol important în absorbția calciului în organism, alături de alte funcții.

Carne de somon

Carnea de somon face parte dintr-o dietă echilibrată, care poate susține sănătatea inimii. Carnea de somon include: acizi grași omega-3, acizi grași omega-6, fier, colină, vitamina B12 și seleniu. În plus, se regăsește printre aceste alimente cu un conținut ridicat de vitamina B7.

Leguminoase

Poți obține biotină din leguminoase, inclusiv din: alune, mazăre, fasole și linte. Mai mult, acestea au cantități ridicate de fibre, de aceea pot sprijini sănătatea sistemului digestiv și pot preveni tulburările digestive, cum ar fi constipația.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Ce să mănânci ca să te îngrași. 8 alimente bogate în calorii
Ce să mănânci ca să te îngrași. 8 alimente bogate în calorii
Condimente bogate în magneziu. Mirodeniile care îți pot oferi acest mineral
Condimente bogate în magneziu. Mirodeniile care îți pot oferi acest mineral
Simptomele de perimenopauză. Cum le poți gestiona cu ajutorul alimentației
Simptomele de perimenopauză. Cum le poți gestiona cu ajutorul alimentației
PARTENERI