Cum îți poți repara dinții în doar 72 de ore

MediCOOL.ro
MediCOOL.ro
Publicat: 20 februarie 2023, 08:41 / Actualizat: 28 februarie 2023, 17:55

Pierderea dinților are efecte negative nu numai asupra sănătății dentare (dificultate la mestecat, nevoia de a adopta o anumită dietă, renunțarea la o serie de alimente), ci și asupra vieții sociale (dificultăți de vorbire). Prin urmare, are efecte atât fizice, cât și psihologice. Cu toate acestea, venim cu vești bune. Află cum îți poți repara dinții în 24 de ore.

Reclamă

O persoană care își pierde o parte din dinţi refuză să mai zâmbească. Pierderea dinților modifică aspectul persoanei, obrajii sunt incizați, pielea devine lăsată și întreaga față pare brusc îmbătrânită. Cum să-ți recapeți zâmbetul? Este posibilă repararea dinţilor în 24 de ore? Da, avem vești bune pentru tine.

Cândva, singura soluție era proteza tradițională: o proteză mobilă care necesită mai multe precauții. Un adeziv care o ține pe poziție și nu-i permite să se miște sau chiar să fie îndepărtată în timpul mestecării sau, mai rău, în timpul unei conversații. Timpii de așteptare erau și ei alții. Pacientul nu avea dinții fixați în 24 de ore. Era nevoit să aștepte doar ca protezele să fie realizate de către tehnician.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din fericire, stomatologia modernă a dezvoltat noi tehnici care pot oferi dinți noi celor care și-au pierdut o parte sau întreaga dantură, ceea ce este mai eficient și mai ales mai estetic și funcțional.

Cum îți poți repara dinții în 72 de ore

Astăzi există multe clinici stomatologice care fac reclamă pentru dinți ficși pe parcursul unei zile, dar 24 de ore pentru a restaura toți dinții pierduți nu sunt suficiente, din păcate. Cu toate acestea, stomatologia modernă a dezvoltat o tehnică care îți poate aduce dinții înapoi, dacă nu în 24 de ore, în doar 72 de ore. Pare un vis, dar totuși așa-numita implantologie cu încărcare imediată este capabilă să realizeze acest lucru.

Reclamă

Ce este un implant dentar

De obicei implanturile dentare fac referire la dintele artificial total restaurat, dar în realitate un implant dentar înlocuiește doar rădăcina dintelui. Este de fapt un şurub de titan biocompatibil care se instalează în osul maxilarului. La acest șurub gol se va înșuruba un bont peste care medicul dentist va aplica o proteză. Iar pacientul are în sfârşit un dinte nou care este complet identic și funcțional ca cel natural.

Implantologia dentară a fost inventată pentru a oferi pacientului un nou set de dinți, un nou zâmbet și o viață mai bună. Implanturile dentare pot înlocui un singur dinte lipsă, unii dinți lipsă sau toți dinții lipsă.

Implantologia cu încărcare imediată

În mod normal, pacientul, după introducerea implantului dentar, trebuie să aștepte minimum 3 luni pentru osteointegrare, înainte de a avea proteza montată și dintele restaurat complet. Datorită implantologiei cu încărcare imediată, această așteptare lungă este scurtată la 72 de ore. Medicul dentist va conecta la implant o proteză temporară, care va permite pacientului să mănânce și să vorbească în liniște. Cele 3 luni de așteptare vor fi acolo doar pentru proteza definitivă, în timp ce înainte pacientul rămânea 3 luni complet fără dinți.

Reclamă

În plus, implantologia cu încărcare imediată poate fi total nedureroasă.

Implantologie ghidată de calculator

În zilele noastre, implantologia a atins o nouă piatră de hotar: se numește implantologie ghidată de computer și permite ca implanturile dentare să fie poziționate mai întâi cu o simulare digitală.

Avantajele acestei tehnologii:

  • Înlocuirea imediată a dintelui;
  • Maximizarea rezultatelor datorită planificării digitale;
  • Proceduri chirurgicale eficiente și mai presus de toate sigure, datorită funcționalității sofisticate a computerului.

Medicul dentist utilizează planificarea digitală a plasării implantului, iar tu vei avea rezultate previzibile. Vei putea efectua operația în totală siguranţă. Toată intervenția este monitorizată constant de computer.

Pentru cei care nu au răbadare să petreacă ore în șir în cabinetul stomatologic, dr. Traian Comănescu, medic stomatolog, a vorbit în emisiunea Medicool despre o tehnică ce rezolvă problema în 24 de ore, adică, un pacient poate avea întreaga dantură gata în 24 de ore, perfect funcțională și estetică.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
articol cu video
Dezvoltarea copilului între 6 și 12 ani. De ce pot apărea dificultăți de respirație
Dezvoltarea copilului între 6 și 12 ani. De ce pot apărea dificultăți de respirație
Dezvoltarea copilului între 6 și 12 ani. De ce pot apărea dificultăți de respirație
Potențialele cauze ale durerilor de dinți. De ce apar aceste simptome
Potențialele cauze ale durerilor de dinți. De ce apar aceste simptome
Potențialele cauze ale durerilor de dinți. De ce apar aceste simptome
Reclamă
PARTENERI
icon