Remedii simple pentru scăpa de respirația urât mirositoare. Le poți prepara acasă

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 4 august 2023, 06:31

Respirația urât mirositoare este neplăcută. În funcție de situație, anumite alimente și preparate te pot ajuta să rezolvi această problemă sau să o ameliorezi. Află la ce remedii simple pentru a scăpa de respirația urât mirositoare poți apela.

Reclamă

Unele persoane consideră că au o problemă cu respirația, când, de fapt, aceasta emană un miros neutru. Pentru a fi sigur că într-adevăr ai nevoie de ajutor, poți întreba o persoană apropiată, ce părere are față de îngrijorările tale.

Remedii simple pentru scăpa de respirația urât mirositoare

În general, respirația urât mirositoare este cauzată de bacteriile din gură. Atunci când mănânci, resturi de mâncare rămân prinse între dinți. Bacteriile cresc pe aceste resturi și elimină compuși de sulf care miros neplăcut. De asemenea, unele alimente pot avea efecte asemănătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai des întâlnită cauză este igiena orală precară. Dacă nu înlături placa de cel puțin două ori pe zi, aceasta poate începe să producă un miros neplăcut și să cauzeze carii.

Unele afecțiuni ca refluxul gastric, complicațiile diabetului, infecțiile și insuficiența renală pot cauza respirație urât mirositoare. În plus, unele diete, cum este dieta keto, pot fi posibile surse.

Reclamă

Igienă dentară bună

Prevenirea acumulării de placă bacteriană poate fi o modalitate bună de menținere a igienei orale. Este indicat să te speli pe dinți timp de două minute folosind o pastă de dinți cu fluor. Se recomandă să faci acest lucru de cel puțin două ori pe zi.

În plus, bacteriile se pot acumula pe limbă. Un curățător pentru limbă te poate ajuta să îndepărtezi acest strat subțire de peliculă.

Scorţişoară

Scorțișoara este un alt ingredient care poate curăța în mod natural bacteriile, fiind unul dintre aceste remedii simple pentru scăpa de respirația urât mirositoare. Aceasta diminuează problemele dentare și ascunde respirația urât mirositoare. O poți folosi într-un amestec de frunze de dafin și cardamon, puse în apă caldă, pentru a obține o apă de gură preparată în casă, potrivit Galvez Dental.

Reclamă

Semințe de fenicul sau anason

Din cele mai vechi timpuri, semințele de fenicul și anason au fost folosite pentru a împrospăta respirația. Au gust dulce și conțin uleiuri esențiale aromate care conferă respirației un miros proaspăt. Semințele de fenicul și anason pot fi consumate simple, prăjite sau acoperite cu zahăr.

Suc de ananas

Sucul de ananas ar putea fi cel mai rapid și mai eficient tratament împotriva respirației urât mirositoare. Bea un pahar de suc de ananas organic după fiecare masă sau mestecă o felie de ananas timp de 1-2 minute. Totodată, este important să-ți clătești gura pentru a curăța zaharurile din suc.

Iaurt

Iaurtul conține bacterii sănătoase numite lactobacillus. Aceste bacterii pot ajuta la combaterea bacteriilor rele din diferite zone ale corpului, cum ar fi intestinul. Iaurtul poate ajuta la reducerea respirației urât mirositoare datorită probioticelor conținute.

De asemenea, poți consuma și alte alimente probiotice, cum sunt: chefirul, laptele bătut, kombucha, kimchi sau supa japoneză miso.

Lapte

Dacă mai cauți remedii simple pentru scăpa de respirația urât mirositoare, încearcă să bei lapte. Este recunoscut datorită efectelor sale benefice asupra respirației. Dacă bei lapte, după ce mănânci usturoi, acesta poate neutraliza vizibil mirosul specific. Poți face un test acasă după ce iei masa.

Pătrunjel

Mirosul proaspăt al pătrunjelului și conținutul ridicat de clorofilă ar putea avea un efect benefic. Acesta poate combate eficient compușii sulfului. Poți mesteca zilnic frunze verzi de pătrunjel. Acestea pot oferi nenumărate beneficii pentru sănătate.

Apă

Uscăciunea gurii cauzează adesea respirația urât mirositoare. Saliva joacă un rol foarte important în menținerea igienei orale. Fără aceasta, bacteriile se dezvoltă. Hidratează-te pentru a preveni apariția uscăciunii, conform Healthline.

Zinc

Sărurile de zinc, ingrediente prezente în anumite ape de gură și gumă de mestecat, pot contracara respirația urât mirositoare. Zincul acționează pentru a reduce numărul de compuși sulfurați din respirația ta. Poți încerca o gumă de mestecat cu zinc, concepută pentru persoanele cu gura uscată.

Portocale

Portocalele reprezintă remedii simple pentru scăpa de respirația urât mirositoare. Cercetările arată că vitamina C ajută la creșterea producției de salivă, ceea ce poate încuraja eliminarea respirației urât mirositoare. Portocalele sunt bogate în această vitamină, așa că le poți consuma oricând vrei sub forma unui desert sănătos.

Apa de gură cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate distruge eficient bacteriile din gură. Pastele de dinți care conțin concentrații mari de bicarbonat de sodiu pot reduce respirația urât mirositoare. De obicei, poți prepara acasă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă caldă.

Apă de gură cu oțet

Oțetul conține un acid natural numit acid acetic. Bacteriilor nu le place să crească în medii acide, așa că o apă de gură cu oțet le poate îngreuna creșterea. Poți combina oțetul de mere cu apă pentru a-ți putea clăti gura.

Ceai verde

Ceaiul verde are proprietăți dezinfectante, care pot împrospăta temporar respirația. Menta are efecte similare, așa că o ceașcă de ceai verde de mentă poate fi un remediu eficient pentru respirația urât mirositoare.

Mere

Merele crude au un efect puternic împotriva respirației cauzate de consumul de usturoi. Anumiți compuși naturali din mere neutralizează compușii urât mirositori. În acealși timp, neutralizează mai mult compușii din fluxul sanguin, decât mirosurile neplăcute din gură.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Condimente pentru sănătatea creierului. Efectele asupra funcțiilor cognitive
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Proprietățile medicinale ale ceaiului de ananas. Cum îți poate sprijini sănătatea
Proprietățile medicinale ale ceaiului de ananas. Cum îți poate sprijini sănătatea
Proprietățile medicinale ale ceaiului de ananas. Cum îți poate sprijini sănătatea
Reclamă
PARTENERI
icon