Totul despre hemoroizi: cauze și tratament

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 24 mai 2023, 07:51

Medicul Octavian Popescu și doctorul Mihail Pautov au spus totul despre hemoroizi în episodul 14 din sezonul 4 MediCOOL. Specialiștii au scos la iveală cauzele și tratamentul acestei afecțiuni, oferind sfaturi importante.

Reclamă

Hemoroizii reprezintă o problemă de sănătate cu care foarte multe persoane se confruntă în zilele noastre. Stilul de viață nesănătos și o digestie defectuoasă pot duce la apariția lor. Este important să apelăm la ajutorul medicului încă de la primele simptome ale afecțiunii.

Adesea, oamenii se feresc să vorbească despre hemoroizi, motiv pentru care își fac curaj mult prea târziu să viziteze doctorul specialist pentru un plan de tratament. Astfel, hemoroizii ajung să se mărească și devin un adevărat chin în timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În episodul 14 din sezonul 1 MediCOOL, medicul Octavian Popescu și doctorul Mihail Pautov au mărturisit totul despre hemoroizi. Așadar, principalele cauze ale apariției lor și modalitățile prin care pot fi eliminați au fost puse în evidență de cei doi specialiști.

Totul despre hemoroizi

Trebuie să știm faptul că hemoroizii sunt venele dilatate de la nivelul anusului și rectului. Aceștia nu sunt considerați a fi o boală. Potrivit invitatului din platoul emisiunii, toți avem hemoroizi și fac parte din sistemul normal de închidere al rectului.

Reclamă

Printre factorii care influențează apariția hemoroizilor se numără constipația. Astfel, zona respectivă este supusă la o presiune crescută, iar vasele se vor umple cu sânge ce nu poate fi eliminat. De asemenea, scaunul de o textură neobișnuită va irita hemoroidul și poate produce o inflamație.

Conform medicului Octavian Popescu, hemoroizii au mai multe stadii. În etapa incipientă, acesta nu poate fi observat cu ochiul liber, ci doar la un control de rutină. Simptomele apar în stadiul doi când hemoroidul va crește și mai mult în dimensiune, iar durerile în timpul scaunului își fac simțită prezența.

În etapa trei apare sângerarea, iar hemoroidul rămâne ieșit în afara rectului. Acesta crește și mai mult în stadiul 4 când rămâne mereu în exterior.

Reclamă

În ceea ce privește tratamentul pentru hemoroizi, medicii recomandă să nu recurgem rapid la chirurgie. Scoaterea lor pe cale chirurgicală nu reprezintă o principala soluție. Specialiștii sunt de părere că un stil de viață sănătos are un efect benefic asupra lor.

De asemenea, este indicat să evităm constipația, să bem lichide suficiente în fiecare zi și să mâncăm fibre alimentare. Și exercițiile fizice, cel puțin 30 de minute de activitate pe zi, ajută la tratarea hemoroizilor în același timp cu o alimentație echilibrată.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
icon