Cum te poate ajuta consumul de vanilie. Ce beneficii pentru sănătate poate aduce acest ingredient

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 28 septembrie 2023, 06:37

Vanilia este un ingredient frecvent utilizat în prepararea deserturilor și a parfumurilor datorită aromei și gustului său inconfundabil. În același timp, includerea unui consum adecvat în dietă, poate avea un efect pozitiv semnificativ asupra sănătății tale generale. Află cum te poate ajuta consumul de vanilie.

Reclamă

Vanilia provine din diferite zone ale lumii, iar fiecare dintre acestea are propriile sale caracteristici aromatice. Reprezintă un condiment, ce poate oferi numeroase beneficii și îți poate asigura sănătatea generală.

Cum te poate ajuta consumul de vanilie

Extractul natural de vanilie se obține din păstăile plantei de vanilie, întâlnite în zonele tropicale ale lumii. În general, se folosește pentru a aroma alimentele și băuturile. De asemenea, se adaugă în medicamente și parfumuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florile plantelor de vanilie se polenizează manual, iar păstăile lor sunt coapte și uscate pentru a crea gustul distinct. Adevăratul extract de vanilie este scump, de aceea multe persoane consumă vanilie sintetică, obținută din trunchiul lemnului și gudron de cărbune pentru a fi folosită ca înlocuitor. Varianta sintetică este mai ieftină, însă nu oferă la fel de multe beneficii pentru sănătate.

Poate reduce nivelurile de colesterol din sânge

Vanilia poate reduce nivelul de colesterol din sânge. Acest aspect poate avea efecte foarte benefice pentru persoanele care prezintă un risc crescut de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Scăderea colesterolului contribuie la prevenirea inflamației arterelor și cheagurilor de sânge.

Reclamă

Poate calma afecțiunile respiratorii

Dacă te întrebi cum te poate ajuta consumul de vanilie, gândește-te că poate acționa în cazul: tusei, infecțiilor respiratorii și răcelii, potrivit Salt of the Earth. Utilizarea extractului de vanilie amestecat cu puțină apă caldă poate ajuta la calmarea gâtului. În plus, oferă un efect anestezic, în timp ce proprietățile antibacteriene contribuie la reducerea inflamației și iritațiilor.

Poate îmbunătăți digestia

Ceaiul de vanilie poate fi folosit ca un remediu natural eficient care calmează instantaneu inflamația intestinală. De asemenea, poate contribui la ameliorarea altor probleme digestive, cum ar fi: crampele, durerile de stomac și diareea.

Poate reduce acneea

Acneea hormonală face referire la erupțiile cutanate cauzate de fluctuații hormonale. De regulă, se manifestă în perioada pubertății. Însă, simptomele pot rămâne și la maturitate.

Reclamă

Datorită proprietăților sale antibacteriene, vanilia poate ajuta la combaterea erupțiilor. Mai mult, dacă o utilizezi cu regularitate, poate reduce cicatricile și poate oferi tenului un aspect mai luminos. Vanilia ajută la calmarea iritațiilor și susține sănătatea pielii.

Poate avea proprietăți de vindecare

Dacă vrei să știi cum te poate ajuta consumul de vanilie, ia în considerare că aceasta este bogată în antioxidanți, care pot ajuta la prevenirea defalcării celulelor și țesuturilor din organism. Datorită naturii sale antibacteriene, întărește sistemul imunitar și reduce stresul asupra organismului. Astfel, ușurează recuperarea după răni sau boală.

Poate îmbunătăți abilitățile cognitive

Proprietățile stimulatoare ale vaniliei pot susține îmbunătățirea: concentrării, memoriei și funcțiilor cognitive. Aroma de vanilie poate sprijini claritatea mentală, poate diminua oboseala mentală și poate îmbunătăți performanța cognitivă. Includerea vaniliei în dieta ta sau utilizarea acesteia în produsele de îngrijire personală poate susține funcționarea creierului, conform Samba Vanilla.

Poate ameliora anxietatea

Aroma puternică a vaniliei are un impact direct asupra nervilor. Aceasta induce o stare de calm și ameliorează stresul, în special atunci când o folosești ca parte a unui tratament de aromaterapie. De asemenea, poate acționa ca antidepresiv natural.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Fructe bogate în vitamina K. Cum îți pot completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
Reclamă
PARTENERI
icon