Proprietățile medicinale ale ceaiului de mure. Cum îți pot sprijini funcționarea organismului

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 21 aprilie 2024, 07:11

Ceaiul de mure poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, datorită compoziției bogate în substanțe nutritive esențiale și compuși vegetali. În afară de gustul său aromat și caracteristic, poate avea mai multe întrebuințări în ameliorarea simptomelor unei serii de afecțiuni. Citește despre proprietățile medicinale ale ceaiului de mure.

Reclamă

Ceaiul de mure este o băutură, care se obține dintr-o infuzie florală care se prepară din ceai negru de Ceylon și mure zdrobite. Acesta asigură un profil nutritiv bogat în substanțe nutritive, cum ar fi cele antioxidante, printre care se regăsesc antocianii.

Proprietățile medicinale ale ceaiului de mure

Ceaiul de mure poate oferi o serie de beneficii asupra sănătății organismului, datorită compoziției sale bogate în nutrienți. Acesta poate fi ușor și rapid pregătit acasă deoarece nu necesită multe ingrediente și se obține printr-un mod de preparare simplu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, este important să iei în considerare că ceaiul de mure poate provoca unele efecte adverse în cazul persoanelor mai sensibile, cu diferite afecțiuni. Printre acestea se regăsesc: bolile ficatului, afecțiunile stomacale sau bolile uterine.

În același timp, murele sunt fructe de primăvară, care îți pot sprijini sănătatea organismului în acest anotimp. Acestea conțin fibre și oferă puține calorii.

Reclamă

Poate susține sănătatea sistemului digestiv

Proprietățile medicinale ale ceaiului de mure pot avea un impact pozitiv asupra digestiei. Există anumiți compuși vegetali în ceaiul de mure care pot stimula sistemul digestiv. Astfel, pot diminua riscul de constipație și senzația de balonare. În același timp, pot susține mișcările intestinale sănătoase și pot diminua inflamația de la nivelul intestinelor.

Poate întări sistemul imunitar

Murele conțin vitamina C, vitamina K și vitamina E, care au efecte benefice pentru a întări sistemul imunitar. Vitamina C poate ajuta la scurtarea duratei și severității simptomelor răcelii obișnuite și poate îmbunătăți răspunsul sistemului imunitar atunci când identifică un virus sau un agent patogen. Vitamina K îndeplinește un rol semnificativ în coagularea sângelui și poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare a rănilor, potrivit Sencha Tea Bar.

Poate menține densitatea osoasă

Proprietățile medicinale ale ceaiului de mure pot fi benefice pentru sănătatea sistemului osos. Ceaiul de mure conține substanțe nutritive vesențiale de care organismul are nevoie pentru a-și menține densitatea minerală osoasă. Calciul și magneziul se găsesc în concentrații semnificative în aceste fructe de pădure. Ceaiul poate reduce riscul de a dezvolta osteoporoză pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Reclamă

Poate sprijini sănătatea pielii

Nivelul ridicat de polifenoli și alți antioxidanți din ceaiul de mure îți poate îmbunătăți aspectul pielii. Antioxidanții pot neutraliza moleculele instabile denumite radicali liberi înainte ca aceștia să provoace efecte dăunătoare permanente, cum ar fi ridurile sau petele cauzate de vârstă.

Are potențiale efecte anticancerigene

Printre antioxidanți prezenți în ceaiul de mure, se regăsesc: beta-caroten, licopen, vitamina C, vitamina E și vitamina K. Acești antioxidanți pot preveni stresul oxidativ și inflamația. Totodată, pot scădea riscul de a dezvolta cancer. În plus, pot stimula în mod semnificativ apărarea organismului împotriva afecțiunilor cronice, conform Organic Facts.

Poate susține sănătatea inimii

Proprietățile medicinale ale ceaiului de mure pot susține sănătatea inimii. Flavonolii și antocianinele prezente în ceaiul de mure se asociază în mod direct cu scăderea tensiunii arteriale. Aceasta poate avea un efect major asupra sistemului cardiovascular. Ceaiul de mure poate calma aritmiile cardiace și alte afecțiuni ale inimii, inclusiv ateroscleroza.

Poate oferi niveluri ridicate de energie

Ceaiul de mure conține o cantitate de cofeină mai redusă decât concentrațiile prezente într-o ceașcă cu cafea. Acest aspect poate oferi niveluri ridicate de energie pe parcursul zilei, fără a afecta calitatea somnului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
Reclamă
PARTENERI
icon