Problemele digestive se pot manifesta frecvent și cronic, în cazul multor persoane sensibile la diferiți factori externi. Menținerea sănătății sistemului digestiv este importantă dacă vrei să ai o stare de bine și să-ți desfășori activitățile zilnice. Citește despre aceste ceaiuri pentru digestie.
Sistemul tău digestiv poate deveni mai lent din cauza mai multor motive. Printre cele mai răspândite cauze se regăsesc: schimbări în alimentație, un stil de viață nesănătos, afecțiuni digestive sau diabet. Viața se desfășoară într-un ritm rapid, cu puțină odihnă și mâncare nesănătoasă. Acest lucru poate dăuna sistemului digestiv și poate produce disconfort în organism.
Ceaiuri pentru digestie
Digestia este un proces care durează 24 de ore, din momentul în care termini să mănânci. În acest proces, saliva acționează asupra alimentelor prezente în gură, iar esofagul se relaxează pentru a lăsa alimentele să intre în stomac. Enzimele digestive din stomac descompun alimentele și mai mult.
În intestinul subțire sunt implicate enzimele din: ficat, vezica biliară și pancreas, conform Tea Drops. Resturile rămase după extragerea substanțelor nutritive, se mută în intestinul tău gros, unde materiile fecale și apa se separă. După aceea, materiile fecale sunt împinse spre colonul inferior.
Ceaiurile te pot ajuta să te menții hidratat și îți pot oferi nutrienți precum: polifenoli, antioxidanți și anumiți compuși, care pot calma, vindeca și ajuta enzimele tale digestive să funcționeze corespunzător.
Ceai verde
Ceaiul verde se numără printre aceste ceaiuri pentru digestie. Oferă numeroase beneficii pentru sănătate și poate avea efecte vindecătoare. De asemenea, poate ajuta la eliminarea problemelor digestive. Are un conținut ridicat de catechine precum galat de epigalocatechină. Acestă substanță poate contribui la reducerea inflamației, poate ameliora crampele stomacale, poate sprijini sănătatea metabolismului și poate susține pierderea în greutate.
Ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel este dulce și liniștitor. Poate asigura un somn de calitate și poate ameliora problemele digestive. Acesta poate relaxa simțurile, poate reduce simptomele durerii și poate ușura inflamația și alți factori de stres care pot cauza crampe și diaree. Mai mult, diminuează producția de pepsină, o substanță asociată reflexului gastric.
Ceai de ghimbir
Ghimbirul poate avea numeroase proprietăți vindecătoare digestive. Ceaiul de ghimbir se regăsește printre aceste ceaiuri pentru digestie. Acesta se folosește în medicina ayurvedică și poate stimula enzimele digestive, astfel încât organismul să poată descompune repede alimentele. Este un remediu cunoscut pentru prevenirea simptomelor precum greața și senzația de rău.
Ceai negru
Consumul de ceai negru poate contribui la modificarea sănătății intestinale. Ceaiul conține polifenoli care ajută la creșterea populațiilor de bacterii intestinale benefice, esențiale pentru sistemul imunitar. Poate ajuta la diminuarea tulburărilor digestive și la eficientizarea funcției intestinale. De asemenea, ia în considerare conținutul său ridicat de cofeină. Dacă îl consumi seara, îți poate perturba somnul.
Ceai de lămâie
Ceaiul de lămâie are un gust dulce, te menține hidratat și contribuie la prevenirea constipației, fiind printre aceste ceaiuri pentru digestie. Consumul regulat poate crește aportul de vitamina C și îți poate oferi energie. În medicina ayurvedică, se folosește pentru a ajuta la prevenirea acumulării de toxine și la încurajarea unei digestii sănătoase.
Ceai de lemn dulce
Ceaiul de lemn dulce poate avea efecte liniștitoare și poate ameliora problemele digestive, potrivit Sencha Tea Bar. Rădăcina de lemn dulce poate ajuta la vindecarea tusei și poate preveni ulcerul gastric. Lemnul dulce crește producția unui compus care protejează stomacul de excesul de acid. De asemenea, flavonoidele sale contribuie la apărarea împotriva bacteriilor cauzatoare de ulcere.
Ceai de fenicul
Ceaiul de fenicul reprezintă unul dintre cele mai vechi remedii naturale pentru digestie. Acesta contribuie la relaxarea mușchilor tractului digestiv pentru a ameliora simptomele de: balonare, crampe și alte afecțiuni. În plus, feniculul ajută organismul să producă bilă, o substanță care descompune alimentele mai repede.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.