Dacă ai nevoie să-ți completezi aportul necesar zilnic de proteine, poți include în alimentație mai multe fructe uscate. Acestea pot fi consumate ușor datorită aromelor dulci pe care le oferă în mod natural. Citește despre 6 fructe uscate bogate în proteine.
Dulceața prezentă în fructele uscate le aseamănă mult gustul cu cel al dulciurilor, ceea ce poate face multe persoane să le ignore conținutul bogat în nutrienți. Un fruct uscat este un fruct proaspăt căruia îi este eliminat conținutul de apă. De obicei, procedeul se realizează prin expunere la soare sau cu ajutorul unor deshidratoare specializate care pot scoate umiditatea din fructe într-un timp scurt.
6 fructe uscate bogate în proteine
În majoritatea cazurilor, fructele uscate își păstrează conținutul de nutrienți prezent în formă proaspătă, cu excepția a câteva modificări. În general, o parte dintre concentrațiile de vitamina C se pierd în timpul procesului de uscare. Însă, mineralele, antioxidanții, fibrele și acizii organici rezistă.
Alături de beneficiile nutritive, fructele uscate pot fi utile pentru mai multe aspecte. Acestea prezintă dimensiuni mai reduse și se pot consuma mai mult timp decât cele proaspete. În plus, există mai multe fructe uscate, care te pot ajuta să obții concentrații ridicate de proteine.
Smochine uscate
Smochinele uscate oferă substanțe nutritive esențiale, cum ar fi: potasiu, vitamina K, fier, magneziu și calciu. Acestea pot diminua tensiunea arterială, pot îmbunătăți calitatea somnului, pot întări sănătatea oaselor și pot contribui la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Totodată, smochinele pot oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei, ceea ce te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.
Piersici uscate
Piersicile uscate sunt bogate în substanțe nutritive, inclusiv: calciu, vitamina A, vitamina C și fier. Consumul acestor fructe poate reduce nivelurile de colesterol din sânge, poate îmbunătăți digestia și poate întări sistemul imunitar. Piersicile uscate se regăsesc printre aceste 6 fructe uscate bogate în proteine.
Caise uscate
Caisele uscate asigură nutrienți esențiali, precum: proteine, fibre, fier, potasiu și antioxidanți. Acestea pot sprijini sănătatea vederii, te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus și pot avea un rol echilibrarea tensiunii arteriale, conform Organic Facts.
Pere uscate
Perele uscate prezintă concentrații ridicate de: vitamina C, potasiu, vitamina K, cupru, fier și fibre și se numără printre aceste 6 fructe uscate bogate în proteine. În același timp, au concentrații scăzute de sodiu. Acestea pot reduce tensiunea, pot îmbunătăți circulația sângelui și pot întări oasele.
Mango uscat
Dacă mănânci mango uscat, îți poate întări sistemul imunitar și asigură un conținut bogat în: vitamina C, proteine, grăsimi, zaharuri, fibre și alți carbohidrați, potrivit Health. Acesta poate avea un rol în diminuarea inflamației în organism și poate lupta împotriva stresului oxidativ.
Mere uscate
Merele uscate au un profil nutritiv bogat în substanțe esențiale, precum: fibre, vitamina C, potasiu, magneziu, seleniu, cupru, fier, vitamina B3, vitamina B5 și cupru. Acestea îți pot îmbunătăți digestia, te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus și pot contribui la scăderea tensiunii arteriale. Merele uscate se regăsesc printre aceste 6 fructe uscate bogate în proteine.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.