Remedii naturale împotriva amorțelii. Cum scapi de senzația de furnicături

Publicat: 11 octombrie 2023, 07:31

Dacă te trezești dimineața cu o senzație de furnicături, iar mâinile și picioarele îți rămân amorțite poate deveni o problemă neplăcută. Iar când persistă în timp poate fi un simptom al unor afecțiuni medicale, precum: diabet, scleroză multiplă sau fibromialgie. Află ce remedii naturale împotriva amorțelii poți încerca.

O senzație de furnicături, pe care unele persoane o pot descrie precum o senzație de înțepături și ace poartă denumirea medicală de parestezie. Se caracterizează printr-o senzație de arsură sau furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor. Aceasta poate cauza: slăbiciune, durere și amorțeală la nivelul extremităților.

Remedii naturale împotriva amorțelii

Nervii periferici trimit mesaje din creier și măduva spinării către restul corpului. Atunci când acești nervi se deteriorează, mesajele se perturbă, iar acest lucru afectează modul în care organismul răspunde la: durere, temperatură și reflexe. Amorțeala poate apărea brusc sau se poate răspândi treptat în corp. Printre cele mai frecvente simptome se regăsesc: slăbiciunea, senzația de furnicături, durerea înțepătoare și senzația de arsură.

Amorțeala din mâini și picioare se referă la lipsa unei senzații, potrivit Planet Ayurveda. Este deseori întâlnită și poate fi cauzată de o serie de factori, precum: oboseală, consum excesiv de alcool, expunerea la materiale reci, absența unei activități fizice, lipsa de magneziu și vitamina B12, compresia nervilor, rănile nervilor sau fumatul.

Comprese calde

Compresa caldă poate fi o soluție eficientă pentru a susține circulația sângelui în zonele afectate, fiind printre aceste remedii naturale împotriva amorțelii. Folosirea compreselor calde sprijină circulația sângelui, îmbunătățește funcționarea nervilor și contribuie la tratarea senzației de furnicături.

Sarea Epsom

Sarea Epsom conține cantități importante de magneziu care ajută la reducerea inflamației din organism, conform Netmeds. Acționează prin restabilirea nervilor afectați și inflamați deoarece, de cele mai multe ori, aceștia cauzează senzația de furnicături.

Ceai de ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un alt potențial remediu puternic pentru a trata senzațiile de amorțeală și furnicături din corp. Poate avea proprietăți antiinflamatoare, care pot îmbunătăți circulația sângelui. Aceste proprietăți pot sprijini vindecarea nervilor deteriorați.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale pot avea capacitatea de a vindeca probleme neurologice ușoare precum amorțeala de la nivelul mâinilor și picioarelor, fiind printre aceste remedii naturale împotriva amorțelii. Uleiul esențial de lavandă este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune uleiuri pentru tratarea senzației de furnicături, deoarece oferă proprietăți antiinflamatoare și analgezice puternice care ajută la ameliorarea durerii nervoase. Masarea regulată cu uleiuri esențiale de lavandă sau chiparos contribuie la repararea leziunilor nervoase și la restabilirea funcționării nervilor.

Masaj

Terapia prin masaj reprezintă o opțiune bună pentru a ameliora furnicăturile recurente. Poate stimula nervii și poate restabili funcționarea normală a acestora. Masajul îmbunătățește circulația sângelui și poate ajuta la menținerea sănătății nervoase.

Oțet de mere

Printre aceste remedii naturale împotriva amorțelii se numără oțetul de mere. Efectul antiinflamator puternic și conținutul ridicat de acid acetic din oțetul de mere contribuie la refacerea și repararea nervilor deteriorați. Pe lângă aceasta, concentrațiile ridicate de nutrienți esențiali cresc resursele de energie și accelerează procesul de recuperare.

Scorțișoară

Scorțișoara conține minerale importante precum manganul și potasiul. Ambele pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui în organism. În plus, are proprietăți antiinflamatoare. Aceste proprietăți îl pot face un remediu bun pentru combaterea amorțelii și furnicăturii în mâini și picioare. De asemenea, antioxidanții din scorțișoară au efecte împotriva stresului oxidativ și reduc riscul de apariție a bolilor de inimă. 

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
PARTENERI