Proprietățile medicinale ale extractului de anghinare. Ce beneficii și riscuri prezintă

Publicat: 7 iulie 2024, 08:21

Extractul de anghinare este cel mai mult recunoscut pentru capacitatea de a trata afecțiunile digestive și a reduce nivelurile de colesterol din sânge. Pe lângă acestea, poate avea numeroase alte utilizări. Citește despre proprietățile medicinale ale extractului de anghinare.

Compoziția extractului de anghinare include substanțe chimice vegetale din planta de anghinare. De obicei, pentru utilizare se recoltează frunzele. Ingredientul activ din extractul de anghinare poartă denumirea de cinarină.

Proprietățile medicinale ale extractului de anghinare

În timpul procesului de extracție, producătorii amestecă extractul obținut din mai multe anghinare. Astfel, pot comprima numărul de potențiale beneficii pe care le asigură consumul acestei plante. În plus, extractul de anghinare poate fi util în tratarea afecțiunilor de la nivelul ficatului. De asemenea, anghinarea poate diminua anxietatea și stările de stres datorită proprietăților sale calmante.

Consumul de extract de anghinare poate ridica mai multe riscuri asupra sănătății organismului. Printre acestea se pot regăsi reacții alergice și interacțiuni cu medicamentele. Dacă vrei să-l consumi pe termen lung, se recomandă să ceri sfatul medicului. Totodată, este important să eviți consumul de anghinare în cantități foarte ridicate.

Pot proteja ficatul

Proprietățile medicinale ale extractului de anghinare pot avea un rol în protejarea și regenerarea ficatului. Utilizarea extractului de anghinare poate opri simptomele bolii de la nivelul ficatului, cum ar fi creșterea lipidelor serice și a bilirubinei. Bilirubina se referă la descompunerea celulelor roșii din sânge. Aceasta ar putea diminua inflamația și moartea celulelor hepatice, potrivit Medical News Today.

Pot reduce tensiunea arterială

Suplimentarea cu anghinare poate indica o reducere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice și a tensiunii arteriale diastolice la persoanele cu hipertensiune arterială. Practic, ar putea echilibra tensiunea arterială dacă se administrează în formă foarte concentrată.

Pot ameliora afecțiunile digestive

Printre afecțiunile digestive pe care le poate trata extractul de anghinare se numără arsurile la stomac și indigestia. Totodată, poate contribui la ameliorarea și tratarea simptomelor cauzate de sindromul colonului iritabil.

Pot atenua afecțiunile renale

Proprietățile medicinale ale extractului de anghinare pot avea efecte benefice asupra sănătății rinichilor. Extractul de anghinare eliberat prin injectare ar putea fi folosit pentru a normaliza funcția renală în cazul persoanelor cu boală renală indusă de medicamente. Practic, ar putea fi utilizat pentru a trata mai multe afecțiuni renale.

Pot încetini procesul de îmbătrânire

Extractul din frunze de anghinare se adaugă uneori la prepararea cremelor faciale deoarece poate avea efecte împotriva procesului de îmbătrânire. Crema cu extract de anghinare poate diminua inflamația și poate îmbunătăți circulația sângelui la nivelul pielii. Astfel, îți poate face pielea să capete un aspect mai neted și mai moale, conform Very Well Health.

Te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Proprietățile medicinale ale extractului de anghinare pot sprijini dietele pentru slăbit. Extractul din frunze de anghinare poate atenua simptomele sindromului metabolic. Mai mult, ar putea avea efecte benefice asupra circumferinței taliei și glicemiei ridicate. Prin modificarea circumferinței taliei, poate susține procesul de slăbire și poate contribui la la gestionarea unei greutăți optime.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
PARTENERI