Proprietățile ceaiului de anghinare. Ce beneficii poate aduce această legumă

Publicat: 11 martie 2024, 08:15

Anghinarea este o plantă de la care se consumă solzii inflorescenței și receptaculii florali. În mod natural, aroma ceaiului de anghinare are un gust dulce și liniștitor. Acesta se obține din frunzele plantei lăsate în apă fierbinte pentru a se infuza. Află care sunt proprietățile ceaiului de anghinare.

Ceaiul de anghinare nu conține cofeină și asigură concentrații ridicate de: vitamina C, vitamina K, magneziu, cupru, potasiu și folat. Băutura contribuie la eliminarea bilei, protejează regenerarea celulelor hepatice și menține concentrațiile normale de colesterol și grăsimi în sânge și ficat.

Proprietățile ceaiului de anghinare

Ceaiul de anghinare reprezintă o băutură tradițională în Vietnam. Cele mai multe beneficii pentru sănătate ale acestei plante se asociază ingredientului numit cinarină, conținut în frunze. Cinarina ajută la creșterea producției de bilă a ficatului, care poate elimina colesterolul din corp.

Suplimentele alimentare completează anumiți nutrienți pe care organismul tău nu reușește să-i asimileze din alimentație în cantitate optimă. Acestea nu sunt considerate medicamente.

Suplimentele din extracte de frunze de anghinare ar putea reduce nivelurile colesterolului și trigliceridelor din sânge. În plus, pot oferi îmbunătățiri ale nivelurilor de enzime hepatice și pot contribui la reducerea leziunilor hepatice.

Poate întări imunitatea

Datorită concentrațiilor de vitamina C și antioxidanți, proprietățile ceaiului de anghinare te pot ajuta să-ți întărești sistemul imunitar. Ceaiul conține fitonutrienți care îți pot ajuta organismul să lupte împotriva bolilor și a efectelor dăunătoare cauzate de radicalii liberi.

Are un conținut bogat în nutrienți

Anghinarea reprezintă un superaliment și are un conținut bogat în nutrienți precum: vitamina A, vitamina C, tiamină (vitamina B1), magneziu, calciu, fier și zinc. Prin fierberea frunzelor, apa se infuzează cu o parte dintre nutrienții și antioxidanții puternici prezenți în acestea, potrivit Well and Good.

Poate reduce anxietatea și stresul

Ceaiul de anghinare are proprietăți calmante datorită concentrațiilor sale de: magneziu, zinc și potasiu. În plus, ceaiul are efecte benefice în cazul persoanelor care suferă de anxietate, deoarece conține compuși precum: flavanone, catechine și fenoli. Acestea pot reduce nivelul de stres prin creșterea nivelului de dopamină din creier și scăderea nivelului de cortizol.

Poate avea efecte benefice asupra pielii

Polifenolii prezenți pot avea efecte împotriva procesului de îmbătrânire al pielii, fiind printre proprietățile ceaiului de anghinare. Extractul de anghinare poate contribui la reducerea aspectului ridurilor și liniilor fine. Acesta îmbunătățește tonusul și elasticitatea pielii.

Vitamina C, regăsită în anghinare, reprezintă un nutrient important pentru sănătatea pielii. Aceasta protejează pielea împotriva efectelor cauzate de stresul oxidativ și ajută la creșterea producției de colagen. De asemenea, extractul de anghinare poate fi benefic pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv: acnee, eczemă, rozacee și uscăciune.

Poate proteja ficatul

Ceaiul de anghinare poate avea efecte bune în tratarea problemelor de sănătate, care îți afectează ficatul. Acesta poate proteja ficatul, ajută la producerea si eliminarea bilei și susține protectia si regenerarea celulelor hepatice.

Poate reduce nivelurile de zahăr și colesterol din sânge

Proprietățile ceaiului de anghinare pot reduce nivelul anumitor substanțe din organism. În timp, consumul de capsule din extract de frunze de anghinare poate scădea colesterolul. De aceea poate asigura o mai bună sănătate cardiovasculară.

De asemenea, anghinarea ar putea ajuta la susținerea răspunsurilor sănătoase la insulină, conform Livestrong. Poate reduce afluxul de zahăr și insulină în organism.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile ceaiului Pu-Erh. Efectele acestei băuturi în organism
PARTENERI