Antena

Remedii naturale pentru senzația de greață. Metode de ameliorare a acestui simptom

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 9 august 2024, 08:52

Senzația de greață este un simptom destul de puternic, care poate afecta starea de bine și desfășurarea activităților zilnice. Aceasta se poate ameliora prin intermediul unor metode naturiste. Citește despre remedii naturale pentru senzația de greață.

Reclamă

Tratamentele simple pe care le poți aplica acasă, cum ar fi consumul de ghimbir și mentă, pot atenua simptomele asociate tulburărilor digestive. În funcție de cauza de bază și de recomandări, pot fi utile în tratarea senzației de greață.

Remedii naturale pentru senzația de greață

Senzația de greață poate avea la bază mai multe cauze diferite și poate fi dificil de evitat în totalitate. Cu toate acestea, poate fi atenuată dacă folosești câteva metode simple, pe care ți le poți administra singur, fără a fi neapărată nevoie să iei medicamente în acest scop.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă senzația de greață nu se ameliorează sau se înrăutățește, se recomandă să ceri sfatul medicului într-un timp cât se poate de scurt deoarece în acest caz, poate indica o afecțiune sau boală, care necesită tratament medical.

Scorțișoară

Scorțișoara este folosită ca ingredient pentru a găti diferite rețete culinare și a oferi aromă preparatelor, potrivit Medical News Today. Consumul de scorțișoară poate ajuta la reducerea senzației de greață cauzată de durerile menstruale. În plus, poate diminua inflamația și are proprietăți antioxidante.

Reclamă

Proteine

Alimentele cu proteine se pot regăsi printre aceste remedii naturale pentru senzația de greață. Mesele care sunt alcătuite în principal din alimente bogate în proteine, în loc de carbohidrați, pot reduce acest simptom. Dacă ai un apetit ridicat, ai putea lua în considerare consumul de proteine ​​precum carnea de pui, fasolea și untul de arahide. Acestea pot fi eficiente în ameliorarea simptomelor neplăcute de la nivelul sistemului digestiv.

Ghimbir

Ghimbirul este un condiment foarte cunoscut și se regăsește printre alternativele naturiste cele mai populare. Ghimbirul poate fi eficient în tratarea simptomelor cauzate de senzația de greață și vărsături, inclusiv în cazul sarcinii și chimioterapiei. Un gram de ghimbir pe zi poate fi eficient și se poate consuma în stare crudă sau sub formă de ceai.

Preparate pe bază de lămâie

Pot ajuta la ameliorarea senzației de greață: infuzia apei cu lămâie, inhalarea aromei uleiului esențial de lămâie, consumul pulpei din feliile de lămâie sau amestecul simplu format din miere, apă caldă și suc de lămâie, conform Forbes. Acestea pot fi ușor preparate și consumate deoarece necesită puține ingrediente.

Reclamă

Aromaterapie

Metodele folosite în aromaterapie se pot număra printre aceste remedii naturale pentru senzația de greață. În acest caz, pot fi utilizate o varietate de uleiuri esențiale diferite, inclusiv ulei de: lămâie, lavandă, mușețel sau cuișoare. Unele studii au descoperit că aromaterapia cu mentă, în special, poate ajuta la ameliorarea senzației de greață și a vărsăturilor.

Aromaterapia pe bază de alcool izopropilic ar putea ameliora pe termen scurt senzația de greață. Această practică poate fi foarte utilă, dar mai puțin eficientă decât administrarea medicamentelor antiemetice. De asemenea, aromaterapia poate încetini declinul cognitiv și te poate ajuta să dormi mai bine.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Diferența dintre amețeală și vertij 
Diferența dintre amețeală și vertij 
Diferența dintre amețeală și vertij 
articol cu video
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Simptome ale bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Semne clare că ai o infecție genitală
Simptome ale bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Semne clare că ai o infecție genitală
Simptome ale bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Semne clare că ai o infecție genitală
Reclamă
PARTENERI
Cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale
Rețete Fel De Fel
Cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale
Un cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale este unul dintre acele deserturi care adună gusturile primăverii într-un singur vas cald, rustic și parfumat. Rubarba acrișoară, căpșunile dulci și migdalele crocante se reunesc sub un strat fraged. Este reconfortant, simplu, dar impresionant. Este ideal servit cu înghețată de vanilie sau frișcă. Cobbler-ul este un desert rustic, cu tradiție adânc înrădăcinată în cultura culinară americană, dar care a cucerit gusturile multora și în Europa. Este un desert copt având la bază un strat generos de fructe (de obicei de sezon). Peste fructe se așază grămăjoare de aluat moale, asemănător biscuiților sau unei prăjituri rustice. La coacere, fructele fierb în sucul propriu, formând un sos dens și parfumat, iar aluatul de deasupra capătă o crustă rumenă, ușor crocantă la exterior și fragedă în interior. Spre deosebire de plăcinte clasice, cobbler-ul nu are crusta de jos. Fructele sunt puse direct în vasul de copt, iar aluatul este adăugat deasupra, de obicei sub formă de linguri de compoziție neregulată. De aici și aspectul nefinisat, dar extrem de apetisant. Denumirea de cobbler provine cel mai probabil de la cuvântul englezesc cobble, care înseamnă pietriș sau piatră cubică. Acesta face referire la aspectul neregulat și bulgăros al stratului superior de aluat, care seamănă cu pietrele cubice de pe drumurile vechi. Despre rețeta de cobbler cu rubarbă, căpșuni și migdale
icon